Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Een moeilijke klus! Open printvriendelijke pagina
Wim Pol  12-1-2009
 

Soms heb je van die moeilijke klussen. Je zit er weken tegen aan te hikken. En op een gegeven moment moet het dan toch gebeuren: een lievelingsduif opruimen!

Het klinkt misschien gek, maar ik heb altijd de grootste moeite met het opruimen van een dergelijke duif! Aan een dergelijk beest raak je min of meer gehecht. Je stoeit er wat mee, kortom er ontstaat een band. En nu maakt het mij persoonlijk niks uit of hij of zij nu slecht of goed gevlogen heeft.

Zo had ik de ‘007. Een doffer uit de stal van Aalt Boeve uit Putten. Een prachtige blauwe doffer, die zich een aantal keren goed had laten zien. Op en gegeven moment kwam de “07 gewond thuis. Zijn ene poot bungelde er bij! Ik er direct mee naar dierenarts in ruste, Jan Venema. Die had er een zwaar hoofd in. Spieren geraakt, en hij zou waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen.

De hoog bejaarde vakman had een juiste diagnose gesteld. De ‘007 moest het met één poot doen. Gewoon zielig soms, hoe hij “liep” te stuntelen! Bij de voerbak werd hij weggedrukt en verdrongen en meer dan eens kukelde hij onderste boven! Zelfs een duivin, die hij nog wilde versieren, zag kans hem onderste boven te gooien! Hier moest een abrupt einde aan komen, maar hoe! Ik kon het best niet langer laten lijden!

Nu lig ik heel vaak wakker en op die momenten “neem ik de dag nog wel eens even door..”! Zo kwam ik het op het idee de “Wonderdokter van Putten ” in te schakelen. Hij was genegen de ‘007 uit zijn lijden te verlossen.

Ik kwam en ging met een rotgevoel bij hem weg! Maar later realiseerde ik mij gelukkig, dat het zo toch beter was. Toch zal ik nooit meer met mijn lievelingsduif kunnen stoeien in zijn nestbak. En dat vind ik best jammer! Bij binnenkomst in het hok wilde hij ondanks zijn grote handicap altijd vechten en lag hij overhoop met mijn oude, bijna versleten blauwe petje! Die dingen blijven me bij!

Bij het lezen van dit epistel zullen er ongetwijfeld liefhebbers zijn, die hun (wijze) hoofd schudden! Dat mag van mij! Mag ik van mijn kant moeite hebben met het opruimen van een lievelingsduif? Met dank overigens aan de “Wonderdokter van Putten”!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebroeders Homma

IFC Hoogerheide

Fondunie 2000

Dick-Jan & Stephan Göbel

Van Hoeck-Noel

Gertjan Knoop

Comb. Gerritsen

Cor Drost

Theo de Kruijk

A. Engelen

Marcel van Zanden

Gert Jan Beute Duivenproducten

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren