Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Mister Positivo is boos! Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  21-11-2008
 

Wat is er toch aan de hand met de duivensport?

Ongeveer twee jaar geleden schreef ik nog “De duivensport is niet dood hij leeft”, maar nu nog maar net 24 maanden later is de duivensport “tijdelijk kapot”.
We hebben in de wereld te maken met drollen, azijnzeikers, viezeriken, mafkezen, aso’s en criminelen en dan zien we ook nog combinaties van deze eigenschappen in mensen.
En het lijkt of er in de duivensport meer van dit soort mensen ronddwalen dan er buiten, we zijn een soort vergaarbak geworden voor enkelen van het laagste van het laagste.
In vroegere tijden werden we aangesproken als het “gewone volk” met hun “renpaarden van het luchtruim”, de laatste jaren worden we aangezien voor parasieten en aso’s. Maar waardoor komt dat? Doet we het niet allemaal zelf? NATUURLIJK !

Wanneer een niet-duivenmelker een duifje vind in de achtertuin en de eigenaar ervan even opzoekt op de npo-site, dan komt er soms een mafkees aan de telefoon die de melder afsnauwt met “Sla hem maar dood” ... stel je eens voor, je stond al niet zo heel positief tegenover de dakschijters van je buurman, krijg je ook nog zo’n knakker aan de telefoon..

Maar wat dacht u van die duivendiefstallen? Vorige week werden de duivinnen gestolen bij Richard van der Horst uit Hogersmilde.
Bij wie? Zult u zeggen. Klopt. Wie is nu Richard van der Horst? Gewoon een beginnend liefhebber met pas één jaar duiven, die een beetje geïnvesteerd heeft en een zeer goede start heeft gemaakt. Richard speelt samen met zijn dochtertje Britt (7 jaar), die gek van haar schimmel prinses was. Op maandag morgen 10 november jl. komt Richard’s vrouw huilend naar binnen...kom snel...alles is weg... Hok opengebroken en zo’n 25 duivinnen weg, de hele toekomst in één klap verdwenen.
Richard die geruime tijd in coma gelegen heeft, kreeg van zijn dokter het advies alleen nog maar leuke dingen te gaan doen, begon met duifjes, speelde gelijk met de groten mee en … WEG duiven, zo’n gore klootzak, met een iq van een fietsband moest hem zo nodig dit grote verdriet aandoen... Maar wat dacht u van dat meisje van 7 jaar, die onlangs nog een mooie tekening maakte voor de familie Eijerkamp naar aanleiding van de diefstal daar.. Zij als enig kind had vriendschap gesloten met een schimmelkleurige duif, elke dag na school even met silver-prinses knuffelen.., en nu is er zo’n klootzak die haar duif afpakt.
Ja deze Positivo is boos.

En wat dacht u van al die mensen die fraude plegen? Met hun klok, gummie ringen, duiven op andere hokken uitgewend met kortere afstand, duiven uit de mand halen, of wat voor fraude ook... er gaat in onze sport wat geld om en gelijk zijn er criminelen met een vieze geur aan hun handen en hart die snel centjes willen scoren over de ruggen van andere mensen.
Staan ze op het podium, een glimlach van oor tot oor, hun portefeuille vol met centjes van arme sloebers die in hun duiven geïnvesteerd hebben, een plaat voor de kop van 40 cm, te vies en vuil om aan te kijken, dat soort mensen...

En waar deze Positivo zich ook boos over maakt zijn die azijnpissers die niets in de club doen, hun duiven brengen en dan weer naar huis gaan, er zijn zelfs duivenhouders die hun duiven laten brengen en nooit in de club komen (enkele uitzonderingen zijn er natuurlijk zeker wel, ouderen, gehandicapten etc). Nee, gewoon van die luie donders die altijd de bek voor aan hebben en commentaar leveren op alles en iedereen maar zelf nooit iets doen, nog geen mandje in de container zetten zelfs.
Is er een tentoonstelling in de club, of een feestavond of zelfs een vergadering, deze melkers zijn er nooit, hangen thuis op de bank of zitten op de camping, laten anderen al het werk doen in de club, en zijn nog te beroerd om iemand te feliciteren met een gewonnen prijsje.. Is er dan een bonnenverkoopje ten bate van de eigen club... geven ze geen eens een bon!
Ja deze Positivo is boos.

En wat vind u van die “melkers” die langs de kantlijn lopen te klagen, zaniken en brallen van: Het bestuur doet het niet goed, de auto deugd niet, het lidmaatschap is te duur, de beurs in Rosmalen is niets meer, het NPO bestuur deugd niet, enz enz.
Verschrikkelijk! Voor diegene die er ook werkelijk iets aan doen heb ik respect, maar voor die kantlijn-brallers (nieuw woord) heb ik totaal geen respect.

En we gaan nog even door, Wat vind u van die mierenneukers op die forums, die met een Berenburg teveel in hun kraag, anderen lopen af te zeiken, en soms zelfs goedwillende mensen op die forums totaal kapot maken...
Sommige van ons hebben dagelijks met zulke lieden te maken, je zou voor minder je duivenjasje aan de wilgen hangen. Ik weet wel dat het meestal zwak begaafde figuren zijn die je met een kilo zout moet nemen, maar zij zijn het die de duivensport kapot maken tezamen met al die hier boven en onder genoemde aso’s.

En dan diegene die duiven van je lenen, en ze niet weer terug brengen of zelfs verkopen op internet... walgelijk, staan ze in de rij als je jongen aanbied voor beginners en jeugdspelers, staan ze enkele weken later op de Afdeling Friesland site...
Was toch duidelijk afgesproken dat ik ze terug krijg als ze niet bevallen...
Sommige worden eerst vriendjes met je, nemen een bloemetje mee voor de vrouw, klagen wat over het leven en over iedereen die ze bedonderd heeft, geef je ze wat duiven te leen, volgend jaar terug…nooit weer gezien, duifjes weg, “vriend” kijkt je niet meer aan als je hem tegenkomt.

En dat centraal hok... Ik krijg een kaartje thuis, duif opgevangen, zit in Centraal hok X, ik gelijk aan de telefoon “Ik kom hem halen hoor”, hoeft niet zegt de eigenaar van het hok; “Hij is gestolen”
Twee jaar later zelfde Centrale hok, kaartje, ik niet bellen maar een vriend gestuurd... duif gisteren gestolen meneer sorry …

En wat denkt u van die NPO-winnaar, die een koppel duiven van me kocht, even niet kon betalen, na drie jaar vragen om mijn eigen geld bracht hij het koppel duiven terug i.p.v. het geld... hok vol duiven uit het koppel... gratis... je moet maar durven.

Toen ik op het forum vertelde dat ik een boze column zou schrijven, vertelde iemand dat het in de “gewone wereld” ook zo is.. JA , maar deze column gaat over de duivensport, als ik een column zou schrijven over de gewone wereld zou de column nog 15x zo lang zijn, dus eigenlijk valt het nog mee…..

Als we dan die 500 duivenliefhebbers die het verpesten voor de rest tezamen met die 500.000 klojo’s buiten de duivensport in ons land eens op een eilandje dumpen, zou de wereld dan niet veel leuker zijn?

Vind u deze column erg negatief? Waarom heeft u hem dan tot hier gelezen?

Volgende week schrijf ik weer over en voor die 25.000 aardige, lieve, leuke, eerlijke, sportieve en goedwillende liefhebbers, en moet u weer een jaartje wachten op een “Ik ben boos” column!!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gertjan Knoop

Dick-Jan & Stephan Göbel

Van Hoeck-Noel

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Marcel van Zanden

Van Elsacker-Jepsen

Comb. Gerritsen

De Marathonvliegers

Huub Hermans

Johan Hamstra

Theo de Kruijk

Team Noel-Willockx

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens