Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Advertentie vacature directeur NPO niet gecommuniceerd Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  18-2-2009
 

Gisterenavond was de Extra ALV NPO in Wijchen. Aangezien ik deze taferelen sinds het bestuurs-debacle volg, ben ik ook gisterenavond 17 februari ’09 naar Wijchen getrokken. Eerder heeft u mijn verslag kunnen lezen van de ALV van 18 oktober j.l. Het verslag van de vorige Extra ALV op 24 november j.l. met de titel ‘Voorzitter NPO A.J. de Jong wonderdokter’ (immers, een bestuur wat driekwart jaar niet werkt, kon nog wel een poosje langer door), heeft u niet gezien. Dat zou teveel op dat van 18 oktober hebben geleken als ik dat had geplaatst. Mogelijk treft u binnenkort wel een kort verslag van gisterenavond aan op deze site.

Vacature

Terug naar de titel. Tijdens de informatieve avond, volgend op de vergadering, werd door een kiesman gevraagd of alle (herkiesbare) kandidaten voor het nieuwe bestuur hun mening wilde geven op de in de pers aangetroffen advertentie betreffende bovenstaande vacature, maar vooral hun mening of de kiesmannen niet geïnformeerd hadden moeten worden. Voor wie de advertentie gemist heeft: Vacature directeur bondsbureau NPO.

De mening van de voorzitter en secretaris was al bekend, aangezien de kiesmannen niet geïnformeerd waren. Tot mijn stomme verbazing deelden de andere drie van de vijf herkiesbare kandidaten mee dat zij het nieuws uit de pers hadden meegekregen en niet op de hoogte waren dat er een advertentie was geplaatst. Volgens voorzitter A.J. de Jong was het een besluit van enige jaren geleden, dat de directeur zich vanaf zijn 62e zou terugtrekken en het plaatsen van een advertentie een logisch vervolg. Blijkbaar hoeft hij zijn eigen medebestuurders daar niet in te kennen. Er was ook geen enkele kiesman op de hoogte van het enkele jaren geleden genomen besluit.

Naast dat je erover kunt discusseren of een - in principe - demissionair bestuur een belangrijk punt als dit enkele weken voor het aftreden moet doorzetten, is het kwalijk dat zulks niet eens binnen het bestuur wordt gecommuniceerd. Nog kwalijker is het te noemen dat de laatste keer dat over dit punt als bestuur gesproken is, men het over een functie van (extra) beleidsmedewerker met mogelijkheid tot doorgroei naar de functie van directeur had. Ook kun je je afvragen in hoeverre het een vacature is, als ik hoor dat Dhr. Ebben voor 70% doorgaat na augustus.

Het geeft eens temeer aan hoe de huidige voorzitter en secretaris hun ‘eigen ding’ doen. Hier gaat de zoveelste waarschuwing uit aan de kiesmannen die de werkwijze van deze twee herkiesbare bestuurskandidaten nog niet ‘doorhebben’.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Hans de Ruig

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Team Noel-Willockx

Huub Hermans

M. van Ginkel

Nico Jan Koenders

Comb. Gerritsen

Theo de Kruijk

Combinatie Lokhorst

Gertjan Knoop

IFC Hoogerheide

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!