Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Bent u er klaar voor? (4) Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  4-3-2008
 

Johan Cruijff en Marco van Basten terug bij Ajax! U heeft het vast vernomen. Vind u het ook zo fantastisch? Ik wel, ben een ontzettende Cruijff en Van Basten fan. Ik ben meer een personen mens (Cruijff, v. Basten, Kieft, Bergkamp) dan een club fan.
Wanneer deze personen van club veranderen ga ik mee. In de tijd dat Cruijff van Ajax naar Feijenoord verkaste, ging ik mee. Toen Bergkamp van Ajax naar Italië ging en later naar Engeland ging ik mee, nee geen clubliefde voor mij maar persoonlijkheden-liefde.

Toen vorig jaar ons NPO bestuur op de schop ging, was ik opgetogen toen ik hoorde dat Albert Jan de Jong de nieuwe voorzitter werd. Wij hadden hem jaren als voorzitter van afdeling 11 (Friesland 96) en dat was zo goed dat ik al mijn hoop op hem gevestigd heb, volgens mij gaat hij het goed doen en doet hij het ook al goed.
Maar hij doet het niet alleen natuurlijk, om de andere bestuursleden niet te kort te doen heb ik mijn hoop ook op hun gevestigd, al ken ik ze niet persoonlijk.
Voor mij en vele anderen hoop ik dat ze de volgende punten op gaan oplossen en of verbeteren.

1. In nauwe samenwerking met politie de duivendiefstallen oplossen en schuldigen ophangen aan de hoogste boom.
2. Fraudeurs in de duivensport er naast hangen, zoek maar en grote boom uit, plaats genoeg (heb er weer een paar gezien op de voorjaarsbeurs)
3. Gelijke vliegprogramma’s voor alle afdelingen. Op exact de zelfde datums beginnen met oude duiven, jonge duiven en natour.
4. Nationale lossingen op alle ! fondvluchten, zowel dag als overnachtvluchten. Afdelingen 1, 2, 3, 4, 5, 12 gezamenlijk vervoeren en gezamenlijk los, zo ook de overige afdelingen 6, 7, 8, 9, 10 en 11
5. Alle midfondvluchten van 300 tot 500 km gezamenlijk vervoeren per 2 afdelingen. B.v. afdeling 7 & 8, 10 & 11 en 5 & 12 etc.
6. Een schaduwkabinet instellen met topmensen in de duivensport die een adviserende rol spelen gaan (zie Cruijff – Ajax). Wat dacht u van een schaduw bestuur met Evert Jan Eijerkamp, Willem de Bruijn, Ad Schaerlaeckens, Jan Hermans, Jacob Poortvliet, Jos Voortman en dan nog een duivendokter (zijn allemaal even slim) dan heb je 7 mensen in de adviescommissie met persoonlijke intelligentie, verstand van duiven, omgaan met mensen, zakendoen, PR en menselijkheid. Dan moet de duivensport over 10 jaar bloeien als in hun beste jaren..
7. Alle afdelingen de zelfde containers, of in ieder geval allemaal even goed, geen probleem-containers meer aanhouden, in deze tijd is er geen plaats voor slechte containers met matige ventilatie en ontsnappende duiven
8. Samenwerking aangaan met binnenlandse en buitenlandse dopingexperts en iedere week in iedere afdeling controles uitvoeren
9. Elk jaar op ieder hok een onaangekondigde hokcontrole uitvoeren ten bestrijding van o.a. diefstallen
10. Een bondsblad uitbrengen die ieder lid automatisch thuis gestuurd krijgt

En zo kan ik nog wel 20 punten opnoemen, maar laten we het hier eerst maar bij laten, dan hebben ze vast wat te doen haha. Nou vooruit dan nog 5.

11. Het poule systeem opnieuw uitvinden. Ik bedoel in deze tijd met de elektronische systemen is het voor menig liefhebber niet te doen om te poulen, ze zien door de bomen het bos niet meer.
12. Alle duiven die door de afdeling samengebracht worden op de eendaagse of overnachtvluchten automatisch laten tellen voor de nationale of NPO uitslag. Geen 7000 duiven naar Orleans en maar 2300 in het NPO of nationale spel.
13. Alle duiven van 1 kring, samenspel of rayon in 1 container, nooit duiven die tegen elkaar moeten strijden voor de nationale of afdelingspunten in aparte containers drukken.
14. Op de nationale eendaagse of overnachtfond alleen de bovenste 30 laten tellen voor teletekst en of kampioenschappen.
15. Alle verenigingen verplichten om mestcontrole en keelstrijkjes te doen bij de duiven van al hun leden, duiven waar iets aan mankeert weigeren. En dit 3 x per seizoen bij de oude duiven en 2 maal bij de jongen.

Voorjaarsbeurs

Bent u er geweest? Ikke wel: DRUUUUK, verschrikkelijk wat druk, maar dan vooral op zaterdag natuurlijk, ik schat zo’n 8000 liefhebbers tezamen, de hal moest een tijdje dicht door de enorme drukte, een wachttijd van 30 minuten voor de kassa’s.
Maar wat was het gezellig. Ik zei het vorig jaar al; De duivensport is niet dood, hij leeft. Groot compliment voor Pieter Kos en zijn dames. Volgend jaar maar uitbreiden Pieter, zit niets anders op, of een dagje erbij (als in Dortmund).

Donderdag waren we er al om onze stand op te bouwen, we hadden onze spulletjes nog niet uit ons handen gezet of superkampioen Pierre Faas uit Baarn kwam al naar ons toe om onze duivenproducten te halen; Ik gebruik ze nu twee jaar vertelde Pierre, en met groot succes.
Zondags sprak ik hem nog even, afspraak gemaakt dat ik deze zomer hem eens kom bezoeken.
Zaterdagmorgen om 05.30 uit de veren, je moet er toch om 07.30 zijn en van uit Wilhelminaoord is het 1,5 uur rijden. Die avond net op tijd thuis om de Idols finale te kijken (Nikki won gelukkig) en hups naar bed, zondagmorgen weer om 06.30 uit mijn bedje (het is toch verschrikkelijk haha) Zondagavond na de beurs nog heerlijk wezen wokken met Marijke en Jos Voortman, 22.00 thuis en kapot.

Ik heb echt honderden vrienden en bekenden gesproken, heerlijk even bijkletsen en heerlijk even knuffelen met Chantal Vredeveld mmm super natuurlijk.

Het enige wat me niet beviel waren de oplichters, kleine fraudeurs en dieven die er rondliepen, die meneer die een fles Prange Suppe jatte werd gelukkig herkent door een collega duivenmelker, ik maak er geen melding van, ik hoop dat hij er zelf een slokje van neemt en aan de diaree komt, maar ik weet wie het is.

Nee, al met al weer een groot succes en een groot compliment voor Pieter. Volgend jaar weer, zelfde tijd, zelfde zender..

Op eigen hok

Zijn de oude vliegduiven 29 februari geënt tegen Paramixo door Nanne Wolff, maandag de 17e maart gaan hij ze nog tegen Paratyfus enten (net na de Prange Suppe periode).
Na het enten op de 29e zijn de duiven ook gelijk herkoppelt, alle 24 koppels vliegduiven komen hopelijk vlot op eitjes, dan kunnen de bonnenkopers (62 stuks) de eerste partij komen ophalen, de anderen moeten wachten tot de natour. Twee spelers hebben beide 5 bonnen weten te bemachtigen, toch leuk dat iemand zoveel vertrouwen in je heeft en gelijk 10 eitjes komt halen.
De eitjes van Missouri Girl gaan naar Ferry van Loo uit Zutphen, deze vriend des huizes heeft er kijk op, vorig jaar voor de vluchten vroeg hij al of hij ze kon halen, niet wetende dat ze 11e Beste Jaarling van Nederland (en 6e jaarling tussen de oude duiven) in Best of the Best zou worden.
Even over Ferry gesproken, vrijdag de 7e maart maar gaan we weer naar Gunter Prange. Gunter heeft ieder jaar in maart een vrienden dag, waar zo’n 20 van zijn beste duiven vrienden tezamen komen voor een hapje en een snapje in het geboortehuis van zijn grootvader. Vorig jaar was Ferry “Special gast” en dit jaar zou het Nanne Wolff zijn, helaas en tot zijn grote spijt was Nanne niet in de gelegenheid om te komen, dus dan is hij volgend jaar de “Speciale Gast van het gezelschap”

Ulrich Lemmens

Vorige week schreef ik over de jonge superkampioen Ulrich Lemmens, over zijn beveiligde hokken, over zijn kweekduiven, aspiraties etc. Vandaag moet ik u helaas melden dat zijn toekomst even ver weg is, in de nacht van 29 februari op 1 maart is het complete kweekhok met 62 kwekers weggewaaid door de mega storm… bijna 60 duiven weg… Verschrikkelijk. Sterkte gewenst.

Tot volgende week En u weet het. Bij vragen bel 0031(0)521382644 tussen 10 en 12 uur.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Lokhorst

Aad Beerendonk

Hans de Ruig

Dick-Jan & Stephan Göbel

J. Doldersum & Zn

Super Fondclub G.O.U.

Gebroeders Homma

Combinatie Bruggeman

Cees van Heijst

Gebr. Maas & Zn

Will & Falco Ebben

Team Noel-Willockx

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens