Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Hoe gaan we het doen dit seizoen Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  18-1-2008
 

Het nieuwe seizoen is begonnen, ik denk dat we er allemaal voor gaan toch? Nieuwe duiven, nieuwe methodes, nieuwe hokken of nieuwe motivatie, iedereen is er klaar voor, iedereen begint op 0 met kans om een 10 te worden, iedereen!

Maar is dat ook zo? Ik ken heel veel liefhebbers die nu al weer uitgeschakeld zijn, die nu al zoveel achterstand hebben dat ze het niet meer redden. En hadden ze een winnaars mentaliteit dan had het nog goed kunnen komen maar die hebben de meeste niet, het blijft bij een “zesjes “ mentaliteit.

Maar voor diegene die door onvoorziene omstandigheden wat achter zijn geraakt en de kampioen “drive” bezitten is het nog niet te laat, zij hebben misschien hun duiven nu nog niet waar ze hun hebben willen, hebben misschien de duiven nog tijdelijk bij sportvrienden zitten of in het schuurtje wachtende op goede tijden (lees gezondheid, familieomstandigheden ,bouwvergunning etc), maar met hun komt het wel goed.

En natuurlijk weet ik dat er nog tijd genoeg is, het is nog maar Januari hoor ik u denken. En ook ik weet dat de vluchten pas in April beginnen en voor velen pas in Juni, maar u weet net zo goed dan ik dat enkel clubleden al weer uitgeschakeld zijn omdat ze de zelfde fouten maken of gaan maken als vorig jaar.

Misschien ben ik zelf wel zo’n type, ik maak elke dag fouten, dus ook in mijn hok. Ik heb al eens met Parasitex (luismiddel) gedruppeld in hoog zomer, forme weg en diverse goede duiven weg. Al eens roundup(onkruidbestrijder) gebruikt tegen en achter de hokken, forme weg en duiven weg. Zelfs als eens geschilderd in hoog zomer, forme weg en duiven weg. Maar deze fouten maak ik niet weer.

Wat bij ons op de hokken ook een grote fout was dat we andere liefhebbers hielpen, er uren tijd in staken en onze eigen duiven niet of nauwelijks zagen.
Even geen tijd om 1,5 uur te laten trainen, even geen tijd om ze te lappen, even geen tijd om ze te voeren, want die liefhebber hangt aan de telefoon of wilde graag dat ik “even” aan kwam, nog even een column schrijven voordat ik naar het werk ga, ach laat ik de duiven vandaag maar even binnen zitten, wat maakt dat nu.
Ik heb het geweten, slechtere seizoenen dan 2005/2006 hadden we lang niet gehad, maar de vrienden draaiden wel als nooit te voren, dat dan weer wel haha

Het afgelopen seizoen hebben we het anders gedaan. Nog steeds iedereen geholpen die dacht dat hij wat aan mij hulp had, maar meer gedoseerd. Van zondag t/m woensdag geen bezoek meer (omdat ik dan naar mijn werk moet van 14/23.00 uur), en alleen telefonisch te bereiken tussen 10 en 12.00 uur omdat ik eerst mijn eigen duiven wilde doen. En op donder en vrijdagen bezoek vanaf 10.00 uur tot maximaal 16.00 uur, en dan iedereen wegwezen want ik wilde mijn eigen duiven weer doen.

Maar wat je dan weer over je heen krijgt pfffff ik was arrogant, en dacht de wijsheid in pacht te hebben. Heb ik iemand verplicht mijn hulp te vragen? Heb ik iemand verplicht mijn methodes te volgen? Niemand, als men mij vraagt om hulp, advies, keuren of selectie is dat nog steeds eigen keuze, ik vertel alleen hoe ik er over denk. En dat ik dan als Louis van Gaal over kom weet ik zelf ook wel haha. En diegene (lezers en collega columnisten) die niet van mij of Louis van Gaal houden, zet de tv of radio uit als hij er op is, en sla de column over die ik schrijf, en kijk niet naar mijn films.
En voor al die anderen ben ik ook in 2008 bereikbaar voor hulp of advies, en weet ik het zelf niet(wat vaak gebeurt) dan speel ik uw probleem of vraag wel door.
Maar hou wel even “mijn” tijden in de gaten, ik moet nog gewoon naar het werk en wil graag mijn eigen duifjes voeren cq verzorgen dus bel tussen 10/12.00 uur.
En voor de liefhebbers die een bon hebben gekocht voor een koppel eitjes, zet de datum 1 maart vast in uw agenda, dan herkoppel ik de vliegduiven en gaan de eitjes naar u toe, u kunt ze in de week van 16 tot 22 maart halen (in de broedmachine, kunnen we gelijk zien of ze bezet zijn, heb je toch mooi twee jongen).

Op eigen hok

... gaat het super. Ik ben druk bezig met mijn 2e boek (Olympiade Duitsland), dus zit meer achter de pc dan in mijn hok.
Een 2e boek ?? hoor ik u denken, jazeker, en er zullen nog wel een paar volgen.
Een neerlandica controleert mijn spelling (!) en een bureau voor de vertaling Nederlands/Duits/Engels is reeds begonnen.
Maar op dit moment is in het hok ook niet veel te doen, alles loopt op rolletjes of moet ik zeggen eitjes?
De kwekers en vliegers zijn op 5 december gekoppeld, de meeste koppels hadden na 14 dagen wel twee eitjes. Woensdag de 26e december heb ik al deze eitjes gecontroleerd en zag dat het goed zat, bijna allemaal bevrucht.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Gertjan Knoop

Comb. Verweij-de Haan

Gebroeders Homma

Johan Hamstra

Hans de Ruig

Team Noel-Willockx

Fondunie 2000

Gebr. van Toor

IFC Zeeland

Combinatie Lokhorst

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens