Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (09-11-08) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  9-11-2008
 

Duivensport, fijne hobby? Waarom stoppen er dan ook nu weer diversen met deze hobby als ie zo fijn is? Afgelopen week had ik zo ook nog een groot kampioen aan de telefoon, nee, van stoppen was er gelukkig geen sprake van zijn kant. Maar dat hij het even goed zat is de sport was me meer dan duidelijk. Wat is er toch eigenlijk allemaal aan de hand in duivenland? Als je de forumsites zo nu en dan eens doorneemt zijn velen er snel achter. Diefstallen, fraude zaken, etc. etc. Wie en of wat moeten we geloven, of wat juist niet? Zelf begin ik me gelukkig steeds vaker neutraler op te stellen. Zo zal ik niet snel meer reageren op forums aangaande welk onderwerp dan ook. Kijk alleen maar eens zoals ik recentelijk op de beurs ook van enkele vernam over het gezeik van enkel en alleen maar de kampioensprijzen in sommige verenigingen. Of er geen andere dingen zouden zijn om je druk over te maken denk ik dan!

Gewonnen vakantie

Zoals ik vorige week al aangaf gaan Monique en ik binnekort voor een week naar het Spaanse Alicante. Afgelopen week hebben we via de mail de gegevens binnen gekregen. Zo zaten er ook foto's bij waar wij dadelijk een weekje zullen verblijven. ik kan u alvast vertellen, het zag er op de foto's gewoon meer super uit. Dat deze gewonnen prijs in huize Hamstra ook zeer goed is ontvangen mogen wel duidelijk zijn lijkt me. En wat ik ook vorige week al schreef, ik kom er uitgebreid op terug.

Op eigen hok

Zoals de duiven er voor staan kan ik niet anders concluderen dan dat ze goed zijn. Als ik soms in de vroege ochtend, en dit meestal in het weekend even snel een kijkje in het hok neemt lijkt het op de grond wel of het ervoor gesneeuwd heeft. Vele donsveertjes bedekken de mestbolletjes onder de zitjes. Dat de dons veertjes in grote getallen los komen in deze tijd betekent voor mij gewoon dat het qua gezondheid wel snor zit. Enkele keren per week een lekker bad, over het voer geregeld wat lijnzaadolie en het lijken wel schilderijen. Ook doe ik, al koste me dit toch wel wat moeite omdat ik het totaal niet gewend was de drinkpan niet meer dagelijks verversen. Nee, maakte ik ze voorheen ook in de wintermaanden dagelijks schoon en laten drogen, ben ik daar vorige winter in zijn geheel van afgestapt. Nu, in deze tijd worden ze enkel dagelijks wat bijgevuld. Zo nu en dan een ui in het water en dit mengsel lekker een volle week of wat ook laten staan. En nogmaals, kijkend hoe ze er voor staan op dit moment zullen ze er geen nadeel aan ondervinden. Vergeet niet, dit doe ik niet in de periode dat het eigenlijk allemaal moet gebeuren hoor. Nee, dan behandel ik de drinkpan dagelijks met liefde kan ik haast wel zeggen.

Hokbezoeken

Door mijn zowel schrijfwerk en altijd maar gedreven zoektochten naar goede duiven kom ik natuurlijk geregeld op vele hokken. Dat dit niet de minste hokken zijn zal een ieder wel duidelijk zijn. Voorheen, en dit zeker toen er nog geen kinderen waren ging ik in de wintermaanden vele verkopingen af waar werkelijke topduiven verkocht werden. Niet om ze te kopen, maar enkel en alleen om ze eens in handen te kunnen nemen. Zo ben ik ook altijd en eeuwig in een bevoorrechte positie aangaande het schrijfwerk. Omdat je dan op de nodige hokken komt krijg je ook vaak de nodige topduiven in handen. Waar ik ook zelf meer dan oprecht trots op ben zijn de bezoeken die andere bij mij zo door de jaren heen hebben gedaan. Zo kwamen mannen als Martin van Zon, Gerard en Bas Verkerk, Bram Walpot, Hugo Batenburg, Chris en Jaap van der Velden, Piet de Vogel, Frans van Peperstraten, A.P. Overwater, Cor Blokdijk, Jan Polder e.d. al eens hier op de hokken. Van dit soort bezoeken kan je altijd het nodige leren en geeft toch wel het gevoel van de nodige waardering kan ik u zeggen. En nogmaals, een goed verstaander heeft aan een half woord meer dan genoeg.

Huldiging Afdeling 5

Gister avond was de huldiging van de kampioenen van mijn afdeling. Hier ben ik samen met me oude maatje Gerrit van Helden naar toe geweest. Ook zelf kon ik het podium betreden aangaande het behalen van het 4e onaangewezen kampioenschap over de ZLU vluchten. Natuurlijk ben ik hier bijzonder trots op zoals U wel zal begrijpen. Het was een gezellige duivenavond kan ik U vertellen. Ik zat aan tafel met vader en zoon Verkerk, Jaap van der Velden, Gerard en Elly Reedijk. Later kwam ook clubmakker Gijs van Dijk erbij en echt, het was een gezellig avondje. Links en rechts wat kletsen en samen dan nog eventjes op de foto met de mannen van Verbeek uit Naaldwijk. Met bloemen en een machtig mooi aandenken gingen we in de late uurtjes huiswaarts en konden we terugkijken op een fijne avond.

Toch nog even terugkomend op mijn beginregels

Toch wil ik bij deze afsluiting nog even terugkomen op het begin van deze "Kijk op". Duivensport, fijne hobby!!! Diefstallen, fraude en dan die zieligmakende afgunst. Echt, gewoon om onpasselijk van te worden. Als ik aan het begin van de avond dan nog even gezellig onder zes ogen met vader en zoon Verkerk in gesprek ben en je ook hoort wat deze mensen mee maken zo nu en dan. Echt, om misselijk van te worden en dan vragen de nodigen zich af waarom ook diversen grote plots deze winter de sport verlaten. Nou, zo vreemd vindt ik het allemaal niet hoor. 

Ondanks alles wens ik jullie veel plezier met de duifjes.
En bij deze, tot de volgende... 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Hoeck-Noel

Gebr. van Toor

A. Engelen

Comb. Verweij-de Haan

IFC Zeeland

J. Doldersum & Zn

Combinatie Bruggeman

Combinatie Lokhorst

Team Noel-Willockx

Johan Hamstra

Aad Beerendonk

Nico Haesen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!