Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Groenen - Allemaal gek? Open printvriendelijke pagina
Ad Schaerlaeckens  25-1-2008
 

December 2007. Het nieuws uit Nederland is dat onder druk van de groenen afgezien moet worden van de bouw van een complete nieuwe wijk vanwege enkele zeldzame varens die op het bewuste terrein groeiden. Nu heb ik weinig tegen ‘groenen’, liefde voor de natuur is van alle tijden en ook mij niet vreemd, zolang men maar niet overdrijft.

Wij hadden vroeger al een groene docent, dat was uiteraard de leraar biologie.

De brave borst had een wilde missionarisbaard, mos aan de schoenen en als die zijn zakdoek tevoorschijn haalde vielen de konijnenkeutels er uit. Ondanks dat hij een landelijke geur verspreidde hielden we van hem.  

GELIEFD

Met hem mochten we immers onder schooltijd de bossen in. Van hem leerden we dat beschuiten niet aan bomen groeiden en hem hoorde ik voor het eerst over een ‘geslachtsorgaan’ praten. Wel stelde ik me daarbij iets anders voor dan hij bedoelde. Ik dacht dat een paard zo iets had maar dat ik zelf er de gelukkige eigenaar van was kwam pas later bij me op. Wat dat betreft zijn de tijden wel erg veranderd.

Kinderen van 5 hoor je ‘fuck you’ roepen en snotneuzen van 15 staan aan de condoom automaat. Het lijkt alsof ze van pampers meteen overstappen op condooms. Maar we hadden het over ‘groenen’ die overdrijven.  

Zo liet ons dapper landje 2 jaar terug weer zien waarin een klein volk groot kan zijn. Een mus was er oorzaak van dat duizenden domino stenen omver kegelden, het beest werd afgeschoten en de hel brak los. Er werd zelfs een condoleance register geopend. Massaal rouwden we want ons landje stond pal achter de belangen van een musje dat wellicht illegaal en zonder de juiste papieren was doodgeschoten.

Om de juiste tragiek in te zien van wat zich daar in die dominohal in Leeuwarden heeft afgespeeld en de collectieve waanzin in een juist daglicht te plaatsen geef ik wat cijfers. Dan begrijpt U pas echt waarom vele buitenlanders ons weinig serieus nemen en landgenoten hier weg willen.

ALLEMAAL DOOD

Voor dierproeven worden per jaar 250.000 muizen omgebracht, 220.000 ratten en 85.000 kippen. Jagers schieten 8.000 reeën af, 500.000 hazen en konijnen en 250.000 fazanten. In Frankrijk leggen ze 400.000 herten en zwijnen om en 7 miljoen hazen en konijnen. Het land staat NIET op stelten.

In de walvisvaart, waar ‘we’ groot in waren, hebben we 2 miljoen dieren op gruwelijke wijze omgebracht. Voor eigen consumptie sneuvelen per jaar 14 miljoen varkens en 1 miljoen koeien. De man echter die die mus kilde is met de dood bedreigd en de overheid stelde een juridisch onderzoek in. Dezelfde overheid die tijdens de beruchte varkenspest bijna 300.000 kerngezonde runderen inclusief pasgeboren kalfjes liet afmaken. Wie herinnert zich die gruwelijke beelden niet?

Of willen we ze niet meer herinneren als we aan onze kerstbout (kalkoen of ree) zitten en met ‘we’ bedoel ik ook die mensen die het condoleance register van de mus met grote verontwaardiging tekenden.

Zijn we misschien gekker dan we zelf vermoeden?

KORENWOLF

Neem ook Heerlen. Bouwactiviteiten werden stilgelegd want er zou een korenwolf (een soort hamster) zitten of misschien wel meer. Schade 12 miljoen gulden. Scheppen sommigen er een sadistisch genoegen in hardwerkende mensen, vooral boeren en tuinders, het leven zo zuur mogelijk te maken? Daar lijkt het op.

Zo kwam een bestrijder van schadelijke dieren in de problemen nadat hij in opdracht van Rijkswaterstaat sluizen en bruggen rond het IJsselmeer van spinnen had ontdaan. Hij bespoot alles met een middel tegen ‘kruipende insecten’ maar milieu controleurs waren ziedend. Met ‘kruipende insecten’ werden beestjes bedoeld met zes poten. Het betreffende middel mocht niet gebruikt worden tegen spinnen want die hebben acht poten.

Boeren die hun kersenbomen willen beschermen tegen snoeplustige spreeuwen kunnen hun bomen ook beter vandaag nog omhakken want spreeuwen mogen volgens de nieuwe Flora en Faunawet niet meer verjaagd of zelfs verstoord worden. Het moet toch niet gekker meer worden?

OOK MAF

Zijn ze in Belgie minder gek? Hmmm. Niet echt veel als men het mij vraagt. Tijdens de vogelpest mochten er geen duiven (ha, eindelijk valt het woord ‘duif’) van verschillende liefhebbers met elkaar in contact komen. Duiven van 2 liefhebbers vervoeren in EEN mand was ten strengste verboden.

Tentoonstellingen houden mocht, maar alleen met duiven van EEN  liefhebber.

In Rosmalen echter, slechts op een steenworp afstand, zaten tegelijkertijd duiven van honderden liefhebbers, ook van Belgen. Dat is toch niet te filmen?

VREES

In Londen werd een zieke parkiet aangetroffen die uit Taiwan kwam, Europa gooide de grenzen dicht voor vogels uit het oosten waarop zij als reactie hun grenzen sloten. Gevolg: Geen duif kon nog Taiwan binnen en DAT IS NOG ZO.

Een financiële tegenslag voor sommigen maar die verkopen toch wel, dus met hen moet je niet te veel medelijden hebben. Duiven mogen wel Japan en China binnen, opnieuw van de zotte, maar dat terzijde.

Waar ik voor vrees is dat, zolang we warrige overheden hebben zonder gezond  verstand, en er te veel geluisterd wordt naar werkschuwe wereldverbeteraars datgene wat ons in 2007 overkwam, verplicht vliegen uit Duitsland, ons opnieuw kan overkomen.

Sinds Kone niet naar zijn lievelingsclub Ajax kon omdat zijn hart harder ruiste dan de golven tegen de kust bij windkracht 10 schrik ik in deze idiote wereld van niets meer. Miljoenen overvliegende vogels die de hemel verduisteren terwijl we verplicht werden kippen in te kleine ruimtes op te hokken en duiven vast te houden? Het kan tegenwoordig allemaal.

Op de kerk in mijn woonplaats huizen honderden postduiven die elke morgen en avond naar de akkers vliegen.. Tijdens de ophok plicht mocht de man die daar tegenover woonde zijn 10 duifjes niet vrij laten. 

BIJBEL

Het is mis gaan lopen nadat de eerste mensen in het paradijs van de verboden vrucht aten van de boom van ‘Kennis van goed en kwaad (Genesis 3: 1-23) om daardoor ‘verstandig’ te worden.

Vanaf toen was het menselijk verstand de grootste hinderpaal om van deze wereld iets moois te maken denk ik soms.

Vraag is hoe lang het effect van de verboden vrucht door blijft werken want over enkele maanden willen we immers weer met duiven spelen.

En liefst niet uit Duitsland hoewel ik in 2007 meer van Duitsers ging houden dan van Fransen.

Gezond verstand wens ik onze overheden en U beste sportvrienden een gezond en voorspoedig 2008.

In plaats van kaarten.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

De Marathonvliegers

Nico Jan Koenders

M. van Ginkel

Van Hoeck-Noel

Cees van Heijst

Dick-Jan & Stephan Göbel

Huub Hermans

IFC Zeeland

Will & Falco Ebben

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!