Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (30-11-08) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  30-11-2008
 

Na een weekje geen "Kijk op ......." zijn we er nu wel weer. De reden dat er een weekje geen verhaaltje was, is dat ik samen met Monique van de gewonnen vakantie op de wedvlucht vanuit Barcelona ben gaan genieten.

Als eerste wil ik even wat kwijt over de huldiging gisteravond bij ons in de eigen club. De mensen van de organisatie hadden het weer prima voor elkaar. Vanaf zes uur werden we verwelkomt en vanaf halfzeven stond er een schitterend, en dit zowel koud- als warmbuffet voor de leden en genodigde opgesteld. Een ieder liet zich dit dan ook goed smaken. Na het eten, waar je trouwens de gehele avond verders nog ruimschoots gebruik van kon maken werden de eerste kampioenen in het zonnetje gezet. Rond de klok van achten, toen alles was opgesteld werden we verwelkomt door een uiterst goede artiest en de gehele avond gingen de beentjes van de vloer. Met een licht gevoel in het hoofd, en dit als gevolg van het genuttigde gerstennat zit ik nu dan ook op deze vroege zondagochtend mijn verhaaltje te schrijven. Al met al, en dit met een kop zwarte koffie naast me kan ik alweer terug kijken op een machtige mooie duivenavond. Of dit in iedere club zo jaarlijks gedaan zal worden betwijvel ik, maar in mijn eigen cluppie bij Pv. Albrandwaard is het jaarlijks weer een groot feest de jaarlijkse feestavond. Voor de mensen die dit hebben georganiseerd en misschien ook mijn verhaaltje lezen, Bedankt!!!

Alicante

Zoals dus al aangegeven zijn Monique en ik een weekje naar Alicante geweest. Daar ik lid ben van het schitterende gebeuren van De Club der Azen, waar, als U der nog geen lid van zou zijn zeker eens naar zou moeten informeren mochten wij gebruik maken van een geschonken vakantie. Gezien het 25 jarig jubileum had de voorzitter van dit machtige evenement namelijk voor alle categorie overwinnaars over de vluchten; St. Vincent, Montauban, Barcelona en Perpignan een geheel verzorgde vakantie geschonken. Zo geschiede het dat wij op 19 november in een leuk gezelschap richting het Spaanse Alicante vertrokken voor een week.       

 Hier verbleven wij voor een volle week !!!

Een uitgebreid verslag over dit gebeuren zal eerdaags verschijnen in De Fondkrant. Dit is dan ook de reden dat ik hier nu niet uitgebreid verders op in zal gaan. Maar geloof me, het was een machtige ervaring en voor mij persoonlijk één van de mooiste dingen op duivensport gebied.

Met enkele duiven die ik in de tuin gevangen had tijdens de vakantie.

De gelukkigen!
V.l.n.r. Dirk Pals Perpignan, Wil Pieters Montauban, Johan Hamstra Barcelona, Piet Hendrickx St. Vincent en de textielbaron en schenker Arnold Hendriks.

De duiven

Voor wat de duiven betreft gaat alles meer dan zijn gangetje. De oude vliegers zien er, nu ze eenmaal en wel enkel en alleen maar in de ren verblijven meer dan subliem uit. Wat me net als vorig jaar al opvalt is dat ondanks de andere duiven die er ook goed uit zien deze in de ren verblijvende er nog mooier en strakker uit zien. De neusdopjes zien er uit of dat er met de witkwast overheen is gegaan. Nu bij alle duiven de laatste pennen eruit zijn ben ik qua voeren net als vorigjaar in deze tijd overgestapt op het afmeten van het voer. En zoals het nu gaat zal het voor wat de oude vliegduiven betreft doorgang vinden tot maart aan toe tot dat de geslachten uit elkaar gegooid zullen worden. Inderdaad, U leest dit goed, hier gaan ze pas uit elkander in de maand maart om weer gekoppeld te worden op eigenhok op 1 april. Of dit goed is, ik weet het niet, maar ik hanteer het zo, en eerlijk is eerlijk, ook ik heb de wijsheid niet in pacht en laat staan of dat ik het uitgevonden heb !!!

Zo, op deze vroege zondagochtend, en dit met een klein poesje nog in het hoofd vond ik het wel weer mooi wat er even op het papier is gezet. Voor een allen, tot ziens en tot de volgende Kijk op....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Van Hoeck-Noel

De Marathonvliegers

Nico Haesen

IFC Zeeland

Nico Jan Koenders

Cees van Heijst

Aad Beerendonk

Cor Drost

Fondunie 2000

Huub Hermans

Will & Falco Ebben

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!