Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

One World, One Heart Open printvriendelijke pagina
Gijs Peters  26-5-2008
 

Duivenliefhebbers overal ter wereld slaan de handen in elkaar om een nieuwe school te bouwen in de stad Mainzhu China.

Elke dag worden we via TV en kranten geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van de aardbeving die op 12 mei jongstleden de provincie  Sichuan trof. Vooral de steden rond het epicentrum zijn zeer zwaar getroffen.

De stad Mianzhu  behoort tot de meest getroffen steden. Hier woonden 600.000 mensen voor de aardbeving. In deze stad hebben 30.000 mensen  de ramp niet overleefd en 40.000 mensen zijn als vermist opgegeven. Tussen de 40 en 50.000 mensen zijn gewond waarvan 12.000 kinderen. 400.000 mensen zijn dakloos en verloren al hun bezittingen. 960.000 vierkante meter schoolgebouwen zijn verwoest.

Dit zijn harde cijfers waar we even moeten bij stil staan. Onnodig te zeggen hoe erg deze mensen getroffen zijn door deze verwoestende aardbeving. Veel kinderen hebben naaste familieleden verloren en velen blijven als wees achter. Leraren zijn gestorven en schoolgebouwen zijn verwoest.

Een groep van voorname duivenmelkers in de hoofdstad Beijing  wil niet wachten op officiële hulpprogramma's maar heeft de handen in elkaar geslagen om de kinderen terug een toekomst te geven. Zij willen een nieuw school bouwen voor deze  kinderen in Mainzhu.

Om dit project te finanieren willen zij 2 maanden na de verwoestende aardbeving  een topverkoping houden van duiven. Het ingezamelde geld zal direct besteed worden aan de opbouw van de nieuwe school en het project kreeg een toepasselijke naam: ONE WORLD, ONE HEART.

De initiatiefnemers doen een beroep  op  zoveel mogelijk  beroemde duivenmelkers overal in de wereld die hun hart op de goede plaats hebben om deze actie te steunen door het schenken van een bon. Toon je hart en geef deze kinderen een nieuwe toekomst.

De organisatie, die volledig uit vrijwilligers bestaat , staat er borg voor dat deze actie een groot succes wordt. Tot half juni kan je duiven schenken voor dit nobele doel. Op de website www.oneworldoneheart.cn vind je de namen van de mensen die je kan contacteren.

De namen van de duivenschenkers zullen op een gedenkplaat gegraveerd worden aan de ingang van de nieuw te bouwen school. De schenkers ontvangen een kleuren cataloog  waarin de schenkingen zullen gepubliceerd worden. De organisatie heet de schenkers ook welkom op de verkoop.

De verkoop zal plaats vinden op 12 juli 2008 in de omgeving van Beijng. De organisatie rekent erop dat de chinese duivenliefhebbers hun hart laten spreken en zo massaal mogelijk bieden op de geschonken duiven om voor de getroffen kinderen weer een toekomst te bouwen.

Laat ons duivenhart spreken en de handen in elkaar slaan om deze actie tot een succes te laten uitgroeien.

Uw Chinese sportvrienden danken u reeds op voorhand.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

IFC Zeeland

Cees van Heijst

Gert Jan Beute Duivenproducten

Van Hoeck-Noel

IFC Hoogerheide

Will & Falco Ebben

Huub Hermans

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebr. van Toor

Gertjan Knoop

Aad Beerendonk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!