Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Stap voorwaarts in de problematiek vogelgriep Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  8-12-2008
 

De beleidsdirectie Voedselkwaliteit en Diergezondheid (VD) van het Ministerie van LNV overweegt om het verbod (sinds 2003 ingesteld om insleep van hoog-pathogene Aviaire Influenza (HPAI) van het subtype H5N1 te voorkomen) om buitenlands pluimvee en postduiven toe te laten op Nederlandse tentoonstellingen en wedstrijden, op te heffen. VD wil het te nemen besluit betreffende het verbod onderbouwen met een risicobeoordeling en tegelijkertijd risicomanagement opties krijgen aangereikt om het opheffen van het verbod gepaard te laten gaan met gerichte maatregelen voor de beheersing van het insleeprisico van HPAI van het subtype H5N1. Daartoe heeft men aan het Centraal Veterinair Instituut Wageningen UR gevraagd een risicobeoordeling te maken.

Het advies is in twee delen opgebouwd, dit omdat er t.a.v. het insleeprisico van HPAI meer factoren spelen bij het houden van wedvluchten van duiven dan bij insleep van HPAI door het houden van shows en tentoonstellingen.

Op basis van deze rapportage heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) de minister een advies gegeven over wedvluchten en tentoonstellingen.

Op basis van de risicobeoordeling meent de VWA dat de verboden die er zijn kunnen worden opgeheven. Wel wordt in overweging gegeven dat de eventuele risico's met maatregelen gereduceerd moeten worden. Daarbij wordt onder meer genoemd dat geen vogels uit landen waar HPAI voorkomt mogen deelnemen aan tentoonstellingen en dat bij overnachtvluchten de duiven niet op plaatsen moeten overnachten waar HPAI is aangetoond.

Al met al een prima resultaat voor onze postduiven. Nu is het weer zaak ook andere landen waar we met onze wedstrijden van afhankelijk zijn, België en Frankrijk, de overheden gelijke opvattingen te laten krijgen. Er is dus nog steeds werk aan de winkel, maar dit resultaat mag er zijn.

Bestuur NPO

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

Van Hoeck-Noel

Theo de Kruijk

Johan Hamstra

IFC Zeeland

Cees van Heijst

Team Noel-Willockx

Comb. Gerritsen

Super Fondclub G.O.U.

A. Engelen

Van Elsacker-Jepsen

Nico Haesen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens