Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Winnaar St. Vincent Marathon Noord Open printvriendelijke pagina
Bestuur Marathon Noord  20-6-2008
 

Nanne Nijboer Steenwijk heeft snelste duif St. Vincent in het werkgebied van Marathon Noord.

Zaterdag 14 juni was het dan zover en werd de overnachtfondklassieker vanuit St. Vincent gehouden. Een vlucht waar de specialisten op deze discipline het hele jaar naar uit kijken. Helaas werden op de losplaats ruim 100 duiven uit de manden gehaald, wat voor een aantal liefhebbers een vervelende herinnering aan deze vlucht opleverde. Afgezien van deze gebeurtenis waren er verder geen obstakels en konden de duiven op tijd worden gelost. Gelukkig werd het verloop ook niet “ontsiert” door nachtelijke aankomsten en konden we spreken van een echte overnachtfond vlucht.

Na de lossing begint het rekenen, speculeren en wachten. Zo ook bij Nanne en Petra Nijboer in Steenwijk (1155km) die 16 nestduiven mee hadden. De verwachting van Nanne was dat je in de loop van de morgen zou moeten draaien om een vroege duif te hebben. Desondanks waren de Nijboertjes vroeg uit de veren want ja je weet maar nooit. Toen om 9:05u. Kleine Essie zich meldde wist Nanne dat het een vroege kon zijn. Kleine Essie, een nestduivin op een jong van 3 dagen, is vernoemt naar kleindochter Esmee.

Dit duivinnetje dat de op één na snelste van Nederland is, wint ook de 1e in sector 4 en de 1e Internationaal. In het werkgebied van de Marathon Noord, waarvan Nanne dit jaar voor het eerst lid is, was dit de snelste duif maar niet de winnaar omdat dit duivinnetje als 5e  getekende de mand in ging.
Het feest was er niet minder om. Toen wij namens de Stichting de felicitaties kwamen overbrengen waren we, gezien de overweldigende hoeveelheid bloemen, niet de eersten. Nanne en Petra genoten volop van deze overwinning waarvan iedere fondliefhebber droomt.

Op de foto worden namens de Stichting Marathon Noord de bloemen aan Nanne en Petra uitgereikt door onze contactpersoon Gerrit Vedder.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Dick-Jan & Stephan Göbel

Team Noel-Willockx

Comb. Gerritsen

M. van Ginkel

Nico Haesen

J. Doldersum & Zn

Combinatie Bruggeman

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Familie Huizer

Theo de Kruijk

Nico Jan Koenders

Gebr. Maas & Zn

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens