Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (16-11-08) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  16-11-2008
 

Vorige week begon ik mijn verhaaltje met, "Duivensport, fijne hobby. Nou, hier heb ik toch ongemerkt wat reacties op gekregen. En weet je wat, een ieder gaf me nog gelijk ook. Ik kreeg zelfs van een zeer vooraanstaand man in de sport een reactie dat het ondertussen geen vijf voor twaalf is, maar zelfs al over twaalven. Dit geeft al genoeg aan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik zelf ook de kont tegen de gekende klippen ga gooien. Nee, in tegendeel zelfs. Als ik dan kijk dat er de laatste jaren ook nog mooie nieuwe dingen in de sport gebeuren, dan wil ik zoiets natuurlijk ook zeer graag ondersteunen. Neem nu alleen al het in het leven geroepen Seriespel van en uit naam van Toppigeons. Ook weer zo,n geweldig evenement wat tot nog toe jaarlijks alleen maar groter en mooier zal worden. Zo zullen er ongetwijfeld nog de nodige andere dingen zijn in de sport en laten we daar met zijn allen dan ook blij mee zijn.

"Mitchell"

Afgelopen zomer vernoemde ik één van mijn nieuwe toppertjes naar het zoontje van een vaste maat van me. Nu vindt ik het zelfs altijd geweldig om namen te vernoemen. Maar dat ook de vernoemde "Mitchell" zelf een toppertje aan het worden is vernam ik afgelopen weekend. Wat blijkt, ondanks de leeftijd van 8 jaar van het jonge kereltje komt hij al op de lijst voor van aankomende talentjes bij een Ajax. Tja, nu vindt ik dit zelfs wat minder, maar......... Nee, gekheid natuurlijk, als ik bij dat kereltje in de slaapkamer kijk, en dan alles te maken heeft met Ajax, wat is er dan voor zo'n kereltje nog mooier. Nu is pa gelukkig niet zo'n showman dat hij hier te koop mee loopt en ook zoonlief zal zich gewoon verders moeten ontwikkelen en bewijzen. Maar mooi is, of niet ? Zijn naam noemen, nee, dat doen we als 'ie dadelijk in het eerste staat hahahaha.

De duiven

Goed veertien dagen geleden was Henk van Caam hier op visite om een gegevens op te nemen voor een verslag. Tot mijn grote verrassing stond de reportage afgelopen dan ook al in week in de krant. En eerlijk is eerlijk, ik ben echt bijzonder trots op. Eerdaags zaql ik de reportage ook toevoegen op mijn site. Maar buiten de reportage zal ik ook dadelijk de uitslagen en kampioenschappen van en over 2008 gaan toevoegen. Ook kreeg ik gelukkig verschillende leuke reacties er over binnen. Maar, en hier ben ik weer, "het ene jaar ben je dokter, en het andere de patient". Maar aan de andere kant, wat je hebt kan een niemand je meer afnemen. Verders is er eigenlijk vanaf deze kant weining of niets nieuws te vermelden.

De duiven doen het goed in mijn ogen en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Hopelijk kan ik, met zoals ze nu zijn, mooi de wintermaanden door komen. Dadelijk zullen wel de zo gezegde kweekdoffers in hun onderkomen gaan zetten. Want deze zullen vanaf half januari wel weer zo,n beetje aan de bak moeten. Nee, geen jongen in deze tijd voor mezelf, maar er zullen er diversen dadelijk van eigenaar gaan veranderen. Zo, het was een kort verhaaltje gewoon, weinig nieuws en alles verloopt hier zoals moet verlopen.

Dus, bij deze wens ik jullie weer veel plezier met de duifjes. Want laten we eerlijk zijn, laten we dit nu niet uit het oog verliezen. Gewoon, het plezier beleven met je eigen duiven !!!
En bij deze, tot de volgende .....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Fondunie 2000

J. Doldersum & Zn

Aad Beerendonk

Familie Huizer

Cees van Heijst

Gebr. Maas & Zn

Van Hoeck-Noel

Nico Haesen

Super Fondclub G.O.U.

Gert Jan Beute Duivenproducten

Combinatie Lokhorst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!