Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Informatie over ringbestellingen 2009 Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  24-12-2008
 

Zoals u allen weet zijn we dit jaar overgegaan naar een nieuw soort vaste voetring, de combiring. Daarnaast heeft de leverancier van de ringen een nieuwe machine laten maken waarmee zowel het oude type als het nieuwe type ring gemaakt kan worden. Helaas heeft de ontwikkeling van de machine langer geduurd dan verwacht en is men tijdens het productieproces tegen wat kinderziektes aangelopen. Dit heeft tot gevolg dat de ringen die normaal begin november op het bureau worden aangeleverd, nu pas in de tweede helft van december werden geleverd en ook nog in kleine partijen. Hieronder informatie voor de verenigingen waarmee rekening gehouden moet worden.

Verzending

Een gevolg van de problemen is dat een aantal verenigingen de ringen een paar dagen later ontvangen dan voorgaande jaren. Onderaan deze pagina kunt u doorklikken naar overzichten van alle verenigingen met daarbij de datum waarop het pakket verstuurd is/gaat worden. Dit overzicht wordt tussendoor bijgewerkt.

Productiefouten, hoe te handelen

Vooral bij de ringenseries die als eerste geproduceerd zijn lag het uitvalpercentage hoger dan we gewend zijn. Zowel de producent als de bureaumedewerkers hebben geprobeerd zoveel mogelijk fouten eruit te halen. U zult echter ook begrijpen dat bij een handmatige controle het onmogelijk is om alle fouten te vinden en dat daarnaast ernaar gestreefd wordt in ieder geval alle verenigingen van ringen te voorzien.

Aan de fouten die wij tegengekomen zijn, wordt gewerkt. Ontbrekende ringen zijn nabesteld en aan een aantal verenigingen zijn ook al vervangende ringen nagezonden. De verwachting is dat in de eerste week van januari al deze ringen nageleverd zijn.

Er zal echter nog een productieronde plaatsvinden, waarbij ringen gemaakt worden die door de verenigingen opgegeven worden.

Wij vragen alle verenigingen de geleverde series goed te controleren, ring voor ring.

Op www.npo.nl/inloggen komt vanaf volgende week (week 1) een formulier beschikbaar waar verenigingen deze ontbrekende ringen(series) in moeten voeren. Hiervan wordt een database gemaakt en dit bestand wordt naar de producent gestuurd.

Zowel de online ringenbesteller als de online ledenadministrateur kunnen hier inloggen met de bij hun bekende code.

Bestelling niet ontvangen?

Dit jaar is het niet mogelijk om in de week tussen kerst- en nieuwjaar de problemen op te lossen met pakjes die niet zijn aangekomen.

Is uw pakje verstuurd, maar hebt u niets ontvangen, informeert u dan even bij uw postkantoor. In veel gevallen staat het pakketje daar.

Verkeerde serie ontvangen?

Hebt u de verkeerde serie geleverd gekregen, informeer dan alvast zelf bij de ringenadministrateur van de vereniging die deze serie had moeten krijgen. U kunt dit zien in dit overzicht, de ringenlijst van 2009.

Chipringen

De chipringen worden apart geleverd. De pakketjes die nu zijn verzonden, bevatten dus nog geen chipringen.

Bureau NPO is weer bereikbaar vanaf maandag 5 januari op alle werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 12.30 uur.

Wij wensen u prettige feestdagen.


Overzichten verzonden ringen

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Hoeck-Noel

Gebroeders Homma

Combinatie Lokhorst

Gertjan Knoop

Gebr. Maas & Zn

Gebr. van Toor

Dick-Jan & Stephan Göbel

Van Elsacker-Jepsen

M. van Ginkel

Johan Hamstra

Fondunie 2000

Super Fondclub G.O.U.

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com