Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Matador Informatiedag 14 februari a.s. Open printvriendelijke pagina
Willem Mulder  14-1-2009
 

Wij nodigen u van harte uit voor de eerste Matador Informatiedag, die gehouden wordt op zaterdag 14 februari 2009 in Restaurant “Het Roode Hert”, Hessenweg 41 te Dalfsen (aan de N 340). Zaal open 13.00 uur en aanvang is om 13.30 uur.

Wij informeren u op deze dag weer over de nieuwe voeders van Matador en de ontwikkelingen op dat gebied.

Lezingen door Willem Mulder
De nieuwe voeders van Matador worden toegelicht door Willem. Dit keer een aparte uiteenzetting voor de vitesse – midfond en een voor de dag en overnachtfond.

Middels testen etc. zijn Matador en Backs steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden en verbeteringen. In deze lezing komen weer spectaculaire zaken aan de orde.  Daarnaast zal Willem de bijproducten voor de vliegperiode behandelen, zodat een ieder een verstandige keuze kan maken.

Lezing Eckhard Rüter
Samen met de universiteit in Frankfurt werden testen gedaan met GPS systemen op duiven. De nieuwste ontwikkelingen op dat gebied zullen worden verteld en getoond door Ing. Eckhard Rüter.

Jaarplannen
Zoals u weet willen wij voorop lopen met de ontwikkelingen op voedergebied. Zo komen elk jaar de actuele verzorgingssystemen tot stand. U kunt deze downloaden van de site: www.matador-diervoeders.com. Voor mensen die geen internet hebben zullen we een beperkte voorraad meenemen.

Huldiging Nationale winnaars
Matador zal elk jaar een fel begeerde „Award“ uitreiken aan de NPO winnaars en de 1e Keizergeneralen van de afdelingen, die met Matador voer deze fantastische prestatie hebben neergezet.  In 2009, het eerste jaar van de uitreiking, wisten maar liefst 8 winnaars over de hoge lat te springen.

Naast de Matador en Backs producten zijn er enkele standhouders aanwezig met interessante producten: Gils Beilen spoetnikken en voličres, Traseco Zwolle met Duo Kruidenelixer en Tauris constateersystemen.

Advisering
Zowel voor de bijproducten als voor de Matador voeders zijn er verschillende mensen aanwezig waar u met al uw vragen terecht kunt. Zij helpen u graag verder. 

Ook zal de Matador adviesdienst weer paraat zijn om u te ondersteunen. Bel dus gerust tussen 8.30 uur tot 18.00 uur op telefoonnummer 06 48 – 71 74 75 of mail uw vragen naar matador@xs4all.nl

Sluiting om 17.00 uur.

Indien u aanwezig wilt zijn ontvangen we graag uw inschrijving via de Matador website!

Graag tot 14 februari in "Het Roode Hert"

Met vriendelijke groet,
Matador / Backs

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

Aad Beerendonk

Gebr. Maas & Zn

Combinatie Lokhorst

Gert Jan Beute Duivenproducten

Cees van Heijst

Van Elsacker-Jepsen

Gebroeders Homma

Team Noel-Willockx

Dick-Jan & Stephan Göbel

Hans de Ruig

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens