Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De column van vrijdag 19 september Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  19-9-2008
 

Het was een week met veel plezier en veel haat en nijd in de duivensport.

Plezier:

Vorige week vrijdag en zaterdag (12 & 13 September) was het weer groot feest met de jeugdspelers bij ons in de club, vrijdagavond weer de gewoonlijke “gehaktballenwedstrijd” wie eet zijn gloeiend hete gehaktbal met mayo of curry in een zo’n kort mogelijke tijd op, daarna volgde weer het wekelijkse moppen kwartiertje onder leiding van onze grote vriend Koos Dijkstra (J.T), de jeugd ligt daarbij in een deuk, ook over de moppen waar ze nog niets van snappen….
Daarna gingen de duiven in de mand, en moest ik van alle jeugdleden natuurlijk hun toppers bekijken voordat ze ingemand werden, ik ken al bijna alle namen van hun duiven, pronker, prutser, etter, miyagi, ippon etc. etc.
Eenmaal alle duiven door de vakkundige handen van Reind v.d. Weij (onze inkorver), kwam de grote container ook al. En dan gaat het wekelijkse eieren gooien beginnen, wie als laatste bij de container is om te helpen krijgt een duivenei toegeworpen, die uit de manden van vorige week komt, meestal is Erwin Winters (14 jaar) de pineut, hij blijft wat langer binnen te kletsen en vergeet steeds het eieren gooi ritueel, dus ook dit keer kreeg hij weer de volle laag.
Na dit wekelijkse smeer feestje is het weer de hoogste tijd voor de voorspellingen en weddenschappen bij de jeugd onderling, en zij hebben een eigen competitie (uitslag met 1:1 prijs) naast de complete uitslag waar de senior leden ook in staan.
Grote verrassing was dat we er weer 3 jeugdleden bij krijgen (staan we op 10), het broertje van Joost Westerkamp, een compleet nieuw beginner: Jeroen Bos mag van zijn ouders een hokje van 4 x 2 meter zetten, en de 2e dochter (Rowena) van Bert Slot, die haar eigen hokje met late jongen krijgt en bij goede verzorging volgend jaar zelf mag spelen. Verder worden drie dames van liefhebbers ook lid, ze denken het beter te kunnen dan hun man dus nemen het roer over..(als dat maar goed gaat hahaha)

Zaterdag toen de jeugduitslag kwam bleek dat Joost een snellere duif had dan de Gebroeders Bos, ze zitten op de zelfde school, dus dat word weer menig uurtje op de gang denk ik (vorige week was het namelijk andersom, toen werd Joost geplaagd door zijn collegae duivenmelkers op school).
Voor Joost is de duivensport en de sfeer in de club extra belangrijk, hij is 13 jaar, heeft een jonger broertje en zusje, een vader die hard moet werken en helaas is zijn moeder overleden, dus naast de zorg voor zijn broer en zus, de school met huiswerk, het verdriet natuurlijk in het gezin is de duivensport voor hem een super uitlaatklep, en zien we hem iedere week meer praatjes krijgen en een glimlach om zijn mond..
Op vrijdagavond de 19e september hebben we weer iets nieuws georganiseerd, in P.V. de Vredesduif, ondergetekende heeft zo’n 10 prachtige jongen gekweekt uit jonge duiven 2008, uit Baily, Bart, de 3e NPO Morlincourt etc. Door middel van het gooien met 3 dobbelstenen mag er gekozen worden uit het mandje late jongen, de stamkaarten leggen we op de kop, dus alle jeugdleden moeten op eigen gevoel een jonkie uitzoeken, de hoogste score dobbelstenen natuurlijk als 1e. In de herfstvakantie gaan we met alle jeugdleden en de toekomstige (3) naar de familie Eijerkamp te Brummen, Evert Jan Eijerkamp heeft ons uitgenodigd om eens te komen kijken en daarna patat te eten in het restaurant van de Woonboulevard, verder proberen we in de herfstvakantie ook nog een bezoek te brengen aan de combinatie vd Stouwe/Douna uit Donkerbroek, en Arjan Beens uit Genemuiden (de 1,2,3 teletekst man op de grote fond) ook deze liefhebbers met het hart op de goede plaats hebben ons uitgenodigd om te komen buurten. Bij Arjan zijn enkele laatjes ook voor de jeugdspelers uit mijn cluppie! Dus de herfstvakantie van onze jeugd staat in het teken van hokbezoekjes bij super liefhebbers met een hart van goud.
Waarom deze column op deze manier? Heeft het iets met duivensport te maken? Jazeker, zonder jeugd is er geen toekomst voor de duivensport, en zonder positieve mensen helemaal niet!

Dokter Pijnloos

Op zaterdag 13 september kwam een duivin van ons terug met een totaal vernielde krop, ze dronk water als een gek, maar het vloog er net zo hard uit als in. Even met dokter Pijnloos gebeld (Jaap Bakker), of hij even naald er draad mee wilde nemen om de duif in de club te repareren (onder het wakend oog van de jeugd natuurlijk). Samen met de echte clubman Cor de Jong heeft Jaap de duif weer gerepareerd en is ze niet afgeschreven voor de toekomst.

Bedankt Jaap en Cor (ik kan het niet aanzien al dat bloed dus maakte de foto)  Hoe ging de wedstrijd vanuit Gennep op de 13e september? Super, in de club tegen 412 duiven beginnen we met 2, 3, 4, 6, 7, 9 etc. en in groot verband hebben we 12 bij de eerste 100. Volgende week (morgen de 20e september) spelen we alleen nog de ouden, de jongen hebben nu 10 weken gehad en hebben het verdiend !

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

J. Doldersum & Zn

Gebr. Maas & Zn

Team Noel-Willockx

Theo de Kruijk

Gertjan Knoop

Fondunie 2000

Nico Haesen

Super Fondclub G.O.U.

Van Elsacker-Jepsen

Familie Huizer

Comb. Gerritsen

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies