Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De Voorjaarsbeurs, schitterend! Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  6-3-2009
 

Het afgelopen weekend hadden we weer de mooiste en best georganiseerde duivenbeurs van West-Europa.  Pieter Kos en zijn team hadden alles weer piekfijn geregeld, niemand heb ik ook maar een wanklank horen uiten.
Zaterdagmorgen ging de hal reeds open om 08.30 uur omdat er rijen dik aan mensen stonden te wachten.
Tussen 11 en 14.00 uur waren er zoveel mensen dat er mannetje aan mannetje moest worden gelopen, je moest echt uitkijken waar je liep, zo ongelofelijk druk. Wij waren er met een team van 6 mensen dit keer, Jos, Marijke en Guus van de Koerier duivenfilms en dan Klaasje, Richard vd Horst en ondergetekende.

Glashelder

Mijn 2e boek “Glashelder” werd ongelofelijk goed ontvangen, aan mijn stand was er ook bijna geen doorkomen aan. Veel liefhebbers konden me eerst niet vinden door de massa mensen die er voor stonden, eenmaal aangekomen moest je snel het boek pakken (laten signeren) en plaats maken voor de volgende lezer.
Maar wat dacht u van al die honderden mensen die even langs kwamen voor Prange Suppe of één van mijn andere producten, maar ook al die rijen die gewoon even langs kwamen voor een praatje. Met tientallen zeer grote kampioenen heb ik gesproken, met honderden goede spelers, maar met net zoveel beginners, jeugd of matige spelers. Voor iedereen probeer je even tijd te maken, maar ze hadden er wel begrip voor dat er geen tijd was haha.

Zaterdagmorgen rond 11.00 werd het boek uitgereikt door N.P.O. voorzitter A.J. de Jong, die door mijn vrouw gevraagd was om dit te doen. Zo’n 50 mensen stonden bij de stand toen hij sprak over mij als clubmens en als positief uithangbord voor de sport. Eigenlijk weet je als gewone jongen niet wat je zeggen moet als er zoveel lovende woorden over je verteld worden, ik stond er bij en luisterde aandachtig maar eigenlijk weet je niet wat je zeggen moet. Ik wil de NPO voorzitter dan ook bedanken voor zijn mooie woorden.

Aan het eind van de middag werd ik nog even uit mijn stand gehaald om gefilmd te worden bij en voor de PPN (Postduiven Promotie Nederland), ook hier was het even heel gezellig. Er was een kort vraaggesprekje tussen Ronald Geerdink en ondergetekende. Er werd gevraagd hoe ik de gehele promotie van de duivensport zag, wat mij zo boeide en hoe het toch kon dat ik zoveel mensen bij de sport betrok.
Al met al een gezellige 5 minuten met een interessante man met evenzoveel interessante ideeën.

De zondag was eigenlijk gezelliger, althans voor de standhouders. Het was minder druk waardoor we wat aandacht voor elkaar hadden, even met vrienden praten, even bijkletsen met Pierre Faes, Herman Calon, Ferry van Loo, Marcel en Cristel Sangers, de Eijerkamp ploeg, de Beyers Club (daar was het weer groot feest met Dick en Peet, de twee broertjes), de jongens uit Staphorst, John Limburg, de vrienden van het Praathuis Forum, de Habru-boys, Jan de Jong (gelukkig was hij er) met zijn GPS team etc.
Sorry als ik enkele namen vergeten ben (het is zondagavond 20.00 uur en ik ben niet meer helemaal bij te tijd).

Dus was het gezellig: SUPER. Was het interessant voor de liefhebber: ZEKER. En voor de jeugd? PRACHTIG. Volgend jaar weer? TUURLIJK !!

Oud Turnhout, Harderwijk en Krimpen ad IJssel

Op 19, 20 en 21 februari had ik nog drie afspraken staan bij bovenstaande verenigingen. Drie hele gezellige dagen al kun je Oud Turnhout in zijn geheel niet vergelijken met Harderwijk en al helemaal niet met Krimpen ad IJssel.
De liefhebbers in België zijn toch echt heel anders dan in Nederland, maar dat is niet bij de liefhebbers alleen zo natuurlijk, Belgen in het algemeen zijn andere mensen dan Nederlanders, niet beter of minder maar gewoon anders.
De kwaliteit (volgens mijn hand-beoordelingen) van de jaarlingen in Oud Turnhout was redelijk met hier en daar een uitschieter . De kwaliteit in Harderwijk was heel goed, maar in Krimpen ad IJssel zaten de besten, althans op 19, 20 en 21 februari 2009.
Over Krimpen nog een klein ding... ik was de weg kwijt, ja zelfs met een GPS. Sta ik midden in een vreemde plaats mij een informatiebord, hoor ik opeens : Hè Gert-Jan Beute, wat doe jij hier? Moet je keuren hier in de stad?
Staat daar opeens iemand die me herkent, ongelofelijk.
Fiets achterin de auto van deze goeie gozert (Reinier de Bruijn), en hup naar het clubgebouw.
O ja, over de zalm moest ik zeggen: Op Urk/Emmeloord is hij net zo goed als die in Krimpen a/d IJssel (op de beurs kreeg ik die boodschap mee), wil wel met beide partijen vrienden blijven hahaha, dus de zalm van jullie beiden is super.

Tot volgende week (ik kom vast op de beurs terug, want heb nu ff een black-out) slaap lekker, weltrusten.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

Van Hoeck-Noel

Hans de Ruig

Familie Huizer

Johan Hamstra

Gebroeders Homma

Aad Beerendonk

Super Fondclub G.O.U.

Gertjan Knoop

Theo de Kruijk

Comb. Verweij-de Haan

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens