Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Wim Looijen snelste op Marseille werkgebied SMN Open printvriendelijke pagina
Heimen Huisman  13-8-2008
 

Marseille (953 km) is één van de drie vluchten die Wim Looijen dit jaar speelde. “Één van de drie?” vroegen we ons af “was dat vooraf zo gepland?”. Maar nee Wim speelt 3 vluchten per jaar en kiest die vluchten die op dat moment het beste uitkomen. Reden daarvan is zijn werk waarvoor Wim vaak lang in het buitenland vertoeft. De duiven worden dan door zijn echtgenote verzorgd, “maar” zegt zij, “het is niet mijn hobby maar die van Wim” dus krijgen de duiven in zo’n periode de minimale verzorging.

Dus toen Marseille kwam werd alles wat mee kon ingekorfd omdat die vlucht goed uitkwam. Op Perigeux waren de duiven al gespeeld maar slecht gekomen en tot overmaat van ramp de klok vergeten uit te printen voor het openmaken. Maar daarover maakt Wim zich niet druk want “ik ben een echte hobbymelker” zoals hij zelf zegt.

Er gingen dus 17 duiven mee naar Marseille. Omdat de duiven pas op woensdag kwamen gaf dit problemen met het werk dus werd maar in het weekend doorgewerkt om dit te compenseren.
Op woensdagmorgen toen Wim het hok aan het schoonmaken was hoorde hij wat op de spoetnik en dacht dat het een mus of zo iets was want de duiven werden nog niet verwacht.
Toen hij toch maar even keek zag hij zijn duivin 05-1092603 die mee was naar Marseille. Na de duif geklokt te hebben en werd gemeld (08:15:16u.) was al duidelijk dat het een vroege was.

Later werd Wim meegedeeld dat hij waarschijnlijk de 8e nationaal speelde waarop hij zei: “Je gelooft zeker nog in spookjes”. Maar het werd wel degelijk de 8e nationaal voor zijn eerste en een 30e en 34e plaats voor de volgende twee duiven. Een bijzondere prestatie om in Elst zo’n vroege duif te hebben met een wind waar veel West aan zat.

Omdat de klok vol zat bleef het bij 8 prijzen. Opvallend was dat de eerste 7 duivinnen waren waarvan de eerste 3 op een jong van 14 dagen zaten.

Wim die dit jaar voor het eerst lid is van Marathon Noord doet alleen mee voor de middaglossingen omdat hij niet wist hoe het werkte. Daarom gaat de overwinning aan zijn neus voorbij hoewel hij wel de eerste en tweede getekende voorop kreeg.

Wim heeft o.a. duiven van de gebr. Frenken en hij heeft 10 jongen bij Pim Altenaar uit Soest gehaald waarvan hij er één overhield welke de stamdoffer van zijn duivenbestand werd en op 15 jarige leeftijd nog steeds bevrucht. De jongen worden wel afgericht maar niet gespeeld in het geboortejaar. Hierover is Wim niet helemaal tevreden dus wordt dit mogelijk veranderd.

We waren op bezoek bij een sympathieke duivenmelker die we nog veel plezier met de duiven wensen en waar weer bleek dat je met een eenvoudige aanpak toch plezier en succes kunt hebben.

Namens Marathon Noord werden de bloemen en felicitaties door Wim van Dorrestein overhandigd.

Heimen Huisman

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Aad Beerendonk

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gebroeders Homma

Team Noel-Willockx

Nico Jan Koenders

De Marathonvliegers

Gebr. Maas & Zn

M. van Ginkel

IFC Hoogerheide

Comb. Gerritsen

Super Fondclub G.O.U.

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens