Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Gerjan Heerkes (Emlichheim) wint Duitse variant van 1e NPO op Kirchheim in RV 410. Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  10-9-2008
 

Op de een na laatste jonge duiven vlucht vanuit Kirchheim (339 km.), met 26 graden en een Oostenwind, werd het een zwaar concours voor de jonge duiven. Tegen 7.074 duiven wist de '856'  van Gerjan Heerkes (41) zich als eerste op een van de langste afstanden in het vlieggebied te klasseren.

Gerjan speelt zijn bijna 40 jonge duiven de eerste vier vluchten gewoon op het hok, waarbij diverse nestjes werden gebouwd. In de week voor Kirchheim werden de geslachten gescheiden en ging de trainingsintensiteit omhoog. Op de donderdag voor inkorving werden beide groepen nog gelapt op 30 km. en bij thuiskomst werd zoveel motivatie opgedaan, dat er zaterdag een geweldig resultaat uit de bus rolde. Gerjan had er 35 meegegeven en haalde 24 prijzen (69%) en begint in de RV met de plaatsen 1, 3, 4 en 11.

De winnende duif is er een die in het voorjaar bij Hans Eijerkamp & Znn. werd gehaald uit de Eijerkamp-Janssen lijnen. Naast deze '856' werd ook de '852' gehaald, die uiteindelijk op zes inkorvingen 6 prijzen weet te halen en daarin bijdraagt aan het kampioenschap bij de jonge duiven in het inkorfcentrum van Emlichheim (3 verenigingen, ongeveer 40 leden). Het betekende tevens de prolongatie van deze titel, die ook vorig seizoen bij de start met het Duitse programma werd behaald.

Dit jaar werd ook voor het eerst gespeeld in het oude duivenprogramma, dat in Duitsland door de betrekkelijke eenvoud wordt gesierd. Dubbelvluchten kennen ze in de RV 410 Ems-Vechte-Dinkel niet en daardoor ook geen gestress voor de werkende liefhebber, om meerdere avonden in het lokaal te moeten zijn, maar een vlucht in een weekend. Naast duivenliefhebber is Gerjan ook volleybaltrainer op landelijk niveau en ook die hobby kost tijd. gelukkig heeft hij bij de duiven de helpende hand van zijn gezin, die helpen met loslaten etc. Want overdag moet de kost worden verdiend, en dat doet Gerjan als Controller in het onderwijs.

Meer informatie is te vinden op zijn duivenwebsite: www.duivensites.nl/heerkes-dalmolen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

J. Doldersum & Zn

Johan Hamstra

Team Noel-Willockx

Van Hoeck-Noel

Cees van Heijst

Comb. Gerritsen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gebr. van Toor

Gebroeders Homma

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Combinatie Bruggeman

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens