Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (07-12-08) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  7-12-2008
 

We zijn alweer aangekomen in de laatste maand van het jaar. December, altijd, zo lang als ik me kan herrinneren brengt deze maand wel iets speciaals met zich mee. We hebben Sinterklaas, de feestdagen die Kerst met zich meebrengt en de afsluiting van het jaar op oudejaarsavond. Een kerstboom in vele huizen, straten die versierd zijn. Ja, persoonlijk vindt ik altijd deze maand wel iets speciaals hebben. Bij ons, in huiselijke kring is daar ook nog de verjaardag van de kleine man Tim op 6 december aan toe gevoegd. Tja, altijd een drukke, en uiterst leuke maand voor velen, althans, hier in huize Hamstra dus wel!!!

Buiten de gekende feestdagen is er ook op duivengebied het nodige te doen. Als eerste vindt ik persoonlijk altijd de uitgebreide reportages leuk om te lezen in het N.P.Orgaan van "onze" Nationaal kampioenen. Verders staat er in deze maand sinds drie jaar ook altijd de machtige avond gepland die de huldiging van de Supercup namens Top Pigeons met zich mee brengt. Ben benieuwd wie er dit jaar weer allemaal tot de gelukkigen zich aldaar mogen bevinden? Ook is er bij mij in eigen vereniging altijd de jaarlijkse tentoonstelling wat er op de agenda staat. Ook dit is in PV Albrandswaard altijd weer een gezellig iets en staat voor aankomend weekend op de agenda. Zelf zal ik ook altijd een viertal zetten. Niet dat ik nu denk dat ik van die machtige mooie duiven heb. Maar ik behoor gelukkig tot nog toe geregeld bij de prijswinnaars. Zoals u kan lezen dat het hier altijd een drukke maand is, zo zal het ook wel bij velen onder U zijn die dit lezen.

Een periode om na te denken

Ook brengt de maand december wel wat tijd met zich mee om alles nog eens de revue te laten passeren. Gewoon over alles nog eens extra nadenken. Bij de een zal dit zijn over de gedane winterkweek terwijl het bij de ander over het laatste en of het komende vliegseizoen zal gaan. Wat deden we goed, of wat juist verkeerd? Wat doen of gaan we het zelfde doen of wat juist niet? En dit allemaal bij elkaar zijn voor mij persoonlijk altijd juist die mooie momenten wat "onze" sport met zich meebrengt. Gewoon bezig zijn in gedachten of op papier met je sport. Als ik er zo nu aan denk, machtig gewoon !!!

Felicitaties

In dit verslag wil ik ook gelijk de felicitaties over brengen aan de gekende gebroeders, Ad en Rinus Hagens uit Achthuizen. Ik wil natuurlijk ook de dames, Sonja en Lucinda niet vergeten in deze. Deze, ondertussen meer dan gekende gebroeders wisten het Keizerkampioenschap over het jaar 2008 te veroveren binnen de Club der Azen. Een prestatie die op zich staat onder de leden van dit machtige spelverband. Dit betekend dat dadelijk op 29 maart 2009 voor de Hagens familie in Kasteel Hoensbroek het meer dan gekende Volkslied gezongen zal worden door het creme de la creme wat de Nederlandse Fondsport rijk is. En nu ik het otch over de Club der Azen heb, wil ik gelijk gebruik maken om de mensen die mij, op welke wijze dan ook hebben bedankt voor het mooie verslag wat er in De Fondkrant stond te bedanken voor hun complimenten. Ik kreeg zoal mooie complimenten over het stuk van Marga Walpot, (altijd wel leuk om een reactie van de vrouw van de hoofdredacteur te verkrijgen hoor) maar ook van de schenker van de gewonnen prijzen en tevens voorzitter van de club Arnold Hendriks kreeg ik een groot compliment en hij vond het gewoon geweldig. En uit dit blijkt dat, zoals ik de man eerder heb omschreven ik niets verkeerd heb gezegd over de persoon Hendriks.

De duiven

Wat de duiven betreft is het gewoon zeer rustig. Ze krijgen hun voer en water en verders enkel en alleen de ogen zoals altijd natuurlijk geopend houden. Ik ben recentelijk half om half gaan voeren van de rui- naar de rustmengeling van de fa. Matador. De laatste pennen zijn gegooid dus kan er rustig aan omgeschakeld gaan worden. Gisteren hebben de vliegduiven in de ren een bad gehad en dadelijk zullen de jaarlingen, als de aanwezige kweekduifjes van een wekelijks bad kunnen genieten.

Zo, al met al, al had ik wat de duiven betreft weinig of geen nieuws te vermelden heb ik toch weer wat aan het papier kunnen toevertrouwen.

Neem allen, zoals omschreven in gedachten nog eens door zo in deze tijd van het jaar voor wat de sport betreft. Wie weet komen we elkander eerdaags hier en daar nog wel eens tegen en voor de rest zou ik willen zeggen, tot de volgende "Kijk op ....."

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

IFC Zeeland

J. Doldersum & Zn

Gebr. Maas & Zn

Dick-Jan & Stephan Göbel

Combinatie Bruggeman

Gertjan Knoop

Nico Haesen

Team Noel-Willockx

Comb. Verweij-de Haan

Van Elsacker-Jepsen

Super Fondclub G.O.U.

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens