Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nederland wint landenklassement Europees Kampioenschap Open printvriendelijke pagina
NPO  25-7-2008
 

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, het Europees Kampioenschap voor Jeugd en Senioren uit talrijke landen aangesloten bij de FCI. Het was vrijdagmiddag dat we vertrokken vanaf Schiphol met het vliegtuig naar Porto. Daar aangekomen werden we opgewacht door een afgevaardigde van de Portugese Bond, die ons begeleidde naar de taxi die ons naar het hotel Quinta da Lagoa bracht in Mira.
Aangekomen in het hotel zochten we onze kamers op, waarna we ons gereed maakten voor het diner. Tijdens het diner, wat overigens zeer goed verzorgd was, werd er kennis gemaakt met afgevaardigden van andere deelnemende landen. Na het diner was er nog tijd voor een drankje om vervolgens op tijd naar bed te gaan.
Zaterdag was de grote dag. Tijdens het ontbijt kregen we te horen dat de duiven in het meest zuidoostelijk gelegen plaatsje van Portugal, Vila Real Santo Antonio (375 km), gelost waren om 6.40 uur met een noordwestelijke wind. Waarom er niet gelost werd vanuit de verwachte losplaats Huelva (400 km),Spanje werd ons niet duidelijk. In totaal werden er 746 duiven ingemand voor deze vlucht. Van dit aantal waren er nog 23 Nederlandse duiven aanwezig voor het Europees Kampioenschap (senioren) en 24 Nederlandse duiven voor het Europees Jeugd Kampioenschap. Voor deze eindvlucht hadden de duiven al een aantal officiële trainingsvluchten gehad, waarvan de laatste drie meetelden voor het asduif-kampioenschap.
Na het ontbijt moesten we ons verzamelen voor het hotel om een bezoek te brengen aan de begraafplaats van Mira waar Gaspar Vila Nova, van de gelijknamige race, begraven ligt. Daar werd een toespraak gehouden door de voorzitter van de Portugese Bond, de heer Thereso. We vervolgden onze weg naar het gemeentehuis waar we werden toegesproken door de burgemeester van Mira. De receptie duurde ongeveer een half uur. Daarna was het tijd om ons te verplaatsten naar de hokken in Mira.
Na een korte blik in de hokken, met een totale lengte van 150 meter, was het wachten op de duiven.
De verwachting was dat de duiven tussen 12.15 en 12.30 zouden arriveren. Echter om 12.45 was er nog geen duif gearriveerd. Het werd ons toen al duidelijk dat het geen gemakkelijke vlucht ging worden. Maar toen we net de naastgelegen tent wilden betreden voor de lunch kwamen er twee duiven aangevlogen. De lunch lieten we eerst aan ons voorbij gaan waarna we de aankomsten van de duiven volgden.

De als eerste geconstateerde duif van het Europese Kampioenschap was van de Belgische liefhebber Paul Beckers. Deze duif maakte een snelheid van 901 meter per minuut en werd geconstateerd om 12.56.06. Deze werd op de voet gevolgd door vier duiven, waaronder twee Nederlandse duiven. De duif met ringnummer NL 08-1773815 van Thea van de Water werd als tweede afgevlagd. Als vierde eindigde de NL 08-1457203 van P&S Verbeek uit Naaldwijk net na een Duitse duif die als derde eindigde. Deze twee bovengenoemde duiven werden in het individuele klassement 4e en 2e asduif van het Europese Kampioenschap. Allen Proficiat!!.

Inmiddels waren er ook al duiven aangekomen van het Europese Jeugdkampioenschap. Ook hier ging een Belgische liefhebber met de overwinning er vandoor. Julian Huart troefde met zijn BE 08-1501589 de Nederlandse liefhebbers Jasper Mulder en Julian van Vliet af, die respectievelijk 2e en 3e werden. Een duif van Erik van de Belt behaalde een knappe prestatie door als 7e te eindigen. Gefeliciteerd!

Nadat er zo’n 200 duiven aangekomen waren, stroomde het plein voor de hokken vol met Portugezen omdat de verkoop om 16.00 zou beginnen. Hier werden de eerste 25 aangekomen duiven verkocht( behalve de 1e duiven, die worden via internet verkocht). De duurste duif werd voor 5000 euro verkocht.

Toen de verkoop afgelopen was,werd het tijd om terug te keren naar het hotel waar ’s avonds tijdens het diner de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Tijdens het diner kregen we de resultaten van de vlucht te zien en werd het landenklassement bekend gemaakt. Voor het landenklassement werden de meters van de eerste drie duiven van elk land bij elkaar opgeteld. Tot onze grote verbazing werd Nederland zowel bij de Jeugd als bij de Senoiren Europees Kampioen (met duiven van Thea van de Water, P&S Verbeek en de Comb. Heesen). Nederland versloeg bij de senioren België en Oostenrijk met maar liefst dertig punten verschil, die respectievelijk 2e en 3e werden.

Bij de Jeugd zorgden de duiven van Jasper Mulder, Julian van Vliet en Erik van de Belt ervoor dat Nederland er met de Europese titel vandoor ging. België werd met 25 punten verschil verslagen en werd verwezen naar plaats twee. Duitsland volgde op een derde plaats met een nog grotere afstand van 52 punten op Nederland.

Met dit nieuws konden we het weekend in Portugal met een goed gevoel afsluiten. Nederland won weliswaar niet het Europees Kampioenschap voetbal in Zwitsterland en Oostenrijk, maar met deze voor ons duivenliefhebbers zeer prachtige prestatie in Portugal kunnen we toch zeggen dat we Europees Kampioen zijn geworden.

Johan Kloetstra en Jeffrey Profijt
Namens de Internationale Jeugdcommissie


Uitslag EK Portugal
Landenklassement Senioren
1
Nederland
2
België
3
Oostenrijk
Landenklassement Jeugd
1
Nederland
2
België
3
Duitsland
Individueel Senioren
1
Paul Beckers
België
2
Thea van de Water
Nederland
3
Werner Eggert
Duitsland
Asduif Senioren
1
Paul Beckers
België
2
P&S Verbeek
Nederland
3
Johann Bauerr
Oostenrijk
Individueel Jeugd
1
Julian Huart
België
2
Jasper Mulder
Nederland
3
Julian van Vliet
Nederland
Asduif Jeugd
1
Julian Huart
België
2
Philip Follmer
Duitsland
3
Bart Verdeyen
België
Als u zelf alle resultaten bekijken of meer informatie zoeken over het EK-Portugal, kijk dan HIER.
 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

IFC Hoogerheide

Gebr. Maas & Zn

A. Engelen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Comb. Gerritsen

J. Doldersum & Zn

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. van Toor

IFC Zeeland

Combinatie Lokhorst

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens