Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Gert-Jan Beute presenteert nieuwe boek Glashelder Open printvriendelijke pagina
23-2-2009
 

Dit mag u niet missen tijdens de Voorjaarsbeurs 28 februari en 1 maart. Op de Voorjaarsbeurs in Houten presenteert Gert-Jan Beute zijn nieuwe boek ‘Glashelder’. Een titel die de lading dekt, want zoals bekend van de Drent kent hij geen geheimen en deelt hij zijn bevindingen graag met zijn lezers. ‘Glashelder’ onthult geheimen, vertelt alles over licht en donker, de ogentheorie, voeren en het gebruik van bijproducten. ‘Glashelder’ kan daardoor dienen als leidraad bij het beoefenen van onze mooie hobby. Kortom: op de boekenplank van elke zichzelf respecterende liefhebber mag ‘Glashelder’ zeker niet ontbreken.

Het ruim 400 pagina’s tellende naslagwerk is een verzameling van de columns die Gert-Jan Beute in de jaren 2006 tot en met 2008 schreef. Een soort dagboek ook van één der Nederlands bekendste duivensporters; vanzelfsprekend in de ‘no nonsense’ schrijfstijl die Gert-Jan zo typeert. Centraal hierin staat het genieten van de schitterende hobby duivensport, door Gert-Jan weergegeven met een enthousiasme die ervoor zorgt dat het boek eenvoudig in één adem kan worden uitgelezen.

Praktische tips

‘Glashelder’ staat bol van praktische tips die een ieder kunnen helpen bij het beoefenen van de duivensport. Gevoed door Gert-Jan’s jarenlange ervaring en weetjes die hij krijgt aangereikt van wereldberoemde sportvrienden als de familie Eijerkamp, Sebastiaan Verkerk, Gerard Koopman, dokter Nanne Wolf, Günter Prange, Pieter Veenstra, dokter Boskamp, Rein Gaal en meer. Die stellen hem in staat in ‘Glashelder’ een compleet scala aan inzichten voor de moderne duivensport neer te zetten.

Logisch vervolg

Gert-Jan Beute debuteerde in 2007 met het boek ‘Uiterlijke Kenmerken van Crackduiven’, waarin hij de lezer trachtte wegwijs te maken in de wereld van de ‘superduif’ en hoe die te herkennen is. ‘Glashelder’ is daarom een logisch vervolg in Gert-Jan’s poging om anderen te helpen zo veel mogelijk te profiteren van zijn opgedane kennis. Want of je hem nu mag of niet, Gert-Jan zwijgt nooit en vertelt zonder blikken of blossen wat anderen geheim houden; glashelder.

Bestel ‘Glashelder’

‘Glashelder’ is voor slechts € 19,95 verkrijgbaar aan de stand (standnummer 203) van Gert-Jan Beute tijdens de Voorjaarsbeurs. Niet in de gelegenheid naar de Voorjaarsbeurs te komen? Bestel Glashelder dan door € 24,95 (incl. verzendkosten) over te maken naar 67.62.90.256 (ING) t.a.v. GJ Beute. (IBAN: NL20INGB0676290256 - BICCODE: INGBNL2A). Vermeld uw adres bij het betalingskenmerk.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Hans de Ruig

Aad Beerendonk

Fondunie 2000

Huub Hermans

Johan Hamstra

IFC Hoogerheide

Nico Jan Koenders

Marcel van Zanden

Gebr. Maas & Zn

Van Elsacker-Jepsen

Comb. Verweij-de Haan

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens