Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Brief aan het NPO Open printvriendelijke pagina
11-10-2008
 

Geachte bestuursleden NPO,
Er is op dit moment veel commotie binnen onze sport aangaande de afwikkeling van de misstanden op de vluchten Nationaal St. Vincent en Blois.
Voor de leden is het, door de eenzijdige berichtgeving in de pers en de summiere informatie-verstrekking vanuit de NPO, niet duidelijk wat er nu precies speelt.
De leden mogen toch verwachten dat in zaken waar het gaat om de geloofwaardigheid van onze sport er alles aan gelegen is om duidelijkheid te verschaffen.
Ook het verschil in verslaglegging over de thuiskomst van de nationale winnares Blois (in twee verschillende duivenbladen) word door velen niet begrepen.

Op dit moment heeft het er alle schijn van dat het onderzoek naar de misstanden zich toespitst op de wijze van communiceren en het verkrijgen van bewijs van de vermeende "klokkenluiders" of, zoals de aanklager NPO het noemt "lasteraars". Een groot deel van de leden is van mening dat er onvoldoende onderzocht is of genoemde concoursen wel eerlijk zijn verlopen. Als dat niet onderzocht wordt dan blijven deze vluchten en hun winnaars een smet met zich meedragen.
Dit mag u niet laten gebeuren.

Het beeld wat nu ontstaat is dat alle registers worden open getrokken om de doofpot te vullen. Dit kan toch niet de bedoeling zijn! Communiceer naar uw leden wat er door u is ondernomen om de veiligheid tijdens de transporten te waarborgen en op welke wijze u gecontroleerd hebt of het concours op een juiste wijze is verlopen.
Door duidelijkheid te verschaffen naar de leden neemt u uw verantwoordelijkheid als een organisatie die transparant is en waarin een ieder op een eerlijke en open manier van zijn/haar sport kan blijven genieten.

Hopelijk kunnen we lering trekken uit deze onderzoeken zodat in de toekomst dergelijke misstanden en (mis)communicatie niet meer kan voorkomen.

De leden vertrouwen erop dat u antwoord geeft op de vragen die nu bij hun leven en ze wachten uw reactie met ongeduld af.

Hoogachtend,

De (500+) verontruste NPO leden,
aangesloten bij "Forum Het Praathuis"

www.forumhetpraathuis.nl
Nederland, 11 oktober 2008

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Comb. Gerritsen

Johan Hamstra

Team Noel-Willockx

A. Engelen

Cor Drost

Dick-Jan & Stephan Göbel

Hans de Ruig

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gebr. Maas & Zn

Familie Huizer

Fondunie 2000

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens