Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De column van 25 juli ’08 Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  25-7-2008
 

Ik zit weer lekker op kantoor van het tankstation waar ik werk, op de achtergrond muziek van Anouk (Modern World), prachtig, het is niet druk dus ik geniet met volle teugen.
Hans Eijerkamp belde net dat ze geklokt hadden van Chateauroux (zoon Chè 3e NPO), even later belde hij weer, ze hadden geklokt van Frankfurt a/d/ Oder, prachtig dat fanatieke duivengebeuren bij de familie Eijerkamp. Even later gaat wederom de telefoon of ik het al gehoord had van Gerard en Bas Verkerk, waarschijnlijk een nog betere uitslag (nu 8 bij de eerste 10 NPO) dan vorige week. Dus ziet u mij al staan op het tankstation? Had u getankt bij pomp 4 mevrouw? Wilt u ook zegeltjes of airmiles? En ondertijd Hans aan de telefoon die me op de hoogte houd van alles wat er in duivenland gebeurt. Tussen de klanten door sms ik al deze tijden weer door naar Jelle, Peter, Dick, Rein etc etc.
Ook dat is superfijne duivensport, al ben je niet bij de hokken als de duiven komen (het is nu zondagmiddag 20-07), je vrienden houden je op de hoogte.

Positief/Negatief

De sfeer die 1,5 jaar geleden begon om te slaan in duivenland van negatief naar heel positief is nu weer terug naar af. Ik merk aan de liefhebbers in de bladen en op sommige internet forums dat ze de hoop op een prachtige duivensport aan het opgeven zijn. Zelfs op het enige echt positieve forum het praathuis slaat de sfeer langzaam om, zelfs hier worden al harde woorden gebruikt, en zie je de sfeer per dag afnemen. Waar komt het door? Ik zie dat eigenlijk iedereen het NPO bestuur de schuld geeft. Het NPO bestuur zit achter alle problemen, lossen niets op, weten waar de gestolen duiven zitten maar doen niets, ze weten wie fraude heeft gepleegd en wie doping gebruikt, ze zitten achter de slechte lossingen, ze gaan op de kosten van de leden op snoepreisjes en nog veel meer negatieve zaken, allemaal de schuld van het NPO bestuur. Soms worden er drie leden van het bestuur apart genoemd als “de 3 musketiers” zij zouden de goeden zijn volgens de forums. Ik weet het niet, en misschien wil ik het ook wel niet weten, ik krijg er pijn in de kop van.

Ik vind het wel jammer dat heel veel mensen niet het zonnetje kunnen zien schijnen. De laatste twee NPO-vluchten maakten Gerard en Bas Verkerk maar ook Willem de Bruijn super uitslagen, hoor ik weer uit alle hoeken; “Ja maar ze zitten ook goed met die wind”, Hans Eijerkamp & Zonen weer op teletekst, klasse, maar wat hoor je; “Moet je kijken naar die aantallen duiven mee, en 2 hokverzorgers...”.
Vorige week had Marcel Sangers een wereld uitslag met de jonge duiven, grote klasse, maar wat zeggen ze; “hij is daar speciaal voor in Eefde gaan wonen, ligt precies in de vlieglijn...”.
Waarom altijd die negatieve stront over iedereen heen?
Ik durf te zeggen dat: Ja, Verkerk en de Bruijn zaten niet ongunstig maar er wonen daar toch veel meer mensen? Ze doen er alles voor, 100% inzet en super kwaliteit aan duiven!
En ja, toen Marcel Sangers een leuk huisje zocht voor hem en zijn gezin, heeft hij vast nagedacht wat voor hem het beste zou zijn, gelukkig vond hij op de gewenste plek een leuk huis, maar ook hij steekt er enorm veel energie in en 100% inzet en topduiven, want ook in Eefde wonen toch meer liefhebbers?
Mensen, alstublieft !!! wees eens wat minder naar, agressief, negatief en zeur eens wat minder, als u denkt dat het bij het NPO anders moet, kom naar de jaarvergadering, pak de microfoon en doe uw zegje!
Als Verkerk, Koopman, Sangers, Bosua, Eijerkamp, vd Pasch, Limburg. Jellema, Beens, vd Merwe of Veenstra weer eens een superuitslag draaien, stuur hen felicitaties i.p.v. stront!

Op eigen hok

...gaat het prima. Op Frankfurt hadden we geen duiven mee, en de jonge duiven gingen op zaterdag reeds van Boxtel naar De Meern (Utrecht 116 km), maar werden niet gelost.
Onze afdeling 11 duiven bleven staan tot zondag en dat is uitzonderlijk, bijna nooit gebeurt dat. Het telt niet voor de punten op zondag, dus heb je ze goed, dan heb je er niets aan. Maar nu doe ik zelf ook mee met die negatieve spiraal... Laten we gewoon blij zijn dat we zondag zo’n supermooie vlucht hadden tussen de buien door (los om 12.45 uur).
In èèn van mijn laatste columns schreef ik nog over die super jonge duiven die ik van Eijerkamp heb gekregen dit jaar, laat nu de Bailey 146 waar ik over sprak vandaag de 8e prijs winnen tegen zo’n 20.000 duiven in de afdeling (precieze aantal weet ik volgende week). Bailey is een zoon van B06-6150000 Kleinzoon Olympiade Heremans-Ceusters x 06-1763512 Dochter Chicago.
En u kent mijn kweekgedachte... Uit dochters van superdoffers (Chicago), komen weer superdoffers (kleinzoon van Chicago). Of dat bij deze jonge doffer zo is moeten we nog even afwachten, maar met 3 uit 3 en nu bij de eerste 10 van de afdeling is hij aardig op weg.
Bailey had ruim eerder kunnen zitten, om 14.00 precies komen er 4 duiven over, èèn daarvan(Bailey) trekt met zijn vleugel, slaat een keer triomfantelijk, maar gaat mee door, drie minuten later zien we hem als een stipje vanuit het noorden aankomen, hij kletst naar beneden, vol op de antenne piep piep 14.03.14.
Onze aangewezen duif was onze 7e, maar ook ditmaal had ik een fout gemaakt. Ik had vrijdag ingevoerd 7752 1e getekende (stond 1e asduif), maar ik heb ook een 7752 van 2007 en die heb ik aangeklikt… Dus nu mis ik de aangewezen, dom hè

Het was een korte column deze week, ik hoop dat de volgende week weer een lange uit mijn mouw rolt.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Gerritsen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Fondunie 2000

Familie Huizer

Cor Drost

Huub Hermans

Johan Hamstra

Cees van Heijst

IFC Hoogerheide

Hans de Ruig

Nico Haesen

Super Fondclub G.O.U.

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens