Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Happy New Year Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  9-1-2009
 

Ik ben blij dat ik duivenmelker ben! Zo dat is even een kop hè? Nog een keer: Ik ben blij dat ik duivenmelker ben! Heerlijk, is dat, gewoon even zeggen wat je denkt.

Het is de mooiste sport die ik ken, je zet je beste duiven bij elkaar, kweekt er mooie gezonde jongen van, verzorgt ze goed, laat ze trainen en gaat er wedstrijdjes mee houden, eenvoudig maar o zo mooi, het is de mooiste sport die ik ken.

Maar ook; Je komt van je werk, 8, 9 of misschien wel 10 uur achter elkaar geploeterd voor je werkgever, bent helemaal kapot bij thuiskomst en dan lekker ontstressen tussen je gevleugelde makkers, je vrienden die nooit klagen of zeuren.

Of wat dacht u van zondagmorgen; lekker om 08.00 je bed uit, naar de duifjes, badje klaar zetten, fris drinkwater, even wat schoonmaken, voeren en dan naar binnen samen koffie drinken met je vrouw, man of partner, heerlijk, de duifjes blij, jij blij, iedereen blij.
Of zoals ik graag doe, met de jeugd van onze club naar topspelers toe, achter de schermen kijken bij Arjan Beens, Hans Ejerkamp of zoals vorige week, heerlijk met de jeugd naar de combinatie vd Stouwe Douna uit Donkerbroek, prachtig, kan niets ander zeggen.
Of gewoon lekker over duiven praten met vrienden, en dan maakt mij het absoluut niet uit of iemand super speelt of er iedere week naast zit, over duiven praten op welk niveau ook is altijd super.

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten aan de duivensport, al hebben die bijna allemaal met mensen te maken, niet met de sport op zich. Er is veel afgunst onderling, veel gehakketak op bestuurders, een beetje gedonder over fraude (al dan niet bewezen), er worden duiven gestolen etc, allemaal negatieve zaken. Ook ik heb wel eens te maken met rare mensen, of mensen met verkeerde dingen in hun hoofd, zoals u heeft kunnen lezen in één van mijn vorige columns, maar ach, dat zijn er gelukkig maar weinig. De meeste zijn aardige goedwillende sportieve liefhebbers. Dus het valt eigenlijk nog wel mee toch?
In de fiets- en atletiekwereld word veel meer doping gebruikt dan in onze duivensport, en ook fraude zien we bijna nooit toch? Ja, een paar gevallen per jaar, en dat op 29.000 leden, het is een fractie toch? Het is teveel, ik weet het, en het moet hard worden aangepakt, maar heel veel gevallen zijn er niet gelukkig.
Nee, de meeste liefhebbers zijn gewoon heerlijk met hun sport bezig, doen flink hun best om de duiven optimaal te huisvesten en te verzorgen, brengen ze in optimale conditie aan de start, pakken hun kopprijs of staartprijsje en zijn vriendelijk tegen over winnaars, verliezers, bestuurleden en vervoerders.

Een nieuw initiatief komt van de familie Eijerkamp, op het forum “Het Praathuis” had ik snel contact met iedereen en met enkele fanatieke jongelingen en/of beginners in het bijzonder, ze vuurden vragen op me af als kogels, haha.
Met mijn leermeester en goede vriend Hans Eijerkamp had ik het over het Praathuis en die fanatiekelingen in het bijzonder. Hans had het idee om deze jongens/mannen en één dame eens een zaterdag te laten meelopen op Greenfield Stud, koffie drinken, goede duiven vasthouden en bekijken, praten met de hokverzorgers Gerard Boesveld en Piet Schrijvers en vooral heel veel leren. Alle vragen die ze hadden konden ze stellen tijdens die zaterdag en alles mochten ze zien, zelfs achter de schermen, een unieke kans.
Er zijn nu plannen om eens per jaar eens met een groepje praathuizers op bezoek te gaan bij de familie Eijerkamp “De jeugd heeft de toekomst”

Dolf vd Stouwe en Henk Douna

Op zaterdag 20 december jl. was de Noordwolde jeugd te gast bij de zeer sterk spelende combinatie vd Stouwe/Douna te Donkerbroek (Oosterwolde Friesland).
Henk stond ons al op te wachten in de verwarmde garage, hij had de superkwekers in kooitjes gezet, koffie en cola bij de hand, prachtig om te zien hoe ook deze kampioen met de jeugd bezig is.
De topkwekers waaronder kinderen van Chè, Don Leo, Silver Shadow, Davinci, Jackpot, (Ja, Henk leest mijn column goed haha) gingen van de één naar de andere, met grote ogen bewonderden ze deze prachtige duiven, verder rechtstreekse van Koopman, Eijerkamp & Znn, Veenstra en van de Duitser George Agnes (Heremans Ceusters). De jeugd van Noordwolde (waaronder we ook Britt vd Horst uit Hoogersmilde rekenen) genoot met volle teugen.
Henk praatte honderduit over hoe hij is begonnen, hoe de combinatie tot stand was gekomen, waar hun beste duiven vandaan kwamen en hoe ze verzorgd en gevoederd worden.
Na een rondleiding door de hokken kwam nog een grote verrassing: In 2009 krijgen alle jeugdleden van Noordwolde (7 hokken) een jonge duif uit het beste van het beste van Henk & Dolf, er word een competitie mee gehouden en er is een mooie beker beschikbaar. Bedankt mannen !

Vader en zoon Weijers uit Groesbeek

Op vrijdag 2 Januari jl. was ik samen met clubgenoot Herman de Graaf op bezoek bij de familie Weijers uit Groesbeek. Rond 11.30 kwamen we in het heuvellandschap rond Groesbeek aan bij deze zeer aardige duivenfamilie die ik heb leren kennen door Hans Eijerkamp.
Vader en zoon hebben een bedrijf wat daken zet op nieuwbouwhuizen maar ook veel knowhow heeft op het gebied van duivenhokken, en dan specifiek natuurlijk de daken en bijbehorende verluchting, zo hebben ze al vanaf 1990 de Eijerkamp hokken onder hun hoede.
Alle duiven (161 stuks) zaten in tentoonstellingkooitjes te wachten in het voormalige kantoor aan huis.
Eerst mochten we alle kwekers van vader Weijers bekijken en u kunt zich natuurlijk voorstellen dat er veel duiven van zijn vriend Hans Eijerkamp huizen, schitterende duiven uit Rossi, Silver Shadow, Tips en Loverboy.
Daarna kregen we alle vliegduiven in de handen, waar me één duif gelijk opviel in kooitje 2 en dat was de 799. Waarom? Denkt u misschien, deze 799 kreeg Rien van zijn vriend Hans Eijerkamp en is een volle broer van onze 146 (Bailey) die wij op onze beurt ook weer kregen van de Eijerkampen… dus ik was iets bevooroordeeld natuurlijk, maar wat een topper!
Zoon Bas Weijers had zijn 53 overnacht kwekers opgesteld in de kooitjes, hierbij zaten nog rechtstreekse kinderen van Black Gigant (twee zonen van 1999), maar ook nog rechtstreekse van Jelle Jellema en Cor de Heijde, al met al een machtig kweekhok met grote fondduiven.
Bas is net verhuist en begint eigenlijk opnieuw, zijn hoogzwangere vrouwtje zal hem in de toekomst wat gaan helpen, prachtig ! Een jonge fanatieke liefhebber !

Forum het Praathuis

Op 28 december jl. hadden we groot feest in het clubgebouw van P.V. de Vredesduif te Noordwolde, we hadden namelijk 65 vrienden en vriendinnen van het Praathuis te gast.
Rond 14.00 stroomde de menigte binnen, vrienden uit Delfzijl tot Maastricht en van Middelburg tot Den Helder, overal kwamen ze weg.
Zangeres Joyce heette de menigte welkom met mooie liedjes en keyboard,
Bob Berendsen maakte van alle duiven die meegenomen waren oogfoto’s die gewaardeerd werden en geplaatst op het praathuis.
Rond 18.00 kregen we een zeer uitgebreide Chinese maaltijd voorgeschoteld.
Al met al een groot feest met positieve liefhebbers onder elkaar, wat ook nu weer opviel dat alle negatievellingen niet gekomen waren op deze prachtige dag. Maar wees eerlijk... negatieve mensen worden ook niet gemist op een feestje.
Drie liefhebbers hadden een jonge duif meegenomen voor de verloting en bijna iedereen had wat meegenomen voor onze jeugdspelers, ik denk dat er al snel voor € 2500,00 aan gratis producten lag, SCHITTEREND.
Ik kan hier een heel verslag van maken, maar neem zelf even een kijkje op het enige positieve forum van Nederland en België www.forumhetpraathuis.nl.
Kijk daar even onder de kop 28 december en lees hoe duivensport moet worden beleeft! Positief en alles komt goed! Gelukkig hadden ze hier geen striptease act….hahaha

Happy New Year!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gertjan Knoop

Nico Haesen

Cor Drost

Will & Falco Ebben

Aad Beerendonk

Comb. Verweij-de Haan

Marcel van Zanden

IFC Zeeland

Theo de Kruijk

Super Fondclub G.O.U.

Gebroeders Homma

Combinatie Bruggeman

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!