Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Gokken op duiven toch niet verboden in Nederland Open printvriendelijke pagina
6-12-2008
 

Gokken op duiven wordt niet verboden in Nederland. Dat schrijft de Nederlandse minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) vandaag in een Kamerbrief.
De Dierenbescherming en de Partij voor de Dieren riepen op tot een verbod toen bleek dat de grote eenhoks-duivenrace op Werelddierendag, de Dutch Open, aan zo'n zestienhonderd postduiven het leven had gekost. Dat kwam vooral door een virus.

Voor de race in oktober werden de vogels van vier en vijf weken oud ter voorbereiding in één hok gezet. Dat gebeurde al in mei met bijna 2.100 vogels. Toen het virus uitbrak, kwamen honderden vogels om.
Toch gingen de duivenhouders na een quarantaine van twee maanden door met trainen. Daarbij kwamen volgens het ministerie nog eens 694 duiven om. Van de 510 duiven die overbleven, keerden er 487 terug. De winnaar kreeg honderdduizend euro aan prijzengeld.

Vaccineren

Strengere wetgeving is volgens de minister niet nodig. Als reden voert zij aan dat duivenhouders verplicht zijn de dieren tegen het virus te vaccineren als zij op wedstrijd worden gestuurd. Ook de overige regels die de duivenhouders zichzelf opleggen zouden het welzijn waarborgen. Daarnaast zou de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie (NPO) veel onderzoek doen naar dierenwelzijn.

Wel zijn de verliezen bij de Dutch Open volgens de minister 'fors' te noemen. Ook kunnen wat haar betreft vraagtekens worden gezet bij het besluit om de wedstrijd door te laten gaan. Daarom wil ze met de NPO in gesprek om verliezen in de toekomst te voorkomen.

De Partij voor de Dieren had eerder al bezwaar gemaakt bij minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) omdat op de wedstrijduitslagen was gewed. De minister beaamde dat alleen de Lotto weddenschappen op sportprijsuitslagen mag organiseren en stuurde de Dutch Open een waarschuwing. (novum/mvdb)

Bron: www.hlv.be

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Aad Beerendonk

Gertjan Knoop

Cor Drost

Fondunie 2000

Gebr. Maas & Zn

Gebroeders Homma

Van Hoeck-Noel

Nico Haesen

Comb. Verweij-de Haan

M. van Ginkel

De Marathonvliegers

Nico Jan Koenders

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!