Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Winnaar St. Vincent Marathon Noord Open printvriendelijke pagina
Bestuur Marathon Noord  20-6-2008
 

Nanne Nijboer Steenwijk heeft snelste duif St. Vincent in het werkgebied van Marathon Noord.

Zaterdag 14 juni was het dan zover en werd de overnachtfondklassieker vanuit St. Vincent gehouden. Een vlucht waar de specialisten op deze discipline het hele jaar naar uit kijken. Helaas werden op de losplaats ruim 100 duiven uit de manden gehaald, wat voor een aantal liefhebbers een vervelende herinnering aan deze vlucht opleverde. Afgezien van deze gebeurtenis waren er verder geen obstakels en konden de duiven op tijd worden gelost. Gelukkig werd het verloop ook niet “ontsiert” door nachtelijke aankomsten en konden we spreken van een echte overnachtfond vlucht.

Na de lossing begint het rekenen, speculeren en wachten. Zo ook bij Nanne en Petra Nijboer in Steenwijk (1155km) die 16 nestduiven mee hadden. De verwachting van Nanne was dat je in de loop van de morgen zou moeten draaien om een vroege duif te hebben. Desondanks waren de Nijboertjes vroeg uit de veren want ja je weet maar nooit. Toen om 9:05u. Kleine Essie zich meldde wist Nanne dat het een vroege kon zijn. Kleine Essie, een nestduivin op een jong van 3 dagen, is vernoemt naar kleindochter Esmee.

Dit duivinnetje dat de op één na snelste van Nederland is, wint ook de 1e in sector 4 en de 1e Internationaal. In het werkgebied van de Marathon Noord, waarvan Nanne dit jaar voor het eerst lid is, was dit de snelste duif maar niet de winnaar omdat dit duivinnetje als 5e  getekende de mand in ging.
Het feest was er niet minder om. Toen wij namens de Stichting de felicitaties kwamen overbrengen waren we, gezien de overweldigende hoeveelheid bloemen, niet de eersten. Nanne en Petra genoten volop van deze overwinning waarvan iedere fondliefhebber droomt.

Op de foto worden namens de Stichting Marathon Noord de bloemen aan Nanne en Petra uitgereikt door onze contactpersoon Gerrit Vedder.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebroeders Homma

Gertjan Knoop

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Familie Huizer

Combinatie Lokhorst

Van Elsacker-Jepsen

Huub Hermans

A. Engelen

Cor Drost

Van Hoeck-Noel

Will & Falco Ebben

Johan Hamstra

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!