Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Een paar weken vakantie Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  27-9-2007
 

Twee weken geen Spoor, dus twee weken geen column, dat was even wennen. Normaal schrijf ik iedere week in een twintig minuten de wekelijkse column, maar wat moest ik nu die twintig minuten doen?? Ik verveelde me hahaha.

Neen, vervelen doe ik me nooit, eigenlijk zit ik tegen overspannen aan merk ik aan mezelf, ik neem veel te veel hooi op mijn vork, verwacht van enkele mensen hulp die het in zijn geheel laten afweten. Er zijn steeds één of twee waar je op aan kunt maar de rest, heeft toch echt die “zesjes mentaliteit” waar ik het vorige week over had.

Dus in de periode 28 september tot 8 oktober ben ik voor niemand te bereiken, telefoons gaan uit, pc gaat van de muur, filmpje in de dvd speler en hangen op de bank, dat ga ik doen.

Natuurlijk komt dit door al die randactiviteiten die ik in de duivensport doe, maar ook door de sport zelf. Als je zo intensief met je duiven bezig bent als mij komt er een dag dat je het even niet meer aan kunt, en dat is nu.

Marcel Sangers vertelde me voor jaren geleden al dat hij in september totaal kapot was door zo’n slopend duiven seizoen, ik dacht dat het wel mee zou vallen en dat hij zich een beetje aanstelde, maar nu weet ik het zelf, wil je op die NPO vluchten er bij zijn, en mooie uitslagen maken, en dan ook nog eens “hun” systeem volgen dan ben je in september gesloopt.

Duo Penotti

Kent u die reclamespot over Duo penotti: twee kleuren in een potti? Bruin en wit, waar smaak in zit?
Twee duivenvrienden uit het westen van het land Eugenel en Wim komen regelmatig buurten, willen de duivensport professioneel aanpakken en zijn bezig een mooi kweekhok te bouwen samen. Maar omdat de één een Hollandse bleekscheet is en de ander een chocolakleurige Antiliaan noemen ze zich zelf Duo Penotti en zingen ze dit ook uit volle borst bij mij aan de keukentafel, prachtig toch, ik hou er zo van (Gerard Joling).

Kwamen ze vorige week met een paar Hollandse klompen aanzetten voor me, en geinig toch, op de achterzijde van de klompen staat aangeboden door “ Duo Penotti”. We hebben er een foto van gemaakt.

Duo Penotti en Gert Jan Beute

Dagje Eijerkamp

Op vrijdag 20 september jl. was ik weer te gast bij de familie Eijerkamp. Rond 10.00 stond ik op de stoep en had gebak mee genomen (anders mocht ik er niet in van Arno Brouwer). Tijdens de koffie kwam Hans Eijerkamp zelf even polshoogte nemen van dit tafereel. Ik had hem verteld dat ik Missouri’s Girl even zou meenemen. Deze rechtstreekse Wonderfee van Eijerkamp heeft me veel plezier bezorgt dit jaar. Ze is een kleindochter van Atilla (Zoon Chicago) en kleindochter van Don Leo, een zuivere v. Loon dus.

Het team kreeg opdracht om Don Leo, Atilla, de Euro en Chè even naar beneden te halen om te worden bewonderd, nu is “onze” Missouri’s Girl nog niet van die kwaliteit (ze is nog jaarling) maar ik vond het een mooi gezicht om haar tussen die vier giganten te zien zitten. Toen we naar huis gingen was Missouri’s girl nog even onvindbaar (ze hadden als grap een andere duivin in mijn mandje gestopt). Wat heeft ze dit jaar gepresteerd: ze speelde in de club de volgende kopprijzen : 1e, 1e, 1e, 2e, 3e, 4e, 6e, 7e, 7e. maar ook in groot verband speelde ze:
3e NPO Offenburg 9.371 d., 5e Boxtel 2.332 d., 7e Meer 2.062 d., 29e NPO Orleans 8.991 d. etc (15 prijzen in 2007). Haar eitjes van september zijn naar Willem de Zutter uit Ninove België gegaan.

Hans zat op de praatstoel; de verhalen over zijn eerste winkeltje, hoe hij als tiener al bankstellen achter op fiets door heel Zutphen vervoerde, hoe hij door een slimme zet in Engeland “wereldberoemd” werd en hoe hij aan zijn eerste Janssens kwam, prachtig, je zou er een boek over kunnen schrijven.

Nu is er wel net een nieuwe film gemaakt over het “Systeem” Eijerkamp door de Koerier, met de echte achtergronden van de prestaties en “het” systeem met Gerard en Piet (de hokverzorgers) in de hoofdrol.

Op eigen hok

…gaat het super. Alles is al geselecteerd, 24 doffers zitten al op de bakken en 30 duivinnen in hun eigen afdeling. De 34 kweekdoffers zitten in de grote volière en hun 38 duivinnen zitten in het jonge duivenhok.

Vanaf de laatste vlucht krijgen de duiven 21 dagen karnemelk door het water  (1 liter karnemelk op 3 liter water), gevolgd door een Prange Suppe kuur van 14 dagen, die weer gevolgd door een kuur tegen paratyfus met nummer 2. En mooi dat ze dan worden, ongelofelijk, je kunt ze allemaal op de tentoonstelling zetten hahaha.

De duiven hebben het dit jaar goed gedaan, de prestaties van De 338 stonden al bij de vorige alinea, maar wat dacht u van onze Haruko 965; 1e, 1e, 2e, 2e, 3e, 4e, 4e. en ook zij is nog maar van 2006.
Van de 24 vliegdoffers van volgend jaar zijn 22 jaarling en van de (nu nog) 30 duivinnen zijn er 26 jaarling, misschien speel ik wel met vuur met zoveel jong bloed maar ik gok het er op. Alle vreemden (van 2007), dus incl. de paar die het wel goed deden zijn geruimd. Ik wilde er eerst een paar aanhouden maar heb toch besloten puur met de eigen duiven door te gaan. Twee vreemden van 2006 mogen blijven (omdat ze super waren) en dit zijn De 338 en 435 van Eijerkamp & Znn.

BONNENVERKOOP 17 NOVEMBER!!!

De internationale bonnenverkoop op zaterdag 17 november a.s. te Noordwolde (Fr) begint uit de hand te lopen. Bijna 70 bonnen en late jongen duiven zijn reeds beschikbaar gesteld door kampioenen uit binnen en buitenland.

Deze week kregen we de volgende namen weer door:

1. Jac Kok & Zn
2. Klaas Talen
3. Ries & Gerard Schalkwijk
4. Willem Dijkstra
5. Gijs J. Fluijter
6. Richard Middendorp
7. Eppie Koster
8. Patrick Vanoppen (P & N) België

Kijk binnenkort op GPS Auctions en bied mee. Het is voor het goede doel dus zet ze in of kom aan op 17 november (let op deze nieuwe datum)

Tot volgende week (hoop ik)!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Gerritsen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Huub Hermans

Marcel van Zanden

Gebr. van Toor

Gebroeders Homma

Hans de Ruig

Comb. Verweij-de Haan

Cees van Heijst

Nico Haesen

Team Noel-Willockx

Van Elsacker-Jepsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!