Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Duivenarts De Weerd alsnog volledig vrijuit Open printvriendelijke pagina
7-3-2009
 

Den Bosch - Duivendokter Henk de Weerd uit Breda gaat na ruim vijf jaar strafvervolging alsnog vrijuit. Het gerechtshof in Den Bosch vernietigt het vonnis van de Bredase rechtbank die De Weerd vorig jaar een boete van 5.000 euro oplegde. Ook De Weerds bedrijf kreeg een boete van 5.000 euro. Op basis van deze strafvonnissen hing de Bredase dierenarts bovendien een Plukze-vordering van 750.000 euro boven het hoofd.

Het gerechtshof oordeelt echter in hoger beroep dat De Weerd zich al die tijd terecht op overmacht heeft beroepen toen hij duivenhouders niet toegelaten medicijnen verstrekte. Nu er geen andere werkzame medicijnen waren om de zieke duiven te genezen was de keuze om zijn in Nederland verboden medicijnen toch te leveren volgens het Hof 'redelijk en gerechtvaardigd'.

De politie en de AID vielen in november 2003 binnen in twee panden van De Weerd in Breda en Effen. Zij namen grote hoeveelheden niet geregistreerde diergeneesmiddelen in beslag. Op de levering daarvan staat een maximum gevangenisstraf van zes jaar. De officier van justitie eiste, naast de boete, een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

Het gerechtshof laat van dat al niets over. De Weerd verklaarde dat er geen geschikte legale middelen beschikbaar waren en dat hij daarom wel verboden middelen moest leveren omdat hij het 'als zijn plicht als arts beschouwt om zijn patiënten (duiven met levensbedreigende ziektes) lijden te besparen'. De Weerd staat bekend als een van de weinige dierenartsen in de wereld gespecialiseerd in duivengeneeskunde. Volgens prof. G. Dorrestein, specialist in ziektekunde van vogels, verkeerde De Weerd in een 'chronische noodsituatie'. Het gerechtshof is het daarmee eens.

Bron: BN De Stem

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

Gebr. Maas & Zn

Nico Jan Koenders

Combinatie Lokhorst

De Marathonvliegers

Hans de Ruig

Super Fondclub G.O.U.

IFC Zeeland

Combinatie Bruggeman

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Marcel van Zanden

Will & Falco Ebben

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren