Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Dutch Open 2008 Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  11-4-2008
 

U doet toch wel mee? Er zijn nu 1800 duiven ingeschreven, maar is plaats voor meer, dus U doet toch wel mee?
Het is zoals reeds eerder vermeld de 4e Dutch Open, en de 2e die georganiseerd word door het “Spoor der Kampioenen Team” , ik noem dit bewust een Team, want er zijn natuurlijk veel meer mensen bij dit grootste gebeuren betrokken.

In de eerste uitgave 2004 deden wij mee met 4 duiven en hadden het geluk om de 1e Asduif te hebben over alle vluchten, deze Alimpique maakte furore en werd met 100 mpm voorsprong op de 2e duif (Finders Fee, de winnaar van de eindrace) Asduif Dutch Open.

In 2005 deden we ook mee maar met weinig succes, eigen schuld dikke bult, als je mee doet moet je met de jongen uit je beste koppels mee doen en niet op de dag van aanleveren even kijken wat er nog ligt.

In 2006 ging de Dutch Open niet door de bekende problemen.

In 2007 daarentegen ging het weer goed, van de 4 aangeleverde duiven, konden er 3 mee doen aan de eindrace en kwamen ook alle 3 door de volgende dag.
Voor 2008 hebben we nog niet ingeschreven, we zijn wat laat, maar het komt goed we doen in ieder geval mee (dus het aantal van 1800 word alleen door ons al hoger haha).

Franz Revermann

Afgelopen zondag 6 april waren we te gast bij Franz Revermann te Nordhorn Duitsland, wat we daar te zien kregen grenst aan het ongelofelijke. Een enorme tuin met nog grotere vijver (vol met Koi-Karpers) met daar om heen de mooiste hokken die je maar kunt voorstellen. Maar nu komen we gelijk bij het eerste wat ons opviel; deze prachtige hokken worden niet gebruikt; “Ze vliegen voor geen meter” verteld Franz; “Vroeger waren ze goed, met zo’n eternieten dakje, maar toen ik alles liet verbouwen was het over”.
Naast die schitterende hokken (die nu worden gebruikt als kweekhokken) staan ook schitterende hokken, maar meer duivenhok zeg maar.
Zo’n 50 vliegduiven zitten er te wachten op het seizoen, ze zaten nu nog op eitjes (10 dragen broeden, droog weduwschap), super gezonde duiven, dat kon je zo zien.

Na het bewonderen van de vliegduiven kwamen de kwekers aan de beurt…Wat we daar zagen; Meer dan 40 rechtstreekse Janssens, zelfs al weer jongen van 2008 (die gewoon uitgewend worden), maar dat was nog maar het topje van de ijsberg.

1e WHZB duiven zaten er, Olympiade duiven, Nationale overwinnaars en al die andere topduiven die Franz kocht in Nederland en België maar ook kinderen van alle fenomenen van Nederland zoals kinderen van Louwike van Jan vd Pasch, Olympiade duiven Verbree, Peter Pan Verkerk, Mister Blue Veenstra en uit de super kannibalen van Jan & Rik Hermans etc etc.
En voor mij weer heel typerend; Alle toppers hadden weer een super gesloten stuit en weergaloze ogen. Ik heb zelfs de Klamper van 1997 van de Gebroeders Janssen mogen bezichtigen.
We gaan zeker nog eens aankloppen hier in Nordhorn.

Beetje reclame

Voor onze jeugdleden kregen we een supergeste van het internationaal duivensportmagazine “Duifke Lacht”. Voor alle jeugdleden in mijn club P.V. de Vredesduif en voor de lagere school in mijn woonplaats kregen we van Natural Granen uit Schoten België gratis abonnementen van dit gezellige blad.
Verder kregen we van Herman Strikkers van de Firma Traseco uit Zwolle de eerste doos gratis flessen Duo Kruiden Elixer thuis, met 50 flessen kan ik ook andere beginners en jeugd laten kennismaken met dit voedingssupplement van J. Smit.

Foutje vorige week

Vorige week schreef ik over de beroemde Joker, deze klasbak was van Georges Coutteau. Ik had het van internet afgehaald maar daar stond een andere eigenaar bij, door vrienden van het Praathuis werd ik er op geattendeerd dat deze toch echt van Coutteau was.

Op eigen hok

Gaat het prima, alles loopt volgens plan. De jonge duiven(winterjongen) vliegen nog in zijn geheel niet, maar zoals A.S. al schreef “Wanneer ze niet vliegen, kun je ze ook niet verspelen”
Door de rui en het kweekvoer maken ze nog totaal geen aanstalten om te gaan vliegen, maar als ik ze vanaf 1 mei een 14 dagen Recup van Beyers geef (zuivering met enzymen) dan gaan ze zo op de vleugels, dus even geduld nog.
Van de 16 Eijerkamp jongen zijn er volgens mij nog 15 stuks, eentje zat niet zo lekker, en als de anderen niets mankeren ga ik niet dokteren, verder zijn de jongen super gezond dus met goed voer, grit en elke dag een bad moeten ze het maar zien te redden voorlopig.

Met de oude vliegduiven gaat het ook perfect, al zijn er nu toch al 3 doffers opgegeten en 1 duivin. Jammer natuurlijk, want met 22 doffers en 29 duivinnen zit een beetje fout qua aantallen. En nog een probleempje met de doffers, één (735) is iets verkeerd geënt en heeft een scheef koppie, en onze Archibald 766 heeft zijn 9e en 10e pen aan de linkerzijde ergens achtergelaten, dus spelen kunnen we maar 20 doffers (waarvan 18 jaarlingen).
Op de africhtingvlucht van afgelopen week hadden we de 29 duivinnen mee, ze kwamen goed en we hadden de aangewezen voorop (Haruko), en belangrijker nog; Alles weer thuis.
Hopelijk zijn ze met een week of zes in vorm tijdens de 1e NPO vlucht. Beter als vorig jaar kan niet, dus ik ben met één keer Teletekst tevreden in het seizoen 2008.

Groetjes,

Gert Jan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
De Marathonvliegers

Cees van Heijst

Gebr. Maas & Zn

Comb. Verweij-de Haan

Gebroeders Homma

A. Engelen

Cor Drost

Hans de Ruig

IFC Zeeland

Will & Falco Ebben

Van Elsacker-Jepsen

Van Hoeck-Noel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!