Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nationale Manifestatie 2008 Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  30-10-2008
 

Aanstaand weekend verzamelen alle postduivenliefhebbers zich weer in Autotron Rosmalen voor geweldige duivendagen!

Zoals elk jaar is er weer van alles te beleven voor jong en oud. We lichten hier de belangrijkste activiteiten er kort even uit.

Bij het grote podium in de hal wordt gratis koffie geschonken. Dus wilt u tussendoor even uitrusten, neemt u dan gerust plaats op het terras.

Kampioenen

Natuurlijk is de Nationale Manifestatie de plek waar alle winnaars van nationale vluchten en nationale kampioenschappen flink in de bloemen worden gezet.

Dit gebeurt op zaterdag op het grote podium in de hal. Maar wat is een huldiging zonder publiek? We rekenen daarom op uw aanwezigheid!

Op zondag wordt de verenigingsbokaal uitgereikt en worden verenigingen die 100 jaar bestaan gehuldigd!

Tentoonstelling

De tentoonstellingscommissie is erg druk geweest met het organiseren van de Nationale tentoonstelling. De mooiste en beste duiven hebben zij voor u naar Rosmalen weten te halen. U kunt ze het hele weekend bewonderen. De winnaars van de schoonste bevlogen en onbevlogen duif worden bovendien op zondag gehuldigd op het grote podium in de hal. Zorg dat u er om 12.00 uur bent, want de winnaars verdienen het.

Beurs en verkoop duiven

Het aantal standhouders is weer groot. U kunt dus weer alle voor u bekende artikelen aanschaffen, maar ook de nieuwste snufjes op het gebied van postduiven bekijken en wellicht kopen.

Het thema voor 2008 is hokkenbouw! De gedachte is dat deze periode voor fabrikanten van hokken, volières, broedhokken en ander hokinterieur ideaal is om te exposeren met hun producten, mede omdat veel liefhebbers het najaar gebruiken om veranderingen in hun hok aan te brengen. Verschillende bedrijven die eerder niet op de Manifestatiebeurs aanwezig waren, hebben zich nu aangemeld! Er komen meer fabrikanten van duivenhokken, volières en hokinterieur dan voorgaande jaren. Ook wordt er door een gespecialiseerd bedrijf voorlichting gegeven over klimaattechniek in andere ruimtes als een traditioneel duivenhok. Indien u het idee heeft om aanpassingen te doen in, op of aan het hok dan is de Manifestatie een uitgelezen kans om informatie in te winnen of een nieuwe aanschaf te doen! Het belooft voor liefhebbers die ideeën willen opdoen een succes te worden! Het Autotron in Rosmalen zal dit jaar goed gevuld zijn, want ook de exposanten die verleden jaar hebben deelgenomen pakken weer groots uit, met mooie stands! En ze geven ongetwijfeld aantrekkelijke beurskortingen!

En u hebt volop de gelegenheid om uw hok aan te vullen met goede duiven. Diverse kweekcentra en andere duivenverkopers bieden duiven te koop aan.

In de lijst van standhouders kunt u zien of uw favoriete leverancier aanwezig is. En bestudeert u ook alvast de plattegrond , dan weet u precies waar u moet zijn. Zo loopt u geen aankopen mis.

Nog nooit eerder op onze beurs: Gazelle fiets met elektrische trapbekrachtiging

Op dit moment is het helemaal in, een fiets met elektrische trapbekrachtiging. Fabrikant Gazelle wil u deze fiets graag laten proberen tijdens de Nationale Manifestatie. U kunt hier een gratis proefrit maken. Speciaal hiervoor is binnen een ruime fietsbaan aangelegd. Dus grijp deze kans en ervaar het gemak en de kracht van elektrische trapbekrachtiging.

Daarnaast is de FiestNED Service wagen aanwezig, ofwel die Fietswegenwacht die u helpt bij pech onderweg met uw fiets.

Bezoek hiervoor stand 101 op de eerste verdieping. 

Duiven kopen

Net als voorgaande jaren zijn er weer voldoende spelende liefhebbers en kweekcentra die hun duiven voor redelijke prijzen ter verkoop aanbieden. Voor liefhebbers die van een Nederlands tophok willen kopen is een bezoek aan de Manifestatie ook de moeite waard. Begin november is voor potentiële kopers een gunstige tijd, want de aangeschafte duiven kunnen nog voor de kweek aan het nieuwe hok wennen.  

Verkoop Nationale Top-100

Op zaterdag worden duiven verkocht van de beste liefhebbers van Nederland. Deze liefhebbers hebben de eer om in de Nationale Top-100  te staan. Al deze liefhebbers hebben een duif of een bon geschonken. Op internet kon tot en met afgelopen dinsdag geboden worden. Zaterdag 1 november vindt de afsluitende publieke verkoop plaats. Deze verkoop zal worden geleid door Sander Krouwel en André van de Wiel. Voorafgaand aan de verkoop zijn de duiven te bezichtigen.

Dus mis deze kans niet en bezoek de verkoop. De verkoop vindt plaats in de Pieckzaal (1e etage) en begint om 12.00 uur. Bezichtigen kan tussen 11.00 en 12.00 uur. Op www.npo.nl is een overzicht te raadplegen van schenkingen en de verkoopvolgorde.

De nationale jeugddag

Traditiegetrouw vindt de nationale jeugddag van de NPO plaats op de zaterdag van de manifestatie. De Commissie Jeugd- en Beginnerszaken heeft weer een fantastische dag voorbereid. Alle jeugdleden die zich aangemeld hebben kunnen die dag meedoen aan de puzzeltocht over de gehele beurs, kijken naar een film van Cees Donker en vragen stellen aan de bekende duivendokter Patrick Derijcke.

Alle deelnemers maken bovendien kans op het winnen van

  • drie prachtige mountainbikes en
  • twee hippe omafietsen

Op deze dag worden ook de prijzen uitgereikt aan de jeugdleden die hebben meegedaan aan de Teurlingscompetitie en de Beginnerscompetitie.

Huldiging Scholencompetitie

Aan de Dutch Open hebben ook scholen meegedaan. De drie winnende scholen zijn uitgenodigd voor zondag. De scholen krijgen deze dag hun prijs uitgereikt, maar voor de kinderen wordt hier uiteraard een extra feestelijk tintje aan gegeven. Ze worden opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Ze krijgen allemaal friet met een snack en kunnen de gehele dag de beurs bezoeken.

Internationale Jeugdcommissie

Ook de Internationale Jeugdcommissie is met een stand aanwezig. Jeugdliefhebbers kunnen zich hier aanmelden voor de uitwisseling die in januari in Duitsland tijdens de Olympiade georganiseerd wordt. Vijf jonge liefhebbers uit Nederland krijgen de gelegenheid hieraan deel te nemen. Dus bezoek de stand! Je kunt dan meteen even een spelletje Wii spelen en meedoen aan de quiz duivensportkenner van het jaar 2008. Hiermee zijn ook leuke prijzen te verdienen.

Manifestatieloterij

De laatste loten in de manifestatieloterij zijn te koop tijdens de manifestatie. Op zondag om 14.00 uur zal Albert de Jong de winnende nummers trekken op het grote podium. Zorg ervoor dat u een lot in handen hebt. Nog geen loten? Bezoek dan de stand van de Internationale Jeugdcommissie. Daar worden de loten verkocht.

Bureau NPO

Natuurlijk zijn ook de medewerkers van Bureau NPO met een stand aanwezig. Hier kunt u onder meer terecht voor het aanvragen van duplicaateigendomsbewijzen en voor het overschrijven van duiven. Neem dus de eigendomsbewijzen mee van de duiven die nog niet op uw naam geregistreerd staan. Zet ze wel alvast op papier, zodat u ze tijdens de manifestatie alleen nog maar hoeft te laten controleren. Een formulier is ook te downloaden.

Het Instituut Wedvlucht Begeleiding (IWB) in de persoon van Arie van Dam is aanwezig om u uitleg te geven over hoe tot verantwoorde lossingen wordt gekomen.

Uiteraard kunt u de medewerkers ook benaderen voor alle andere vragen die u heeft.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

Nico Haesen

Familie Huizer

A. Engelen

Van Hoeck-Noel

Gebr. Maas & Zn

Gertjan Knoop

IFC Zeeland

Theo de Kruijk

Johan Hamstra

IFC Hoogerheide

Comb. Verweij-de Haan

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!