Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Diverse onderwerpen (1) Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  30-5-2008
 

De 2e eendaagse fondvlucht van het seizoen 2008 hebben we gehad. Het was een supermooie en eerlijke fondvlucht met goede winnaars en sterke duiven. Ook bij de andere afdelingen waren er goede resultaten door de gekende spelers, in afdeling 6 zat er een duifje 100 mpm los vooruit, dat is wat apart, maar verder ging het overal super met mooie vlotte aankomsten.

Leuke emails

Vaak heb ik geschreven over zeer negatieve mails die ik ontvang van “liefhebbers” tot bedreigingen aan toe, vorige week nog weer Eén van een kennis van het duivenforum.
Maar genoeg over die azijn zeikerts.
Ook heel veel leuke mails krijg ik, hier zo maar twee (beiden uit Zeeland):

“Goedendag Gert Jan Beute. Ik heb even een mededeling voor u, mijn broer Kevin en ik zijn goed geslaagd afgelopen Tours. Ik wou even laten weten dat uw tips en producten goed helpen! Want Kevin heeft namelijk 1 en 2 van Rayon 6 gespeeld. Het zou misschien leuk zijn dat u er een stukje over schrijft, want het komt bijna niet voor dat een jeugdlid van 17 jaar, 1 en 2 van het rayon vliegt.”
Groetjes Jurre van de Berge

“Hoi Gert Jan. Eindelijk !!!! 1e NPO overwinning is binnen, na al meerdere keren in de top tien van een NPO concours te hebben gestaan, dan nu eindelijk de 1e prijs van een loodzware Tours, mede dankzij uw tips. Altijd bereid tot een wederdienst”.
Groetjes Jacco van Comb. De Ridder Arnemuiden

Ik hoop natuurlijk op meer van dit soort mailtjes, telefoontjes met superprestaties krijg ik iedere dag (tussen 10 en 12 haha), maar die kan ik u niet laten zien/lezen.

Pokken

Overal in Nederland is Pokken uitgebroken, zo ook in mijn eigen club. We hebben gelijk 50 flesjes entstof ingeslagen (5000 duiven) dus ruim genoeg. Vorige week waren er al enkele spelers met 1 of 2 pokjes, afgelopen zaterdag 24 Mei zaten ze er onder. Drie mensen hadden hun duiven geënt (waaronder ondergetekende) en hebben dus geen last, alle anderen hebben in de week van 24- 30 Mei geënt. Althans is hun geadviseerd om dit te doen, bij enkele uit principe “niets” gebruikers zal het moeten uitzieken .
Ook de fondmannen die bij ons nationaal inkorfcentrum zijn op de hoogte gesteld door de voorzitter en de centrumleider. In principe is er weinig loos want we zorgen dat de “eigen” duiven in andere manden komen dan die van de “gasten”, dus besmetting door middel van vechten is uitgesloten.
Dat Pokken toch iets akeligs is zagen we afgelopen zaterdag in de uitslag, enkele mensen die mee doen voor de kampioenschappen gingen er onderdoor.
Groot voordeel van een pokken besmetting op je hok is dat ze 2/4 weken erna een enorme forme piek kunnen krijgen (mits verder gezond)
Bij de oude duiven zou ik adviseren te enten, een rookblokje te gebruiken en een 3 tal dagen te kuren met een mixkuur tegen Tricho(het geel) en ornithose, dit omdat de weerstand even iets minder is.
Bij de jonge duiven die geënt worden is een na-kuur van 7 dagen tegen Coli ook heel belangrijk, door de verminderde weerstand en stress van het enten zijn ze tijdelijk erg vatbaar voor Coli.
Dus mensen ga snel enten !!!!!

Op eigen hok

...gaat het goed. Afgelopen zaterdag 24 mei hadden we de 2e NPO vlucht van het seizoen, ditmaal vanuit Ablis wat voor ons een afstand van 570 km had. De stemming steeg al vroeg in de noordelijke provincies omdat eindelijk de afdelingen gelijk gelost werden. Nu maar hopen dat dit vanaf nu altijd word gedaan, de voorzitter van afdeling 10 heeft nu kunnen zien dat het best kan, en dat de spreiding zeer goed was met supersnelle duiven aan de oostzijde (dit met verkeerde wind).
Tegen 15.00 uur kregen we bezoek van onze vrienden uit Zwaagwesteinde, Andrè en Bindert en de NPO voorzitter Albert Jan de Jong. De heer de Jong had zelf geen duiven mee en kwam lekker bij ons in het zonnetje zitten.
Om 16.25 kogelde Missouri’s Girl uit de lucht, draaide geen seconde en piep piep was geregistreerd, snel melden in het nationaal inkorfcentrum (1e gemelde) om 16.29, 16.30, 16.34 en 16.39 volgden de anderen die zich allemaal bij de eerste 10 in het centrum klasseerden, Wim van Dijk klokte 5 minuten later dan ons maar zit 7 km verder en pakte ons net de eerste prijs voor de voeten weg anders had Missouri’s Girl haar 5e eerste prijs gewonnen.
Het viel Albert Jan op dat de duiven niets geleden hadden en er nog zo perfect uitzagen, 3 minuten na aankomst had hij Missouri’s Girl in de handen en zei: Die had nog wel 100 km verder gekund.
Met 26 duiven mee wonnen we tegen 189 duiven 2,5,6,8,10 etc. Om 21.00 uur hadden we alle duiven thuis.
Van de 14 doffers die we mee hadden op de Supervitesse (Maaseik 197 km) klasseerden zich 2 bij de eerste 10 tegen 244 duiven, en dat was lang geleden, zou dit toch te maken hebben met de verluchting (zie vorige week)? Op zondag morgen de doffers uitgerookt met Koudijs droogontsmetter, en de alle duiven kregen hun geeltabletje (ditmaal de capsule van dokter Wolff).

Tot volgende week.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Dick-Jan & Stephan Göbel

Nico Jan Koenders

Hans de Ruig

Gebr. van Toor

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gebroeders Homma

Combinatie Lokhorst

Aad Beerendonk

Will & Falco Ebben

Johan Hamstra

Theo de Kruijk

Combinatie Bruggeman

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!