Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Verslag Extra ALV NPO 17-02 Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  23-2-2009
 

Voor de derde maal op rij toog ik, nu op 17-02-09, naar een NPO ledenvergadering, waarvan dit de tweede Extra ALV was. In tegenstelling tot de vorige twee keer hoefden ‘de sites’ het ditmaal in het openingswoord niet te ontgelden: dat zal op de komende vergadering wel weer anders zijn. Mij werd in het korte openingswoord al snel duidelijk hoe de voorzitter het verloop in gedachten had, door aan te geven welke onderwerpen in het formele - ofwel informele deel van de bijeenkomst behandeld dienden te worden.

Na de presentielijst kwamen de kiesmannen die deze Extra ALV bijeengeroepen hadden aan het woord, de heren Kok en Huurneman van de afdelingen 8 en 9. Zij vroegen nadere uitleg op de in de brief van 5 december aangegeven verschillen in opvatting over  'communicatie onderling, werkwijze en taakinvulling van bestuur NPO', aangezien zij niet tevreden waren met de summiere informatie die ze vooraf hadden ontvangen.

Voorzitter De Jong weigerde echter inhoudelijk te reageren en inzicht te geven in de verschillen in opvatting, juist waarvoor deze vergadering bijeen geroepen was. De Jong weerde inhoudelijke antwoorden steeds af met zijn mening dat er ‘onvoldoende onderling vertrouwen’ is tussen de vijf herkiesbare bestuursleden en met niet ter zake doende argumenten als ‘hoe vaak is een bestuurslid aanwezig op bureau NPO’ en ‘de hoeveelheid beschikbare tijd om te vergaderen’.
Ook de datum van een telefoongesprek, welke al dan niet voor het versturen van een uitnodiging lag, was een debat waard, terwijl de op dat moment sprekende kiesman duidelijk aangaf dat toch echt maar een bijzaak te vinden. De met succes beproefde methode van de voorzitter (door in te gaan op details of bijzaken, zorgen dat de hoofdzaken niet aan de orde komen) werkte weer uitstekend. Naar het scheen kwam tevens niet in hem op dat er mogelijk mede-bestuursleden waren die wel toelichting wilde geven, zij werden althans niet uit eigen beweging door De Jong in de gelegenheid gesteld.

Toen bestuurslid Van Stralen even later wel in de gelegenheid werd gesteld, werd door hem gememoreerd dat de heer Geerink eind vorig jaar een voorstel had gedaan om met de vijf herkiesbare kandidaten samen een avond te besteden aan het opstellen van een bestuursvisie en te trachten de geschilpunten te overbruggen. Die uitnodiging werd ondersteund door de heren Van Stralen en Dirksen, die gezamenlijk tot een document waren gekomen waarin werd uitgewerkt hoe volgens hun zienswijze het NPO-bestuur beter zou kunnen gaan functioneren. Deze uitnodiging was door voorzitter De Jong afgewezen. De herkiesbare heren De Jong en Mackaay wilden dit niet inhoudelijk bespreken en waren van mening dat alle zeven zittende bestuursleden het proces naar de ALV in maart moesten bepalen.

Wederom een bewijs van de werkwijze van A.J. de Jong en zijn trawanten: want met vier ben je tenslotte altijd in de meerderheid. Ik refereer nog maar weer eens aan de vergadering van 18 oktober 2008, waarin de heer Van Gils de mond werd gesnoerd toen hij met onmiddellijke ingang uit het bestuur wilde stappen.

Het geeft maar aan hoe het machtsblok van vier (lees Albert Jan de Jong) het heft in eigen hand wil houden en daarmee de vertrouwensbreuk met de anderen bewust in stand hield.

Zo werd deze Extra ALV een vergadering waarin wel gevraagd, maar niet geantwoord werd. De vergadering werd beëindigd door een, middels handopsteken gehonoreerd, voorstel van een kiesman van afdeling 3 om over te gaan tot het informele deel van deze avond.

Kortom, de derde vergadering op rij met de gewenste uitkomst voor de huidige voorzitter. Hoe lang kan hij dit volhouden? Ik zou zeggen, nu is het tijd voor de kiesmannen om echt besluitvaardig te handelen en de juiste keuze te maken en niet alleen maar een beetje aankijken wat de voorzitter wel en niet laat gebeuren op de volgende vergadering.

Voor een verslag van de informatieve avond moet u nog even geduld hebben. Eén punt daaruit heb ik reeds nader belicht en kunt u lezen onder de kop Advertentie vacature directeur NPO niet gecommuniceerd.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
J. Doldersum & Zn

M. van Ginkel

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Familie Huizer

Nico Haesen

IFC Hoogerheide

Will & Falco Ebben

Comb. Gerritsen

Combinatie Bruggeman

Huub Hermans

IFC Zeeland

Combinatie Lokhorst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!