Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (21-12-08) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  21-12-2008
 
Met deze kerstwens zoals hieronder aangegeven wil ik deze "Kijk op" beginnen. Na een weekje geen verhaaltje, zijn we er nu wel weer. Vorige week, na enkele drukke dagen, en na op zondag ochtend de Kerstboom met het gezinnetje neer gezet te hebben kwam het er allemaal gewoon niet van.

Supercup

Afgelopen vrijdag stond de huldiging van de Supercup names Toppigeons op het programma. Onder grote belangstelling werden de genomineerde voor dit spektakel in duivenland in de schijnwerpers gezet. Dit alles vond plaats in het Grevelingenrestaurant wat in een waar sprookje was veranderd gezien de tijd met Kerst. Machtig vond ik het zelf dat ik ook bij de genomineerde behoorden. Wetende hoe sterk de concurrentie is binnen dit spelverband is het mooi om hier als kleine liefhebber tussen te staan. Om de spanning er tussen de genomineerde er goed in te houden werden eerst de gelukkigen naar voren geroepen waarna alle aanwezigen een toost uitbrachten op hen. En geloof me, om daar dan tussen te staan, dit trouwens tussen het foto's nemen door!!! Als later op de avond alle prijswinnaars bekend gemaakt zijn ben ik persoonlijk tweede geworden in de categorie "De Staf Dusarduijn Beker" en negende bij de "Supercup". Natuurlijk, er is geen slechtere plaats dan een tweede plaats, maar om het tegen mannen als de Gebroeders Hagens af te leggen is mijn inziens niet eens een schande. Hagens familie, nogmaals van harte!!! En Piet de Vogel gaf me nog aan, "Johan, heb je toch nog een mooi streven om dan volgendjaar voor plek 1 te gaan". Makkelijke gezegd dan gedaan, want echt, de concurrentie is gewoon moordend. Maar nogmaals, persoonlijk voelde ik me gewoon vereerd dat ik als genomineerde erbij kon zijn. Kijkend naar het deelnemersveld kwam er uiteindelijk een zeer terechte winnaar uit. Dick Sack uit Veen wist namelijk zowel "De Pol Bostijn Schaal" als de "Supercup" te veroveren. Hij was met betrekking tot "De Supercup" de enige deelnemer die de volle benodigde series wist te pakken. Dick, in één woord KLASSE !!! 

Geloof me mensen, als fondman zou ik haast willen zeggen, je moet hier aan gaan deelnemen. Jaarlijks een groot bedrag wat aan prijzengeld uitgekeerd word en natuurlijk de nodige eer die te behalen is. Binnenkort zal U van mijn hand een uitgebreid verslag kunnen lezen in De Fondkrant. 

Tentoonstelling

Vorige week hadden we bij ons in de club onze jaarlijkse verenigingstentoonstelling. Net als vorig jaar was het ook dit keer weer mijn oude compagnon Jaap Melissant die op een schitterende manier de prijzen in de wacht wist te slepen. Hij had drie hokjes gezet en ging met de prijzen 1, 2 en een Eervolle vermelding huiswaarts. Tevens had hij zowel de Schoonste jonge doffer als duivin. Hij kreeg dan ook niet voor niets een oorverdovend applaus. Nou Jaap, zou je het lezen, ik vond het gewoon subliem. Zelf had ik één hokje gezet en had een Zeer Eervolle vermelding en tevens de Schoonste oude duivin. Dit was trouwens nog een dochter van de legendarische "47" van Dirk en John Bakker. Dit zelfde weekend kreeg ik trouwens ook nog een mailtje van Linda en Alex Boonstoppel. Ook zij hadden tentoonstelling gehad en met vier duifjes van mij pakten ze eveneens vier prijzen waaronder zowel de schoonste jonge duivin als doffer. Ook dit is natuurlijk meer dan subliem. Al heb ik de Boonstoppeltjes natuurlijk wel medegedeeld dat ze het dadelijk op de vluchten moeten doen die duifjes. Maar nogmaals, ook dit is best leuk om te vernemen hoor.

Kerst Prijsvraag

Zelf ben ik niet zo om aan prijsvragen en dergelijke mee te doen. Maar als ik door de weeks zo in de avond de nodige site's af gaat komt ik plots een prijsvraag tegen op Duivenvlucht.nl waarbij bij vraag negen de volgende vraag gesteld is: Fondkampioen en schrijver Johan Hamstra komt uit? A; Den Helder, B; Poortugaal en C; Rotterdam. Toch wel leuk hoor om plots, en dit geheel onverwachts zo,n vraagstelling tijdens een Kerstprijsvraag tegen te komen. U weet het goede toch wel!!!

Donkere dagen rond Kerst

De duivenkranten zijn weer in de bus gevallen. Als het dadelijk, zo rond de Kerst hier wat rustiger is heb ik weer genoeg te lezen. Ook de Belgische duivenkrant, "Duivenkrant" heeft een artikel gewaagd aan mijn persoontje. Eddy Noel heeft een mooi stuk in elkaar gezet, al zeg ik het zelf. Eerdaags zal ik ook dit verslag, waar ik natuurlijk meer dan trots op ben toevoegen op de site. 

De duiven

Wat de duiven betreft heb ik afgelopen week de laatjes uit de schuur naar het tuinhok gezet waarna de zo gezegde kweekduivinnen (mooi woord hé!!!) naar de schuur zijn gegaan. Deze kunnen dan lekker enkele weken apart zitten voor ze dadelijk gekoppeld zullen gaan worden. Verders is het best rustig hier en verloopt mijn inziens alles verders normaal zoals het moet verlopen. Ook de laatjes komen nu, na over gezet te zijn naar hun blijvende onderkomen nu in deze tijd niet meer buiten. Het knallende vuurwerk zal ze zeker van slag brengen als ze nog buiten zouden komen. Over enkele weken als de kweekduifjes bij elkaar zitten zullen deze laatjes, net als de andere junioren van 2008 weer geregeld het luchtruim in mogen. Want dadelijk, als weer in de maand februari zitten en het weer het toelaat, ja, dan zullen deze geregeld weer weggebracht gaan worden hoor. Wat de oude betreft, die verblijven nog steeds lekker in de ren en zullen zodadelijk weer vertroeteld worden met een zalig bad. Normaal doe ik dat in deze periode op de zaterdag maar gisteren zijn we gezellig een daagje Baarle Nassau geweest met het gezin. Hierdoor moesten de duiven voor wat het wekelijkse badderen betreft maar een daagje wachten.

Zo, ongemerkt kan ik nog wel blijven door tikken maar ook hier komt voor deze week weer eens een einde aan. En met de tekst waar ik mee begon wil ik deze "Kijk op" ook afsluiten.    

 

Groetjes Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Jan Koenders

Team Noel-Willockx

Comb. Gerritsen

Combinatie Bruggeman

Gebr. van Toor

Van Hoeck-Noel

J. Doldersum & Zn

Cees van Heijst

IFC Zeeland

A. Engelen

Super Fondclub G.O.U.

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens