Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (01-03-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  1-3-2009
 

Daar ben ik weer. Echt, ik kan het niet vaak genoeg schrijven maar wat gaat de tijd toch enorm snel. Ik weet het, het kan soms ook voor je gevoel, en zeker als duivenliefhebber bijzonder langzaam verlopen. Wachten op je duiven, terwijl je weet dat er in de regio al wat duiven zijn. Ja, op dat soort momenten kan een minuut uren duren. Of wat denken we als je in een volle wachtkamer bij de huisarts of ziekenhuis zit. Ja, ook op die momenten kunnen minuten uren duren. Maar als we kijken dat we nu alweer in maart zijn aangekomen, ja, dan gaat de tijd toch snel hoor. Daarom dan ook, laten we met zijn allen genieten inplaats van al dat gezemer en gekanker op elkander. Maar dit laatste is niet alleen in "onze" sport hoor, nee, het is een teken hoe de maatschappij is. Al vindt ik persoonlijk het in onze sport wel erg hoor, maar nogmaals, dit is persoonlijk. Uit verhalen van vroeger hadden onze vaders en grootvaders respect voor de wijkagent. Zou dat nu ook nog zijn?

Voorjaarsbeurs

Gisterochtend samen met zoontje Tim naar Houten geweest naar de beurs. Wat is dit evenement uitgegroeid tot iets machtigs zeg. We waren samen redelijk vroeg uit de veren en de kleine man was alweer helemaal in de wolken. rond de klok van achten ging we van huis en iets voor negen uur konden we de auto parkeren. Kon ik de auto verleden jaar nog op de parkeerplaats voor de deur parkeren, dit jaar op dit tijdstip moest ik al een parkeerplaats verder opdraaien. Zou het echt al zo druk zijn dacht ik !!!

Bij binnekomst was het al een drukte van jewelste. Eenmaal binnen liepen we eigenlijk gelijk tegen enkele stands aan waar ik nog wat moest halen. Wat denkt U nu, gaat ie nu ze geheimen vertellen!!!  Gekheid natuurlijk, maar ik heb wel gelijk inkopen gedaan hoor. Even bij de Weerd langs, even bij de stand van Matador, even daar en even hier. Daar een praatje met een bakkie, en daar ook weer even. Altijd wel leuk hoor om links en rechts de nodige bekende tegen te komen. En echt, ik kwam er vele tegen. Anders zie je haast nooit en juist op dit soort evenementen kom je elkaar tegen. Een praatje met Gert, een praatje met Eddy en eenmaal de stand uit een praatje met Jan en enkele meters verder weer met Martin. U herkent het vast allemaal wel. 

Alles bij elkaar kunnen de mannen van de organisatie terugkijken op een meer dan geslaagde zaterdag en denkelijk ook wel weekend. Persoonlijk ben ik in de loop van de ochtend weer huiswaarts gegaan want in die drukte met de kleine man erbij !!!

Master Award

Twee weken geleden was de schitterende huldiging van de Master Award 2008 waas ik helaas door omstandigheden niet bij aanwezig kon zijn dit ondanks dat ik zelf ook gehuldigd zou worden. Gelukkig voor mij had John Aarts mijn gewonnen bokaal mee naar huis genomen en clubmakker Gijs van Dijk heeft hem afgelopen week weer bij John vandaan mee genomen. Al met al, een hele reis heeft de bokaal gemaakt (mannen bedankt nog !!!) Uiteindelijk staat hij, en dit zal wel tijdelijk zijn op de schouw in de huiskamer even te pronken.

       

Gewonnen door "Mijn Meissie".

Op eigenhok

Alles verloopt hier eigenlijk nog lekker rustig. De jongen die dadelijk weg moeten zijn geringd en de koppeltjes in de schuur zitten ook alweer op eitjes. Wat de koppeling voor 30 maart betreft staat al het nodige op papier. En ook ga ik eerdaags mijn duiven op papier indelen voor de vluchten die komen gaan. In gedachten heb ik alles al rond en dit zowel de koppelingen als de vluchten. Alleen wil ik, en dit zeker als nestspeler het e.e.a. gewoon op papier hebben. Dit moet ook wel anders loopt je hoofd over want je moet toch met de nodige dingen rekening houden. Wanneer koppelen voor die vlucht, wanneer dit doen, wanneer dat doen, waneer dit geven, wanneer dat geven. Nee, niet denken van ..... Maar gewoon, je moet de sport tegenwoordig goed en zeker planmatig aanpakken. Loslaten, graan en water, nee, die tijd zijn we echt ver voorbij. Dit natuurlijk ook op uitzonderingen nagelaten. Maar geloof me, bij mannen als van der Velden, Batenburg - van de Merwe etc. etc. zullen zeker dingen vooraf goed en duidelijk op papier komen te staan. Ik vergelijk me in deze zeker niet met deze mannen want in mijn voorbeeld noem ik natuurlijk gelijk enkele ware toppers. Maar ik probeer wel degelijk deze mannen te benaderen, al is het in het klein. En geloof me maar als ik het zeg dat ik van deze mannen best wat geleerd heb hoor.

Zo, voor deze week wil ik verders hier bij laten en voor een allen, tot horens en of ziens....

Johan 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Elsacker-Jepsen

Theo de Kruijk

Hans de Ruig

Marcel van Zanden

Super Fondclub G.O.U.

Cor Drost

Comb. Gerritsen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Combinatie Bruggeman

Dick-Jan & Stephan Göbel

M. van Ginkel

Team Noel-Willockx

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!