Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kent u Statler en Waldorf? Open printvriendelijke pagina
PPN  31-10-2008
 

Samen met Miss Piggy en Kermit zijn dit personages uit de Muppet show van Jim Henson. Statler en Waldorf zijn de twee sikkeneurige typetjes die gezeten op het balkon hun nodige op- en aanmerkingen op de anderen geven. Zij laten er in hun oordeel geen gras over groeien. Van iemands goede bedoelingen maken de heren critici gehakt. Wat men ook doet, niets kan in hun ogen een goedkeuring verdienen. Na een irritant gelach verdwijnen  de slachtoffers geruisloos van het toneel.
In ons alledaagse leven zijn er ook van die types. In welke geleding van onze samenleving dan ook, je vindt ze overal. Of het nu is in de politiek, sportverenigingen, vrijwilligers branche, noem maar op. Ze zijn er. Deze mannetjes, door sommigen de 3 K mannetjes ( niet te verwarren met de Belgische meidengroep K3 ) genoemd, zijn meestal niet erg positief. De 3 K’s: Koffie, Kaarten en Kritiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel het een prachtige combinatie is, fungeert de laatste K als een heet hangijzer. Kritiek op iets of iemand hebben, mag en is in bepaalde situaties gewenst. Maar ……… lever opbouwende kritiek. Geef een mening waar een ander iets aan heeft en mee kan doen. Vaak is het bij die K mannetjes, van dik hout zaagt men planken. Het is niet goed, omdat het niet goed is. Het deugt niet, omdat het niet deugt. Een oplossing draagt men niet aan. Men blijft tekeer gaan en raakt zo in vicieuze cirkel. Men komt er niet meer uit. Voor mensen die vaak met goede bedoelingen het tij willen keren of omdraaien is deze ongefundeerde kritiek  als een loden last. Tijdens de laatste beursen horen wij,  als PPN,  ook vaak dergelijke kritiek   Het kost geld en het helpt geen zier. Vroeger ben ik ook nooit geholpen. Tot deze zwartkijkers zou ik willen zeggen: sta eens wat positiever tegenover de duivensport en de medemens in het algemeen. U leeft er zelf een stuk rustiger van. Bekijk alles eens van de zonnige kant. Het gras is altijd groener bij de buren.

Gelukkig hebben een groot aantal duivencoaches het wel begrepen. Zij zien ook de noodzaak van het geven van nieuwe impulsen voor de duivensport. Wij , als PPN,  kunnen het echt niet alleen. Wij kunnen u met raad en daad bijstaan, mits u met een goed omlijnd plan komt.

http://www.promotie-postduivensport.nl/content/Bart Muizers - Luchtbode_2208.jpg

Voorzitter Bart Muizers van de Luchtbode uit Posterholt heeft dit samen met zijn eigen leden begrepen.  Men heeft de stoute schoenen aangetrokken. Men heeft via de PPN een hokje gekregen en dit staat nu te pronken bij de Indoorspeeltuin PEEWEE te Posterholt. Naast de plaatsing van het PPN hokje mocht men ook op dat terrein  een nieuw clublokaal bouwen. Zo ziet u, dit goede initiatief heeft twee vliegen in één klap geslagen. De leden blij en de kans dat ouderen en kinderen kennis kunnen maken met onze duivensport is een stuk groter geworden. Voor jong en oud is er een kinderparadijs ontstaan waar ook de ouderen, opa’s en oma’s met hun kleinkinderen terecht kunnen. Voorzitter Bart Muizers en eigenaar Chris van de Anker  ( zie foto )kunnen terecht trots zijn op de door hen geleverde prestatie. Heren en leden van de Luchtbode heel veel succes en we zullen er ongetwijfeld meer van horen. Een kleine bloemlezing wat er met uw geld, gedoneerd aan de PPN,  gebeurt. Vanaf deze kant willen we u er nogmaals op attent maken dat door het invullen van de Nationale schenkingsbon van de PPN, er ongemerkt weer wat geld binnenkomt. In deze tijd waar de meeste kampioenschappen weer verdiend zijn, gaan de bonnenjagers weer op stap, hetzij mondeling of schriftelijk. Aan de liefhebbers die dit jaar worden gevraagd voor het schenken van een bon, zou ik willen zeggen, denk aan de nationale schenkingsbon. U weet waar uw geld naar toe gaat. Het promoten van de nationale duivensport. Het zou zelfs nog mooier zijn dat de vereniging  een boek met schenkingsbonnen aanvraagt en die gebruikt voor hun eigen bonnenverkoop. U vult als vereniging zelf het percentage in wat u aan de PPN wilt schenken en  u heeft een prachtige binnenkomer bij de kampioenen.  ’t Is niet alleen voor uw eigen vereniging maar ook voor de Nederlandse duivensport in het algemeen.( u kunt een bonnenboek aanvragen bij René Voskamp tel: 026 – 3219521 ) Laat onze postduivensport profiteren van uw inspanningen en schenking. Zo kunt u ook uw bijdrage leveren.

Namens de PPN, Peter Tolk

Website: www.promotiepostduivensport.nl

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Will & Falco Ebben

M. van Ginkel

Cees van Heijst

Gebroeders Homma

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gertjan Knoop

Combinatie Lokhorst

Combinatie Bruggeman

IFC Zeeland

Gebr. van Toor

Aad Beerendonk

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!