Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (18-01-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  18-1-2009
 

Het is nog vroeg als ik samen met zoontje Tim beneden in de huiskamer ben op deze zondagochtend. Tim, druk doende met een spelletje met auto's op de tv, en ik achter de pc voor een weekverhaaltje te tikken, en dit samen met een heerlijke mok verse koffie. Als dadelijk dit verhaaltje klaar is moet ik deze zondag nog een laatste hand slaan aan enkele verslagen voor de komende Fondkrant. Dus wat het schrijfwerk betreft, werk zat zullen we maar denken.

Samenspel Noord- en Zuid-Holland

Gisteren samen met Monique naar de huldiging geweest van het samenspel Noord- en Zuid-Holland. Namens De Fondkrant had ik zoals gewoonlijk een uitnodiging gekregen om dit mooie evenement bij te wonen. Voorafgaande nog in Leiden geweest om enkele foto,s te schieten voor een verslag, wat een hok duiven was dat zeg !!! Nieuwsgierig geworden, kijk eerdaags maar in de krant. Terugkomend op de huldiging te Leiderdorp kan ik niet anders zeggen dan dat het weer een meer dan geslaagd samenzijn was. De veranderingen die "onze" NPO doorgevoerd hadden qua vluchtprogramma hebben dit eerste beste jaar gelijk hun nadelige kant laten zien binnen het spelverband. De organisatie heeft goed moeten inboeten qua inkomsten. Mannen, klop eens bij de NPO aan? Deze zullen toch zeker niet te beroerd zijn om nu eens op een goede manier wat geld uit te geven. Laat me eens weten als jullie dit gedaan zouden hebben !!!

Maar wat ik hier vooraf schreef zal natuurlijk niet gebeuren, maar om de klap op te gaan vangen willen ze als organisatie gelijk voor aanvang van het nieuwe jaar een bonnenverkoop organiseren. Alweer een verkoop, ja inderdaad, organiseren de mannen dit niet dan is het mooie spelverband van de S.N.Z.H. binnen korte tijd over en uit. Aankomende week zal er een uitgebreid verslag van en over de huldiging e.d. in krant komen te staan.

Wat zeker wel een zeer mooi gebeuren is, is dat ze ook concoursen gaan organiseren van en over de Z.L.U. vluchten. Lekker, tegen, en met je eigen makkers concoursen. Super gedaan mannen !!!

Op eigenhok

Nu de vorst weer verdreven is wil ik aankomende week de zo gezegde kweekduifjes bij elkander gaan zetten. Ook zullen vanaf die tijd de jaarlingen weer buiten gaan komen daar nu, door ruimte mijn kweekdoffers tussen de jaarlingen verblijven. Ja, het is en blijft roeien met de riemen die voor handen zijn hoor. Verders is er eigenlijk gewoon weinig tot niets te vermelden qua verzorging hier op eigenhok. En geloof me, ondanks het koppelen wat op het programma staat beval het me prima tot zover. Lekker alles op je gemak en net zoals het je uitkomt.

Zo, nu ga ik nog lekker genieten van een bakkie zalige koffie en bij deze dan ook tot de volgende...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

De Marathonvliegers

Gebroeders Homma

Familie Huizer

A. Engelen

Nico Jan Koenders

Gebr. van Toor

M. van Ginkel

Gert Jan Beute Duivenproducten

Johan Hamstra

Hans de Ruig

Team Noel-Willockx

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!