Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Forum het Praathuis Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  1-4-2008
 

Sinds enkele weken ben ik bijna dagelijks te gast op het duivenforum genaamd het Praathuis van Wim Brom, hier word in tegen stelling tot andere forums gezellig met elkaar (een grote vriendenclub) gesproken over alles wat ons bezighoud in de duivensport.
De meest uiteen lopende onderwerpen komen ter sprake, en het niveau van de berichtgevers is optimistisch, gezellig en interessant.
Natuurlijk heb je ook op dit forum enkele azijnzeikers, maar die worden door de heer Brom in zijn team goed in de gaten gehouden en indien nodig gecorrigeerd. Wanneer het helemaal uit de klauw dreigt te lopen worden ze geweerd.

Het aantal grote fondspelers is hier ruimer vertegenwoordigt dan de vitesse/midfond of zelfs dagfondspelers. Op andere forums is dat naar mijn inziens precies andersom, misschien daarom ook wel de gemoedelijke sfeer hier.

Wat me ook opvalt, maar dat is op ieder forum, dat de absolute topspelers bijna nooit meedoen…, zij zijn toch bang om iets teveel te vertellen. Of zou het zijn dat die hun energie liever in hun duiven steken dan in hun pc?
Ik zie namelijk Gerard Koopman naast de verzorging van zijn enorme kolonie niet ook nog eens met anderen discussiëren over bijvoorbeeld kleine of grote pupillen bij nachtvliegers, hij heeft daar gewoon de tijd niet voor.

En ik merk ook dat de “groten” niet graag meedoen op forums omdat de negatieve praat vaak de overhand krijgt en ze zich steeds moeten verdedigen.
En de negatieve praat komt meestal van de mindere of minder ervaren melkers en ook de jongeren (tieners en twintigers) zijn vaak grof in de teksten waardoor “grote” of oudere liefhebbers af haken.
Maar zoals ik al eerder vertelde; Op het Praathuis gaat het in de drie weken dat ik mee doe redelijk goed, en in ieder geval veel beter dan op andere forums

In één van de Topics had ik gevraagd naar superduiven, wie kent onbekende superduiven van alle tijden?
Hierop kwamen een aantal reacties, maar lang niet zo veel of uitgebreid als ik had gevraagd. Enkele toppers wil ik u niet onthouden:

  1. Jonge Baron van Mari Rietveld: Deze duif won 1e Nationaal Bergerac 2006 tegen 40.305 d., 11e Nationaal Bergerac tegen 20.261 d. in 2005, 19e Nationaal Bergerac tegen 17.160 d. en 31e Nationaal St. Vincent tegen 6.419 d. in 2006.
  2. Janine van Arjan Beens: Deze duivin won 2e NPO Brive tegen 7.408 d. in 2006, 5e NPO Periquex tegen 7.581 d. in 2007 en 3e Nationaal Bergerac tegen 15.194 d. in 2007.
  3. De Bergerac Doffer van A. Jochemsen & Znn, deze duif won: 62e Nationaal Bergerac, 13e Nationaal St. Vincent, 44e Nationaal St. Vincent en 56e Nationaal Mont de Marsan.
  4. De Superduivin 09 van Poelstra & znn, deze duif won 1e Nationaal Montauban in 2007, 3e Nationaal Perpignan in 2006 en 64e Nationaal St. Vincent in 2005.
  5. De Rochelaar van H.Siebers, deze duif won 1e NPO Vierzon en 2e NPO Bourges.
  6. De Late Lichte van G.A. vd Bovenkamp won 1e NPO Ablis tegen 7.340 d. in 2007, 12e NPO Bourges tegen 6.991 d. in 2004 en de 13e NPO Vierzon tegen 6.571 d. ook in 2004.
  7. De Matador van Comb, Gerritsen won 9e Nationaal Bergerac tegen 16.275 d., 14e Nationaal St. Vincent tegen 9.487 d., 107e Nationaal St. Vincent tegen 9.185 d. en de 147e Nationaal Mont de Marsan tegen 7.425 d.
  8. De Joker van Georges Coutteau, was één der beste Belgische duiven die de forumdeelnemers konden bedenken. Deze duif won 6e Nat. Perpignan, 9e Nat. Barcelona, 2e Nat. Barcelona en 4e Nat. Perpignan tussen 1982 en 1985. Tegen hoeveel duiven stond er niet bij.
  9. De Super Jaarling Onne van Chris Bouhuyzen jr. won in 2007 als jaarling dus: 3e NPO Montauban tegen 3.677 d. op 935 km, 4e Nat. Steyregg tegen 6.115 d. op 793 km en de 2e Afd. Bergerac tegen 6.070 d. op 869 km. Deze laatste werd aangekocht door Pieter en Gea Veenstra waar ik hem afgelopen zaterdag 22 maart mocht aanschouwen.

Als er enkele van deze prestaties niet zouden kloppen, excuses, heb ze van het forum overgenomen.

Eigenlijk wil ik u allen uitnodigen om eens een kijkje te nemen op dit Nederlandse forum, doe gezellig mee, stel al uw vragen, kijk wat voor antwoorden op vorige vragen gesteld zijn en doe er uw voordeel mee.
En wat ook zeer interessant is het feit dat elk weekend de weersvoorspellingen, uitslagen, vlucht analyses en vroege duiven breed uitgemeten word.
Maar ook al uw medische zaken of vragen worden hier door kenners behandeld uit Nederland, België en zelfs Canada.

De Super Jaarling Onne:

Zoals ik eerder in deze column al vermelde dat ik deze doffer mocht aanschouwen bij Pieter & Gea Veenstra, nu even een omschrijving van deze krachtpatser.
Het is een grote lichtkras witoog doffer met een antracietkleurige verkenningcirkel, ik noem de kleur van deze cirkel en het oog er expliciet bij omdat “men” vaak zegt dat witogers geen grote fond aan zouden kunnen en omdat “oogkijkers” graag een antracietkleurige cirkel zien de nakweek.
Hij heeft een lang borstbeen, bijna tot aan de zeer goed gesloten stuitbeentjes, zijn zeer korte dikke voorarmen zijn frappant omdat de kenners die vaak zien bij Vitesse duiven, bij Onne hangen ze gewoon los van het lichaam (als een bodybuilder), verder is het tentoonstellingstype van deze duif erg opvallend (behalve voor de kenners, die weten dat veel moderne grote fondduiven van dit type zijn) hij zou bij mij 92 punten scoren dus 0,5 punt aftrek door een iets te kort pennetje.
Maar meest opvallend van Onne was toch zijn immense spiermassa, ik denk dat ik nog nooit een duif met zulke dikke spierkabels heb mogen vasthouden (pinkdikte). Bij Pieter en Gea word de duif gebruikt om de eendaagse fondstam te versterken, dit met de achter liggende gedachte dat Onne op èèn van zijn fondvluchten in de avond op het hok arriveerde en dus eigenlijk een dagfond had…

Cees Donker

Afgelopen zaterdag 29 maart was de bekende filmaker Cees Donker te gast in het programma Cappuccino van de NCRV, u kunt dit gesprek weer vinden op internet (kijk bij NCRV, Cappuccino, radio 2 tussen 9/12.00 uur).
Jammer genoeg is er geen media aandacht voor geweest, ik hoorde het wel van te voren en ben er dus eens lekker voor gaan zitten (luisteren).
Het was een zeer positief verhaal over de duivensport zoals we van Cees gewend zijn, hij bracht het met prachtige verhalen en anekdotes, en kreeg zelfs de mensen in de studio aan het lachen (en dat voor NCRV mensen haha) En ook heel leuk was het feit dat zanger Syb van der Ploeg (zanger van de Kast) ook in de zelfde studio aanwezig was en vertelde een verwoed duivenmelker te zijn geweest in Zwaagwesteinde. De meegebrachte foto’s van Prins Bernhard met een duif en klok in zijn handen waren ook een mooie aanleiding tot weer een anekdote uit de oude doos van Cees. 


Cees met Syb van der Ploeg

Roofvogels

In het zuiden van het land worden op dit ogenblik veel roofvogels gevangen met behulp van muizenlijm. Methode 1 is een duif aan de grond te bevestigen met een pin, rondom de duif een aantal takken en takjes die vol gesmeerd zijn met muizenlijm, de roofvogel valt op de duif, maar raakt verstrikt in de muizenlijm en u kunt hem vangen, schoonmaken en 100 km verder weer loslaten….
Methode 2 is, wanneer een meestal klein roofvogeltje uw duif slaat en er mee naar de grond gaat, de roofvogel wegjagen, de duif insmeren met die zelfde muizenlijm en de roofvogel komt terug om zijn buit te halen, raakt vastgeplakt aan uw duif en u kunt de roofvogel weer vangen, liefdevol verzorgen en ver wegbrengen...

Nog even over het duivenforum het Praathuis

U gaat dus meedoen? We zien u daar. Praat mee, doe mee aan de duiven ruilclub en word kampioen met een gratis geruilde duif, kan het mooier?

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
De Marathonvliegers

Familie Huizer

A. Engelen

Huub Hermans

IFC Zeeland

Will & Falco Ebben

Gebr. van Toor

Cor Drost

Gebroeders Homma

M. van Ginkel

Combinatie Lokhorst

Comb. Verweij-de Haan

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens