Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Rosmalen Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  7-11-2007
 

We komen net uit Rosmalen, even twee dagen op de beurs gestaan. “Never change a winning team” vertelde Jos Voortman me toen hij ons vroeg om weer met ze mee te gaan naar de beursen in Rosmalen, Kassel, Dortmund, Houten en Oostende.
Jos en Marijke Voortman kennen we natuurlijk allemaal van de Koerier duiven films, en wat hadden we het weer druk zo met zijn viertjes. De nieuwe film van Jef van Winkel liep goed net als de special van 2007 “de Eijerkamp-Movie”.
Volgende week gaan we de film van Jef van Winkel bespreken, zijn tips, strategieën en denkwijzen over de duivensport, we zullen zien.

Jan de Jongh

De grote baas van het Spoor der kampioenen was gelukkig weer aanwezig op de “nationale manifestatie” , Jan was naar een zware ziekte gelukkig weer zo goed present dat hij de stap nam en ons allen verblijde met zijn aanwezigheid.
Het was hem aan te zien dat het zwaar was geweest maar dat het nu met sprongen vooruit ging.

Rosmalen 2007.

Zo als ik al vermelde in de aanhef, ik maak er een zeer korte column van, ik ben kapot. Vrijdag opbouwen, zaterdagmorgen rond 06.30 op weg, rond 19.00 terug, zondag idem dito man man man en dan met zo’n 1200 mensen een praatje maken. Dat kletsen over de sport is wel geweldig natuurlijk, maar twee hele dagen lang houd zelfs mijn stem niet uit, ik lijk wel een kanarie, kan alleen nog piepen.
Maar was het gezellig? Zeker weten, volgens mij liep alles goed, goede verkoop voor de standhouders lijkt me, beetje harde muziek, beetje lange bonnenverkoop maar al met al een goede beurs.
Vorig jaar schreef ik nog: “De duivensport is niet dood, hij leeft” en dat vind ik nog steeds, een paar schoonheidsfoutjes uit deze beurs (o.a 150 bonnen uit de top 100 ? en dan zonder enkele van de echte toppers), de muziek minder hard en dan misschien topless bediening (grapje) en de autotron is te klein.

Wormerveer (Zaanstad)

Voor jaren geleden ben ik eens in de zaanstreek geweest, toen voor een bezoekje aan èèn der beste spelers van Noord Holland Bert Braspenning “Den Bras”, om toen die fantastisch mooie Janssens te mogen zien en vooral voelen was als een droom die uitkwam. De Felle was een toenmalige supercrack op het hok van Bert, hele volkstammen in de wereld maar vooral Engeland speelden en spelen top met de nazaten van de Felle.
Dit maal was ik in de Zaanstreek op bezoek bij de Posduif te Wormerveer. Bij aankomst zat de zaal al aardig vol. En de 54 duifjes zaten netjes gerangschikt in de kooitjes, aan mij de eer om de duiven te bekijken en te beoordelen.
Nu is het beoordelen van duiven niet zo gemakkelijk als het lijkt, soms ben je iets bevoordeelt als je naar het duifje kijkt, zit het niet lekker, licht er vieze ontlasting naast dan ben je toch iets eerder geneigd om een duifje af te keuren. En dat is nu net wat niet moet, en wat ik gelukkig ook kan. Mij interesseert het niets van wie de duif is, ook de kleur is totaal niet van belang (wat mensen wel eens denken van een keurmeester), het gaat om hoe de duif voelt en er uitziet bij handkeuring.
De kwaliteit was goed maar er zaten wel zeer grote verschillen tussen, enkele waren echt een klasse beter (vooral verzorgt) dan de anderen, maar dat is op iedere keuring of tentoonstelling zo dus niets nieuws.
De twee besten volgens mij voor de toekomst bleken uit het zelfde koppel te komen, uit dit koppel waren reeds vele toppers geboren hoorde ik later waaronder de beroemde Joke die in 2006 15 prijzen won met twee keer teletekst en in 2007 volgens mij weer 16 of 17 prijzen.
Al met al een zeer gezellige en leuke avond met aardige mensen uit de zaanstreek.

Bonnenverkoop voor “Het Erf” te Meppel

a.s. zaterdag 17 november is het dan zover, de spectaculaire bonnen en duiven verkoop in het clubgebouw aan de industriestraat van P.V. de Vredesduif te Noordwolde . Zo’n 65 bonnen van internationale topspelers als Aantjes/Sonneville, Peet Solleveld & Paloma, Lelle Jellema, Adri Kors, Willem de Zutter België , Paulsen & Zn, Guus  v. Aken, Jos Voortman, Hans Eijerkamp & Znn, Familie Houben België , Jac Schra, Gerard Schuiling & Zn, Theo de Kruijk, Werner Strumann, Gunter Prange, Patrick Vanoppen België etc etc.
Komt allen, 50% van de netto opbrengst is ten bate van “Het Erf” te Meppel een onderdeel van “van Boeyenoord” te Assen.
Kijk vast even op www.gps-auctions.com bij bonnenverkoop en dan bij de 70 stuks van P.V. de Vredesduif te Noordwolde.

Groetjes en tot volgende week.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. Maas & Zn

Marcel van Zanden

Team Noel-Willockx

Huub Hermans

Dick-Jan & Stephan Göbel

IFC Hoogerheide

Nico Jan Koenders

Combinatie Lokhorst

Cor Drost

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebroeders Homma

Nico Haesen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!