Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Onderzoek Nationaal St Vincent en Nationaal Blois Open printvriendelijke pagina
Jaap Koehoorn  25-9-2008
 

Hierbij willen wij U een nadere uitleg geven over bovenstaande tekst. Afdeling 7 heeft dit jaar te maken gehad met duivendiefstal op de nationale vlucht van St. Vincent. Wij doen U nu een opsomming van het gebeuren op St Vincent 13 juni 2008.

Berichtgeving op teletekst. Duivendiefstal in St Vincent bij de afdeling 7,  een aantal duiven van drie inkorfcentrums van afdeling 7 gestolen.

Aangifte gedaan bij de politie in Frankrijk. Medeling: Politie heeft het in onderzoek.

In eerste instantie denk je; “vreselijk dat dit kan gebeuren, letten ze dan niet op onze duiven en het is een konvooi van duivenwagens van ook andere afdelingen, hebben ze dan niets gehoord. En er werden  niet 1 of  2 duiven gestolen , maar hele manden vol . Hoe zijn die dan  vervoerd  en denkt U niet van wat zal dat een kabaal gegeven hebben.”

Er gingen gelijk verhalen de ronde van: "Dit zullen wel de zigeuners van naast gelegen terrein zijn." Er gingen al wilde aangrijpende verhalen van; “Ze zullen wel gebarbecued zijn.”

MAAR

De andere duiven werden gelost in St Vincent en TOEN gebeurde het. De volgende dag kwamen duiven die gestolen werden verklaard  terug. Dorstig en hongerig, maar volgens de eigenaren niet afgevlogen. De conclusie was direct dat deze duiven niet gestolen waren in St. Vincent. Na nader onderzoek bleek dat er ook geen politieonderzoek is geweest. Maar alleen een vermelding bij een Franse correspondent dat hij aan moest geven dat er duiven gestolen waren. Er is geen rapport van gestolen duiven.

Hierna werd het een spelletje tussen afdeling 7 en de NPO over wie nou verantwoordelijk is. En wie er actie neemt . Iedereen schoof het af en toen er elke gedupeerde liefhebbers aangifte bij de politie hadden gedaan , werd er op zijn minst intimiderend door Leo Mackaay (secretaris NPO, maar een jaar geleden secretaris van de afdeling 7) en Huib Bransen (huidige secretaris van de afdeling 7) opgebeld of  deze mensen wel wisten hoe ze de duivensport in een negatief daglicht brachten met hun aangifte.

De wereld op zijn kop. Duiven zijn van jou gestolen en dan doe je aangifte en dan word je verweten dat jij de duivensport schade toebrengt. Of zou het in de doofpot moeten, omdat het aan alle kanten stinkt. Was het misschien een poging om te FRAUDEREN?

We hebben er dagen over gepraat en zijn tot de conclusie gekomen dat het mogelijk zou kunnen zijn . Uiteraard is er toen ook gekeken naar hoe het dan in zijn werk zou kunnen gaan. Wij denken dat deze duiven in de loods bij Van Geffen in Hedel zijn blijven staan. Dit is namelijk de verzamelplaats van de duivenwagens van de afdeling 7. De lossingsverantwoordelijke en baas bij het laden van de duiven van afdeling 7 is Jos de Ridder. Toevallig waren zijn duiven ook gestolen.

Het is natuurlijk iets geweldigs om Nationaal St. Vincent te winnen. Met deze weet, dachten we gelijk aan Nationaal BLOIS, een wereldconcours. Dat zou natuurlijk ook graag gewonnen willen worden. Ik, Jaap Koehoorn, heb mijn gedachten de vrije loop gegeven en gelijk onze Internationale secretaris NPO dhr. Piet van Gils gebeld en hem een aantal dagen VOOR Nationaal Blois de naam van de mogelijke winnaar gegeven en gevraagd hier extra controle in te leggen.

Dezelfde avond heb ik Jan de Jongh van het duivenblad Het Spoor der Kampioenen gebeld, met de mededeling dat hij de primeur zou krijgen van de mogelijke winnaar van Blois. Hij was uitermate verbaasd en heeft daarna onze NPO voorzitter Albert de Jong gebeld en hem geconfronteerd met deze boodschap. 
De NPO zou controle doen. Voor mij was het klaar. Maar tot op de dag van heden is er nog steeds geen uitleg geweest over hoe deze controle is verricht. DOOFPOT! Graag zouden wij  dan ook een volledige verklaring willen hebben van de NPO over hoe de controle is verricht en door wie.

Wij waren niet gelukkig met de gang van zaken en we hebben afgesproken met een aantal mensen uit verschillende delen van Nederland om zelf eens gaan te kijken wat er in Hedel bij de firma van Geffen gebeurd.

Dus: MET TWEE CAMERA’S EN EEN NACHTKIJKER OP PAD.

De 1e keer op donderdag bij een NPO vlucht gepost met twee personen nl. Dhr John Rekers uit Amersfoort en Jaap Koehoorn. We hebben toen dingen gezien en gefilmd  die in onze ogen niet zouden mogen.
Maar we waren toen maar met tweeën en U weet dat zoiets mogelijk onderuitschopt kan worden.

We hebben dit gerapporteerd aan NPO bestuurder Wiebren van Stralen en hem gevraagd om de volgende keer mee te gaan. Hij heeft dit toegezegd en is de 2e keer ook meegegaan om het zelf te bekijken. Ook hebben we voor versterking van de zaak de duivenliefhebber Herman Boekelo uit Stadskanaal gevraagd om mee te gaan.

De 2e keer posten 4 man sterk met camera’s en voldoende drinken en eten om de nacht door te brengen. En we hebben gelukkig toen dezelfde dingen gezien als de eerste keer.
In het donker is door een aantal van ons door de ruiten van de hal gezien, dat Jos de Ridder alleen wel een halfuur in de hal bezig was met allerlei duiven van de ene mand in de andere mand te stoppen en totaal geen controle had van wie dan ook. Deze manden werden later door de chauffeurs in de wagen gezet. Zonder controle op weg. Een niet zo plezierig detail is, dat toen er eindelijk twee mensen binnen kwamen in de hal er ook nog duiven uit een mand werden gehaald en door een ieder werden beoordeeld.

Detail is dat later op de avond ook dhr. Theo Streefkerk zich bij ons heeft gevoegd. Hij is in onze autobus, die stond op het parkeerterrein voor de ingang van Van Geffen, gebleven.
Nadrukkelijk: hij is niet op andermans terrein geweest.

Opmerking van Wiebren van Stralen: Stel je voor dat bij ons in Afdeling Friesland bijvoorbeeld  toppers als Pieter Veenstra of Jacob Poortvliet als laatste alleen bij de duiven konden zijn. Dat moet je toch als organisatie niet eens willen, ongeacht of dit eerlijk en oprecht gebeurt.

Wij denken dat voor de zuiverheid van een concours dit soort wantoestanden, die vaak toegedicht worden aan de Oostbloklanden of  Azië, in ons Nederland toch niet voor zouden moeten komen. 

HEREN BESTUURDERS AKTIE: Probeer de duivensport  te behouden.

Deze brief zullen we laten plaatsen op internet. Wij zullen een kopie doen aan de NPO en aan de afdeling 7. Tevens zullen de bestuurders van de andere afdelingen een kopie krijgen. Ook zal hij aangeboden worden aan de duivenkranten.

Wij willen dit alles onder ede verklaren voor wat voor commissie of justitieel apparaat dan ook.

Jaap Koehoorn, Herman Boekelo, John Rekers en Wiebren van Stralen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

Van Elsacker-Jepsen

Fondunie 2000

J. Doldersum & Zn

Cees van Heijst

Van Hoeck-Noel

Comb. Verweij-de Haan

Gertjan Knoop

Theo de Kruijk

De Marathonvliegers

Dick-Jan & Stephan Göbel

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens