Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (15-02-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  15-2-2009
 

Zo, na een weekje geen "Kijk op ...." zijn we er nu wel weer. Eigenlijk heb ik best het e.e.a. te melden daarom dan ook dat ik vol goede moed maar wat begint te tikken.

Als eerste

Kan ik U vertellen dat ik een leuk en zeer mooi bericht vanaf de kant van onze zuiderburen binnen heb gekregen. Dit van de man van het gebeuren van de "Sport 10 Beker van Vlaanderen". Ik kreeg de mededeling dat ik de volgende kampioenschappen had gewonnen.

1e Nationaal Nederland Beker Maastricht.
2e Internationaal Beker Maastricht.
1e Nationaal Fondsport 4 Nederland.
2e Internationaal Fondsport 4.
4e Internationaal Beker van Luxemburg.
4e Internationaal Sport 4.
Prijs van de Economie 2008.

Dit zijn prijzen die gewonnen kunnen worden over de diverse diciplines van en over de wedvlucht Internationaal Barcelona. En ja, zoals U kan begrijpen ben ik hier best fier op daar het een open kampioenschap betreft waar een ieder automatisch aan deel neemt. Bijgevoegd kreeg ik van dhr. De Cuyper een mooi gedicht wat ik zeker niet achterwegen wil laten in deze.

Dit iedereen weten
wat deze kleine liefhebber heeft gedaan.

Op zijn hokje heel klein,
zet hij de groten, daar dat ze zijn heel klein.

Johan, nu niet verzinnen
nu ge heb gedaan, om de
groten naar huis te laten gaan
zonder bloemen want Johan
die neemt ze mee.

Om zijn vrouw te gaan belonen
voor de liefde die ze gaf,
voor het velen dat ze gaf.

Heel de familie moet het weten
en zijn vrienden in de rij
want die zijn er ook graag bij.

Ook de geburen niet vergeten
dat ze weten wat ge heb gedaan
met u duiven u beste vrienden
die van Barcelona moesten komen
om een uitslag om van te dromen.

Nu Leo Stelten de uitslag heeft geteld
heb ge veel groten neer geveld.

Johan, ge zijd een man van Europese waarde
Vrede, liefde en vrijheid om te leven en
deze uitstraling moet ge verder geven.

Over heel de Wereld gaat men spreken
wat een man die ge zijd.
Ge staat met duivenliefde niet in het krijt

Gerard De Cuyper. 

Zoals U zal en kan begrijpen ben ik hier natuurlijk meer dan trots op. Binnenkort komt er hier nog een huldiging voor waar ik U natuurlijk ook weer van op de hoogte zal brengen.

Filmmiddag

Gisteren ben ik naar de film geweest van Cees Donker te Zuid-Beijerland. In deze film zaten tevens twee Nationaal plaatselijke overwinnaars vanuit het meer dan gekende Zuid-Beijerland. U kan begrijpen dat het weer een bere gezellige duivenmiddag is geworden.  

Recentelijk gelezen verslagen

In een reportage kwam ik recentelijk een stuk tegen waar ik van dacht, "hoe kan je het schrijven of vertellen". Liefhebber A doet niet, of zo weinig mogelijk mee aan de Internationale concoursen gezien de kosten. Hier kan ik mee leven want de kosten zijn ook hoog. Maar ik las ook dat dit kwam doordat de liefhebber in de W.A.O. zat. Natuurlijk, de centjes worden voor een allen duur maar als je dan leest dat de persoon in kwestie met een goede 60 stuks weduwnaars de vluchten afwerkt denk ik van ........... Waarom ik dit meeneem in mijn "Kijk op ....." Omdat heel vaak de Z.L.U. organisatie hier de Zwarte Piet van toegeschoven krijg. Maar als je met een zestig tal weduwnaars kan spelen moet je mijn inziens niet over kosten van vluchten gaan praten lijkt mij. 

Ouwe wijven

Deze hebben de naam maar geloof me, wij als duivenliefhebbers kunnen er ook wat van hoor. Ach weet je wat, ik schrijf er niet eens meer over want als ik persoonlijk me gedachten er over laat gaan zou je nog kwaad kunnen worden ook. Maar waarom kwaad worden eigenlijk op mensen die daar ook niets aan kunnen doen. Zelf zeg ik gewoon vaak dat velen van deze onbenullen nog minder niveua hebben dan een deurknop. Wie de schoenpast, trekt hem aan en zegt het ....... 

Huldiging Master Award 2008

Vandaag staat de huldiging in de agenda van de Master Award 2008 in het Belgische Essene. In categorie 4 Zware Fond Nederland had ik met "Mijn Meissie" beslag weten te leggen op de vijfde plek wat een leuk geld bedrag en een bokaal op leverde. Helaas heb ik af moeten zeggen wegens ziekte van de vrouw. Ouders weekendje weg, schoonouder op vakantie en de kinds laat ik niet alleen. Dus helaas zal ik dit mooie evenement aan mijn neus voorbij laten gaan. Duivengabber John Aarts, die trouwens deze categorie op zijn naam wist te schrijven neemt de gewonnen prijzen voor me mee zodat de bokaal hier toch eerdaags in de huiskamer kan pronken !!! 

Controle

Vorige week week woensdag met wat duiven en mest bij de Weerd geweest voor een tussentijdse controle. Alles was in orde en dat geeft je toch altijd weer een fijn gevoel.

De duiven

Wat de zes koppeltjes kwekers betreft het volgende. Er was één oude duivin die niet gelegen had. Verders bij een andere ouder koppel onbezet en dan ook nog een doffer die in de avond dacht van zo, nu zal ik eens even verkeerd vliegen en flink gaan knokken. Dus al met al, een fikse tegenvaller.

Verders op het hok

De vliegduiven zijn vorige week zondag van elkaar gegaan. Ook heb ik ze, nu ze van elkaar af zitten enkele keren los gehad van de week. Duivinnen via de ren naar buiten, schoonmaken, schuifje open en de doffers kunnen vanuit het hok van de jaarlingen zo de ren in. Aansluitend hok van de jaarlingen schoonmaken waar de duivinnen dan weer op binnen kunnen komen. Zo kunnen ze om beurten toch weer na de nodige maanden binnen gezeten te hebben zo af en toe weer wat de vleugeltjes strekken.  

Reportagewerk

Recentelijk nog wat laatste afspraken gemaakt voor wat reportagewerk voor het seizoen zijn aanvang gaat nemen. Want ongemerkt zitten we alweer op half februari en voor we het weten staan we dadelijk weer wekelijks in de lucht te staren. Voor wat deze "Kijk op ...." betreft wil ik het er wel weer bij laten. Voor een allen zou ik willen zeggen, tot de volgende ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Aad Beerendonk

Cees van Heijst

Nico Jan Koenders

Familie Huizer

M. van Ginkel

Gertjan Knoop

Team Noel-Willockx

Comb. Gerritsen

Marcel van Zanden

Van Elsacker-Jepsen

Theo de Kruijk

Huub Hermans

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens