Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Bruggenbouwer NPO kan 1 april 2009 beginnen Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  8-12-2008
 

Verslag van persconferentie, 1 april 2009. Het NPO bestuur meldt aan de duivenpers, dat de Bruggenbouwer vanaf vandaag met zijn taak kan gaan beginnen.  Er is overeengekomen, dat hij een jaar de tijd krijgt om alle betrokken partijen bij elkaar te brengen. Hoe gaat hij dat aanpakken? Wat is de motivatie?’ Ik laat vanaf hier de voorzitter aan het woord.

‘De bruggenbouwer gaat polderen. Dat betekent, dat hij o.a. de kiesmannen en NPO bestuursleden bewust gaat maken van het algemeen belang, dat we delen in onze mooie sport. Hij zal spreken over problemen en oplossingen die ons met elkaar verbindt.  Gevraagd zal worden het persoonlijke belang ondergeschikt te maken aan het overkoepelende belang.

Doelstellingen

De duivenpers neemt haar taak serieus en stelt een terechte en kritische vraag: Mooie woorden meneer de voorzitter, maar het klinkt toch een beetje vaag allemaal; moet er niet gewerkt worden met keiharde doelstellingen? Straks zijn we een jaar verder en zijn we nog geen millimeter opgeschoten.'

‘Er ligt inderdaad een plan met doelstellingen gereed, dat na afloop samen met de persmap wordt uitgedeeld. In deze map vindt u alle gegevens over de Bruggenbouwer en zijn aanpak.’

Het begint met mandenwacht

Maar belangrijker dan het formuleren van doelstellingen is dat de duivensport het meest gebaat is bij bestuurders en melkers die anders gaan denken. Anders denken kun je niet afdwingen. Daarom is het een goed idee, dat iedereen voor aanvang van het nieuwe seizoen nadenkt over zijn eigen bijdrage aan de toekomst van de duivensport. En dan heb ik het niet alleen over bestuurders, dat zijn overwegend vrijwilligers die sowieso de sport nog mogelijk maken. Nee, de duivensport verandert pas werkelijk, wanneer óók de gewone melker zijn verantwoordelijkheid neemt. Ik denk dan aan normale zaken, zoals mandenwacht en elkaar het succes gunnen. De duivensport wordt niet gemaakt in de bestuurskamers, maar in het duivenlokaal. Kortom, er zijn zoveel dingen die door jonge- en oude melkers gedaan kunnen worden om de duivensport een plek te geven in de Nederlandse sportcultuur. In België hebben ze Jaak Nouwen, laten we ons een voorbeeld nemen aan deze schrijvende melker.  Voor wie ‘m  niet kent; via de NPO site kunt u zijn boeken bestellen. Hij publiceert zeer concrete ideeën  over de manier waarop de duivensport een volkssport kan zijn en blijven’. 

Onderdeel van Nederlandse sportcultuur

‘Tot slot wil ik u het beeld meegeven, dat wij – melkers en bestuurders – , allemaal ‘bouwstenen’ zijn voor het ‘duivensporthuis’ van de toekomst. In totaal hebben we in Nederland meer dan 25.000 bouwstenen. Hiermee kunnen we een zeer ruim en stevig huis bouwen. Maar met alleen losse stenen kun je niet bouwen, het is het cement, dat voor de sterke verbinding zorgt. U voelt al aan waar ik naar toe wil. Ik vraag u en alle melkers in Nederland na te denken over wat ons eigenlijk met elkaar bindt, waardoor we met elkaar kunnen gaan bouwen aan de gewenste toekomst. Namelijk een toekomst, waarbij de duivensport een volwaardig onderdeel uitmaakt van de Nederlandse sportcultuur’.

Rob van Hove, Leiden.

Relevant artikel: Gezocht: Bruggenbouwer m/v

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Marcel van Zanden

Aad Beerendonk

Combinatie Lokhorst

IFC Hoogerheide

Theo de Kruijk

Comb. Gerritsen

Gebr. van Toor

A. Engelen

Cees van Heijst

Gebr. Maas & Zn

Will & Falco Ebben

Cor Drost

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!