Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (01-02-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  1-2-2009
 

Op deze zondag als ik dit aan het schrijven ben is de maand januari alweer voorbij. Voor we het weten staan we dadelijk weer wekelijks in de lucht te kijken. Maar voor het zover is heb ik persoonlijk nog enkele huldigingen af te lopen en dit zowel in eigen- als in het buitenland. De kou die verdreven was is in zijn geheel weer terug in het land. En kijkend naar de vooruitzichten blijft het de komende dagen ook nog geregeld wat vriezen. Toen ik net de broedbakken bij de kweekduifjes open ging zetten vielen er zelfs enkele kleine sneeuwvlokjes uit het wolkendek.  

De duiven

Wat de duiven betreft is in ieder geval de koppeling van de zes koppeltjes die ik gezet heb vorige week goed gegaan. Geen vechtpartijen en ze wisten allen snel de bakken. De duivinnen zitten in de avond wel al in de schotel maar de eitjes blijven nog uit. Hier zal ook de kou wel iets in mee spelen.

De jaarlingen heb ik de gehele week uit het werk nog los gelaten om hun rondje te maken. Wat me opviel was dat ondanks ze een tijd vast gezeten hadden ze na enkele dagen alweer wat weg gingen trekken. Niet lang, maar toch vliegen ze alweer behoorlijk goed. Als ze dit tempo vol blijven houden zullen ze over een enkele week er aan moeten geloven en zullen ze geregeld weer weggebracht gaan worden.

De ouden zitten nog steeds allen bij elkaar in de ren en dit bevalt me echt meer dan goed. Vorige week kwam Bert Saarloos samen met zijn vrouw Erica nog langs op de zondag en hij gaf me ook aan dat de in de ren zittende duiven er machtig goed bij zaten. Einde van de maand is zo'n beetje de bedoeling dat ze van elkander gaan. Dus voorlopig zitten ze nog meer dan goed !!!  

Diefstallen en moeten we iemand bedanken.

Ik weet zeker, met deze koptekst zal het zeker gelezen worden. Ook zal het van mond tot mond gaan binnen duivenland. Maar wat ik er persoonlijk van kan zeggen, echt, ik zou het niet weten. Wie is fout in deze? Of wie heeft juist het gelijk in deze, of doet het juist goed? Maar als ik hoor dat er recentelijk weer een hok zo goed als geheel leeg gehaald is en de man in kwestie er niet eens melding van maakt. Is dit fout? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat we weinig of niets verders meer horen. We horen al tijden dat ze weten in welke richting ze moeten zoeken, of zelfs weten wie het zijn. Tja, en als er door onze organisatie weinig of niets aan gedaan zal worden, ja, dan krijg je dit soort gevallen. De man in kwestie zal ook gedacht hebben van dat er toch geen ....... aan gedaan zal worden. Jammer, heel jammer. Ja, wel krijgen we nieuwe ringen door ons strot gedrukt waar in vele verenigingen een boel fout is, maar over diefstallen, nee, daar moet je je zelf maar niet druk over maken. Zijn ze bang?, Weten de heren ook wie het zijn? Echt, ik vindt het allemaal maar raar hoe het allemaal verloopt. 

De Flatman

Recentelijk vernomen dat de zitting heeft plaats gevonden van de man, die zeker in het Noord-Hollandse vele hokken versteld deed staan met en door zijn spel. Wat ik vernam is dat de man op alle punten volgens de aanklager schuldig zou zijn. De eis is dan ook een schorsing voor levenslang en betalen van de proceskosten. Nu kan ik persoonlijk over die eventuele proceskosten nog denken van ....., maar dat de eis is dat hij gewoon levenslang uit de sport gezet zal gaan worden, machtig gewoon. En hopelijk zal de eis overgenomen worden. Echt, gewoon weg met die lui !!!

Filmmiddag

Gisteren was bij ons in de club een filmmiddag met 'ons aller' Cees Donker en aansluitend was er een bonnenverkoop voor de club. Zowel organisator in deze Frank Oosterhof als schenkers en kopers, bedankt het was een succes voor de club. Ook de film was weer meer dan subliem. Zelf heb ik dan ook besloten om de 14e van deze maand het allemaal nogmaals eens gaan te bekijken als Donker naar Zuid-Beijerland toe komt. Persoonlijk kreeg ik van Donker een zeer mooi compliment aangaande mijn schrijfwerk en als ook dit soort mensen je alle lof toespreken, tja, dat doet je best goed. Na de film was ik persoonlijk aangewezen om net als voorgaande jaren de bonnen aan de man te mogen brengen. De bonnen gingen in rap tempo van de hand en na nog een glaasje gerstenant genomen te hebben was ook aan deze middag weer een meer dan geslaagd einde gekomen. Van diverse zo gezegde buitenstaanders kregen we als club toch weer de nodige complimenten over het georganiseerde.

Nu, de sneeuwvlokken komen nu echt met grote getallen hier uit het wolkendek naar beneden zetten. Kijkend naar de lucht zie je ook nog diverse blauwe stukken aan de hemel. Dus het zal echt niet tot een dik pak sneeuw gaan komen. En met dit weertype is het seizoen gelukkig nog ver bij ons vandaan.

Seriespel

Ik kreeg recentelijk enkele mailtjes binnen met vragen over wat tekst en uitleg over het seriespel, georganiseerd door en namens Toppigeons. Ik heb deze mensen alles haarfijn uit de doeken kunnen doen. Heeft U ook vragen, of twijvel U om aan dit machtige evenement mee te gaan doen. Schroom niet, en stuur gewon een mailtje. Naar wie, nou, of naar Toppigeons maar U kan en mag ook met vragen of aanmeldingen bij mij persoontje terecht: j.hamstra@versatel.nl

Groeten en tot de volgende .......

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

IFC Hoogerheide

Combinatie Lokhorst

Huub Hermans

Hans de Ruig

Gebr. van Toor

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gert Jan Beute Duivenproducten

A. Engelen

M. van Ginkel

Cor Drost

Gertjan Knoop

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens