Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Voorjaarsbeurs Houten-NL groeit naar 4 hallen! Open printvriendelijke pagina
27-2-2009
 

De Voorjaarsbeurs (28 februari en 1 maart in het Euretco Expocenter) is al jaren het startschot van het nieuwe seizoen voor de Europese duivenliefhebber. Er worden 10.000 bezoekers uit heel Europa verwacht. De handel in jonge duiven bepaalt voor een groot deel de sfeer in Houten, maar het evenement heeft inmiddels veel meer te bieden en is dit jaar met de 4e hal erbij weer verder gegroeid!

Veel te zien en nieuwe ideeën opdoen

De Voorjaarsbeurs is bij uitstek geschikt om nieuwe ideeën op te doen. Een bezoek kan u op weg helpen met ideeën over hokkenbouw, hokinterieur, volières, voeding, -supplementen, medische begeleiding, etc. Ook dit jaar zijn er weer tal van productintroducties en nieuwe exposanten, hierbij moet u denken aan een compleet nieuw drinkwatersysteem met drinknippels, klimaat advies op uw hok thuis, een 6 meter hoge duiventrainer, onderwijs in duivensport, ook  een Engelse hokkenbouwer, verder nieuwe ondernemingen met volières. Daarnaast zijn er weer tal van introducties van nieuwe supplementen voor duiven, zoals schapenvet korrels, nieuwe emmertjes met mineralen etc., het is zo maar een greep uit meerdere nieuwe zaken die dit jaar aangeboden worden tijdens de 14e Voorjaarsbeurs.

Circa 4.000 tot 6.000 jonge duiven

Uit alle windstreken van Nederland en België en Duitsland  zijn er liefhebbers die duiven ter verkoop aanbieden! Er zijn met name veel duivenstands verhuurd aan kleine, goed spelende liefhebbers. In Houten zult u zelfs provinciale en landelijke toppers jonge duiven zien verkopen, van de vitesse tot de zware fond! Dat er goede duiven verkocht worden is inmiddels genoegzaam bekend: getuige de 1e nationaal Bourges 2007, waar in 2007 al veel over geschreven is. Enkele verkopers bieden ook enkele oude duiven ter verkoop aan.

Eigendomsbewijzen op naam overschrijven

Ook de NPO is dit jaar met een stand aanwezig, waar u eigendomsbewijzen kunt laten overschrijven op naam. Nog even over de winnaar van nationaal Bourges 2007; dit duifje werd in het voorjaar van 2007 verkocht in Houten door Heynen & Zn. uit Gronsveld en werd de snelste duif van het totale concours (jong en oud) 59.000 duiven! De combinatie Lefevre - Weicker de nieuwe eigenaar die met het duifje vloog, kreeg de gewonnen prijs uiteindelijk niet omdat de duif niet op tijd op naam was overschreven. Schrijf de aangekochte duiven dus direct over op naam bij de NPO stand!!!

Met de 4e hal erbij is er meer te zien dan alleen postduiven!

In de 4e hal is een grote variëteit aan sierduiven te bewonderen die ook ter verkoop aangeboden worden. Dit is de top van de Nederlandse sierduivensport waar u informatie over bepaalde rassen in kunt winnen, een sierduif kopen of jongen bestellen voor in de zomer! Ook kunt u in hal 4 terecht voor historische duivenboeken. Ook vindt u hier de ruilbeurs voor oude eigendomsbewijzen, oude foto’s, klokken en andere historische duivensport artikelen.

Beurs aanbiedingen van het bedrijfsleven

Door het zorgvuldig gekozen tijdstip is het voor het bedrijfsleven interessant geworden om aan de Voorjaarsbeurs deel te nemen. De meeste ondernemingen hebben wel een beursactie waar de bezoeker van kan profiteren. De buitenlandse bezoekers hebben de aanbiedingen overigens ook ontdekt en kopen vaak voor meerdere liefhebbers tegelijk in, waardoor ze hun weekendje naar Houten al snel terugverdiend hebben!

Mestonderzoek en medicatie

Ook kunt u nog voor een medisch advies of een mestonderzoek bij de bekende dierenartsen langs. Dit is een absolute aanrader om kort voor het seizoen te doen. Voor een mestonderzoek en benodigde medicatie hebben de meeste dierenartsen ook een speciale beursprijs. De aangekochte (jonge)duiven kunt u overigens direct laten enten op de beurs.

Routebeschrijving en openingstijden

Het Euretco Expocenter is te vinden langs de snelweg A27 Breda-Utrecht. Het complex is heel gemakkelijk te vinden en parkeren is gratis! Op de A27 vindt u (5 km zuidelijk van Utrecht) afslagnr: 29 Houten. Onderaan de afslag neemt u bij de rotonde aangekomen de richting Houten. 2e stoplichting links af, richting Expo Center – Bedrijventerrein Doornkade. Na 1400 meter weer links, u komt nu aan bij het Euretco Expocenter! Als u GPS in de auto heeft, hierbij de juiste gegevens: Meidoornkade 24 – 3992 AE – Houten.

De Voorjaarsbeurs is op zaterdag geopend van 9.00 – 17.00 uur en zondag van 9.00 – 16.00 uur, de entree kost € 10,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis toegang!

Meer informatie, zoals een overzicht van deelnemende exposanten kunt u vinden op: www.proffsport.nl

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Comb. Verweij-de Haan

Nico Haesen

Nico Jan Koenders

Gertjan Knoop

Will & Falco Ebben

Hans de Ruig

Huub Hermans

Combinatie Bruggeman

Van Hoeck-Noel

Cor Drost

Gebr. Maas & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens