Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

One World, One Heart Open printvriendelijke pagina
Gijs Peters  26-5-2008
 

Duivenliefhebbers overal ter wereld slaan de handen in elkaar om een nieuwe school te bouwen in de stad Mainzhu China.

Elke dag worden we via TV en kranten geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van de aardbeving die op 12 mei jongstleden de provincie  Sichuan trof. Vooral de steden rond het epicentrum zijn zeer zwaar getroffen.

De stad Mianzhu  behoort tot de meest getroffen steden. Hier woonden 600.000 mensen voor de aardbeving. In deze stad hebben 30.000 mensen  de ramp niet overleefd en 40.000 mensen zijn als vermist opgegeven. Tussen de 40 en 50.000 mensen zijn gewond waarvan 12.000 kinderen. 400.000 mensen zijn dakloos en verloren al hun bezittingen. 960.000 vierkante meter schoolgebouwen zijn verwoest.

Dit zijn harde cijfers waar we even moeten bij stil staan. Onnodig te zeggen hoe erg deze mensen getroffen zijn door deze verwoestende aardbeving. Veel kinderen hebben naaste familieleden verloren en velen blijven als wees achter. Leraren zijn gestorven en schoolgebouwen zijn verwoest.

Een groep van voorname duivenmelkers in de hoofdstad Beijing  wil niet wachten op officiële hulpprogramma's maar heeft de handen in elkaar geslagen om de kinderen terug een toekomst te geven. Zij willen een nieuw school bouwen voor deze  kinderen in Mainzhu.

Om dit project te finanieren willen zij 2 maanden na de verwoestende aardbeving  een topverkoping houden van duiven. Het ingezamelde geld zal direct besteed worden aan de opbouw van de nieuwe school en het project kreeg een toepasselijke naam: ONE WORLD, ONE HEART.

De initiatiefnemers doen een beroep  op  zoveel mogelijk  beroemde duivenmelkers overal in de wereld die hun hart op de goede plaats hebben om deze actie te steunen door het schenken van een bon. Toon je hart en geef deze kinderen een nieuwe toekomst.

De organisatie, die volledig uit vrijwilligers bestaat , staat er borg voor dat deze actie een groot succes wordt. Tot half juni kan je duiven schenken voor dit nobele doel. Op de website www.oneworldoneheart.cn vind je de namen van de mensen die je kan contacteren.

De namen van de duivenschenkers zullen op een gedenkplaat gegraveerd worden aan de ingang van de nieuw te bouwen school. De schenkers ontvangen een kleuren cataloog  waarin de schenkingen zullen gepubliceerd worden. De organisatie heet de schenkers ook welkom op de verkoop.

De verkoop zal plaats vinden op 12 juli 2008 in de omgeving van Beijng. De organisatie rekent erop dat de chinese duivenliefhebbers hun hart laten spreken en zo massaal mogelijk bieden op de geschonken duiven om voor de getroffen kinderen weer een toekomst te bouwen.

Laat ons duivenhart spreken en de handen in elkaar slaan om deze actie tot een succes te laten uitgroeien.

Uw Chinese sportvrienden danken u reeds op voorhand.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

Aad Beerendonk

Combinatie Bruggeman

M. van Ginkel

Huub Hermans

Fondunie 2000

Cor Drost

J. Doldersum & Zn

Van Hoeck-Noel

Johan Hamstra

Van Elsacker-Jepsen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!