Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Sfeervolle en gezellige feestmiddag 2008 Marathon Noord Open printvriendelijke pagina
Bestuur Stichting Marathon Noord  29-10-2008
 

De laatste jaren houdt Marathon Noord, op de 4e zaterdag van oktober, haar jaarlijkse feestmiddag in de feestzaal van zalencentrum Ketz in Doetinchem. De zaal was ook dit jaar weer sfeervol aangekleed, mede door de creatieve bloemstukken gemaakt door bestuurslid Rob Koeman.

De eerste liefhebbers waren dit jaar al om 12.30uur aanwezig. Wat verder opviel was dat er liefhebbers uit het hele werkgebied aanwezig waren, van Zwaagwesteinde tot Bergen en van Wijchen tot Oude Wetering.
Bij binnenkomst kreeg een ieder een kopje koffie met een plak cake, aangeboden door de eigenaar van het zalencomplex.
Omstreeks 13.30 uur verwelkomde voorzitter Hans Wolfsen de ruim 225 aanwezigen en in het bijzonder de aanwezige dames, die bij binnenkomst een lootje ontvingen waarmee zij kans maakten op één van de 15 mooie prijzen. Elk jaar mag Wim van Dorrestein de dames welkom heten namens het bestuur en dat worden er steeds meer. Dit jaar waren er 52 dames aanwezig. 

De voorzitter was blij te kunnen melden dat het bestuur van Marathon Noord ook dit jaar weer enkele nieuwe sponsors had mogen begroeten. Hij benadrukte dat het organiseren van de feestmiddag alleen mogelijk is dankzij hen, daar alle ingelegde gelden van de liefhebbers weer worden uitbetaald als prijzengeld. Ook de landelijke duivenpers heette hij van harte welkom en wenste een ieder een prettige feestmiddag toe.
Verder deelde de voorzitter mee dat dit de laatste keer is dat de feestmiddag in zalencentrum Ketz gehouden kan worden, daar het complex wordt afgebroken. Het bestuur is naarstig op zoek naar een andere gelegenheid om daar in 2009 ook het 35 jarig jubileum te vieren.

De uitreiking van de diverse gewonnen sponsorprijzen wordt elk jaar gedaan door alle bestuursleden. Een uniek gebeuren tijdens de feestmiddag blijft toch de uitreiking van de gewonnen geldprijzen. Deze geldprijzen worden in contant geld, door de penningmeester Herman van de Velden, aan de winnaars overhandigd. De hoogte van de hoofdprijzen was dit jaar 1000 euro.
Het totale pakket aan geldprijzen vertegenwoordigde dit jaar een bedrag van € 25.000,00 wat een respectabel bedrag is.
Er waren dit jaar totaal 150 liefhebbers die een prijs hadden gewonnen.

Extra aandacht kregen alle vluchtwinnaars en duifkampioenen. Dit jaar is voor de eerste keer een bokaal uitgereikt aan de liefhebbers met de beste duiven over de afgelopen 3 seizoenen van zowel de middag- en morgenlossing. De combinatie Steenbeek en zn. uit de Bilt had op de middaglossingen een duif met 6 prijzen en de heer J.W.H. Janssen uit Groesbeek op de ochtendlossing één met 4 prijzen waarmee deze liefhebbers winnaars waren op deze dicipline.

Speciaal aandacht kreeg ook de heer Ben van Kempen uit Ter Aar als Criteriumwinnaar Ochtendlossing. Deze liefhebber was de enige die alle 6 getekende duiven wist te draaien of te constateren. Na deze huldiging, om ca. 16.00 uur opende de voorzitter in samenwerking met de bediening het traditionele en uitstekend verzorgd koud- en warm buffet. Alle aanwezigen maakten hier dankbaar gebruik van.

Tijdens het eten had voorzitter Hans Wolfsen  voor de aanwezigen nog een nieuwtje namelijk dat Marathon Noord in 2009 een gegarandeerde auto gaat vervliegen op de middaglossing tegen een geringe inleg.
Ook maakt hij bekend dat een icoon in de duivensport en bestuurslid sinds de oprichting van Marathon Noord jarig was. Hij verzocht Hans Eijerkamp en zijn vrouw naar voren te komen om een cadeau in ontvangst te nemen. Daarna wenste de voorzitter hem nog vele gezonde jaren toe namens het bestuur en alle aanwezigen.
De aanwezigen wisten dit te waarderen en onderstreepten dit door gezamenlijk, onder begeleiding van onze eigen Toots Tielemans, (penningmeester Herman van de Velde op mondharmonica) “het lang zal die leven” te zingen. Spontaan bood Hans daarna de aanwezigen een drankje aan. 

Toen de buikjes gevuld waren werd het programma voortgezet met de grote verloting.
Ook dit jaar hadden alle vluchtwinnaars en kampioenen van de Marathon Noord weer spontaan een bon geschonken. Deze bonnen worden verloot waarbij het aantal loten per aanwezige gelimiteerd is waardoor iedereen evenveel kans heeft. De aanwezige loten waren in korte tijd allemaal aan de man gebracht door de dames van de bestuursleden. De trekking was dit jaar, met de nodige vrouwelijke assistentie, weer in de vertrouwde handen van Anton Opdenoordt en Rob Koeman. Door deze opzet kan een ieder een mooie bon winnen van een topliefhebber en dat voor slechts € 2,50 per lot.

Het hoogtepunt van de middag is toch de huldiging van de kampioenen van de Middag- en Ochtendlossing. Dat leeftijd geen rol speelt in de postduivensport blijkt dit jaar weer. De kampioenen variëren van midden dertig tot eind in de zeventig jaar.
Hieruit blijkt dat duivensport een mooie hobby is voor de vrije tijd van mensen.
Hans Wolfsen en Wico Krumpelman huldigden samen de kampioenen van de Middaglossingen en Morgenlossingen. Namens de ZLU was penningmeester Piet Franssen, met echtgenote, aanwezig om de winnaar van de Morgenlossing de heer Scheurs uit Nieuw Vennep een mooie kristallen bokaal te overhandigen.

Kampioenen middaglossingen

Kampioenen ochtendlossingen 

Nadat de kampioenen de gewonnen prijzen en de zilveren herinneringsspeld in ontvangst hadden genomen kregen ze de lauwerkrans omgehangen en werd dit jaar het volkslied voor de winnaars gezongen. Na afloop hiervan kregen de winnaars een staande ovatie en werden door de aanwezigen persoonlijk gefeliciteerd met de behaalde successen.

Om ca.18.00 uur bedankte voorzitter Hans Wolfsen iedereen nogmaals voor de komst en kwam er een eind aan deze gezellige feestmiddag. Bij het naar huis gaan mochten de mannen nog eens laten zien hoe sterk ze nog zijn met het naar de auto sjouwen van de gewonnen zakken duivenvoer.
Wij zien u graag volgend jaar terug tijdens onze jubileum feestmiddag en misschien bent u wel diegene die in een nieuwe auto naar huis gaat.
Houdt zaterdag 24 oktober 2009 vrij in de agenda want deze dag is voor Marathon Noord.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Van Hoeck-Noel

Fondunie 2000

Gertjan Knoop

Gert Jan Beute Duivenproducten

Cees van Heijst

De Marathonvliegers

J. Doldersum & Zn

M. van Ginkel

Combinatie Bruggeman

Hans de Ruig

Nico Haesen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!