Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Succes PPN gaat de grenzen over Open printvriendelijke pagina
Jan Polder  17-1-2009
 

Het succes van het promotiebeleid binnen de Nederlandse duivensport is ook over de Nederlandse grenzen niet onopgemerkt gebleven. Zowel onze zuider- als oosterburen maken gebruik van de opgedane expertise.
Zo verscheen er in “Duifke Lacht” een zeer positief artikel over de activiteiten van de PPN en wordt de Belgische Duivenbond ten zeerste aangeraden de in Nederland genomen initiatieven te kopiëren.
Dat het in België niet alleen bij oproepen tot is gebleven blijkt uit het initiatief van Hugo Maes en Filip Noens uit Temse.
In samenwerking met het gemeentebestuur en de duivenmaatschappijen van Groot-Temse werd op zondag 26 oktober jl. een overdekte duivenmarkt en promo jeugddag georganiseerd. De organisatie mocht niet minder dan 900 bezoekers verwelkomen.
Voor de promotiedoeleinden werd de Nederlandse promotiefilm gebruikt en tevens werd het schoolhokjesproject gepresenteerd en werden er bouwtekeningen van de Nederlandse promohokjes uitgereikt.
Verder roept de  Belgische dierenarts Rudi Hendricks middels een duivenkrant op om initiatieven naar Nederlands voorbeeld te nemen en eerder bracht ook PIPA al een keer de Nederlandse activiteiten onder de aandacht.

In Duitsland is het zelfs al zover dat op 27 december a.s. de Stichting Promotie Postduivensport Duitsland van start gaat, volgens Nederlands model.
In Nederland blijft de PPN, ondanks de organisatorische problemen van dit moment, actief en positief over de kansen die de duivensport nog steeds heeft. Belangrijk is het dat aan de basis de duivensport positief wordt beleefd. Daar vooral moet het leuk en gezellig zijn. Maar daar ligt ook de grootste kans en eigenlijk ook de plicht om onze sport te promoten. Dat de genomen initiatieven een inktvlekwerking krijgen is eigenlijk de verantwoording en plicht van iedere individuele duivencoach, waarbij de PPN van harte wil ondersteunen waar mogelijk.

Namens de PPN
Jan Polder

Bron: www.promotiepostduivensport.nl

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Will & Falco Ebben

Gebr. Maas & Zn

Hans de Ruig

Gert Jan Beute Duivenproducten

Cees van Heijst

Nico Jan Koenders

Team Noel-Willockx

Comb. Gerritsen

Comb. Verweij-de Haan

Familie Huizer

A. Engelen

Combinatie Lokhorst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens