Het nieuwe seizoen is begonnen, ik denk dat we er allemaal voor gaan toch? Nieuwe duiven, nieuwe methodes, nieuwe hokken of nieuwe motivatie, iedereen is er klaar voor, iedereen begint op 0 met kans om een 10 te worden, iedereen!
Maar is dat ook zo? Ik ken heel veel liefhebbers die nu al weer uitgeschakeld zijn, die nu al zoveel achterstand hebben dat ze het niet meer redden. En hadden ze een winnaars mentaliteit dan had het nog goed kunnen komen maar die hebben de meeste niet, het blijft bij een “zesjes “ mentaliteit.
Maar voor diegene die door onvoorziene omstandigheden wat achter zijn geraakt en de kampioen “drive” bezitten is het nog niet te laat, zij hebben misschien hun duiven nu nog niet waar ze hun hebben willen, hebben misschien de duiven nog tijdelijk bij sportvrienden zitten of in het schuurtje wachtende op goede tijden (lees gezondheid, familieomstandigheden ,bouwvergunning etc), maar met hun komt het wel goed.
En natuurlijk weet ik dat er nog tijd genoeg is, het is nog maar Januari hoor ik u denken. En ook ik weet dat de vluchten pas in April beginnen en voor velen pas in Juni, maar u weet net zo goed dan ik dat enkel clubleden al weer uitgeschakeld zijn omdat ze de zelfde fouten maken of gaan maken als vorig jaar.
Misschien ben ik zelf wel zo’n type, ik maak elke dag fouten, dus ook in mijn hok. Ik heb al eens met Parasitex (luismiddel) gedruppeld in hoog zomer, forme weg en diverse goede duiven weg. Al eens roundup(onkruidbestrijder) gebruikt tegen en achter de hokken, forme weg en duiven weg. Zelfs als eens geschilderd in hoog zomer, forme weg en duiven weg. Maar deze fouten maak ik niet weer.
Wat bij ons op de hokken ook een grote fout was dat we andere liefhebbers hielpen, er uren tijd in staken en onze eigen duiven niet of nauwelijks zagen. Even geen tijd om 1,5 uur te laten trainen, even geen tijd om ze te lappen, even geen tijd om ze te voeren, want die liefhebber hangt aan de telefoon of wilde graag dat ik “even” aan kwam, nog even een column schrijven voordat ik naar het werk ga, ach laat ik de duiven vandaag maar even binnen zitten, wat maakt dat nu. Ik heb het geweten, slechtere seizoenen dan 2005/2006 hadden we lang niet gehad, maar de vrienden draaiden wel als nooit te voren, dat dan weer wel haha
Het afgelopen seizoen hebben we het anders gedaan. Nog steeds iedereen geholpen die dacht dat hij wat aan mij hulp had, maar meer gedoseerd. Van zondag t/m woensdag geen bezoek meer (omdat ik dan naar mijn werk moet van 14/23.00 uur), en alleen telefonisch te bereiken tussen 10 en 12.00 uur omdat ik eerst mijn eigen duiven wilde doen. En op donder en vrijdagen bezoek vanaf 10.00 uur tot maximaal 16.00 uur, en dan iedereen wegwezen want ik wilde mijn eigen duiven weer doen.
Maar wat je dan weer over je heen krijgt pfffff ik was arrogant, en dacht de wijsheid in pacht te hebben. Heb ik iemand verplicht mijn hulp te vragen? Heb ik iemand verplicht mijn methodes te volgen? Niemand, als men mij vraagt om hulp, advies, keuren of selectie is dat nog steeds eigen keuze, ik vertel alleen hoe ik er over denk. En dat ik dan als Louis van Gaal over kom weet ik zelf ook wel haha. En diegene (lezers en collega columnisten) die niet van mij of Louis van Gaal houden, zet de tv of radio uit als hij er op is, en sla de column over die ik schrijf, en kijk niet naar mijn films. En voor al die anderen ben ik ook in 2008 bereikbaar voor hulp of advies, en weet ik het zelf niet(wat vaak gebeurt) dan speel ik uw probleem of vraag wel door. Maar hou wel even “mijn” tijden in de gaten, ik moet nog gewoon naar het werk en wil graag mijn eigen duifjes voeren cq verzorgen dus bel tussen 10/12.00 uur. En voor de liefhebbers die een bon hebben gekocht voor een koppel eitjes, zet de datum 1 maart vast in uw agenda, dan herkoppel ik de vliegduiven en gaan de eitjes naar u toe, u kunt ze in de week van 16 tot 22 maart halen (in de broedmachine, kunnen we gelijk zien of ze bezet zijn, heb je toch mooi twee jongen).
Op eigen hok
... gaat het super. Ik ben druk bezig met mijn 2e boek (Olympiade Duitsland), dus zit meer achter de pc dan in mijn hok. Een 2e boek ?? hoor ik u denken, jazeker, en er zullen nog wel een paar volgen. Een neerlandica controleert mijn spelling (!) en een bureau voor de vertaling Nederlands/Duits/Engels is reeds begonnen. Maar op dit moment is in het hok ook niet veel te doen, alles loopt op rolletjes of moet ik zeggen eitjes? De kwekers en vliegers zijn op 5 december gekoppeld, de meeste koppels hadden na 14 dagen wel twee eitjes. Woensdag de 26e december heb ik al deze eitjes gecontroleerd en zag dat het goed zat, bijna allemaal bevrucht.
|