Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (08-03-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  8-3-2009
 

Het is zondag, nog vroeg in de ochtend. Buiten hoor ik dat het hier flink regent en ik besluit om dan maar eventjes lekker op bed te blijven. Na enkele keren van links naar rechtst gedraaid te hebben ga ik toch maar zo stil als mogelijk mijn warme bedje uit. Benende gekomen zet ik als eerste de koffiepot aan en loop ik de tuin in naar het hok. Bij de duiven die gekoppeld zitten doe ik de lichten aan en kijk direct even naar de als maar mooier wordende jongen. Rondom de schotel allemaal mooie harde keuteljes dat zit wel snor denk ik.

Eenmaal weer binnen pak ik een zalige mok koffie en kruip ik achter de pc. De dames hier in huize Hamstra zijn nog in dromenland, en ik, samen met de kleine man zitten beneden. De kleine kijkt naar één van zijn favoriete tv programma's en ik besluit om een week verhaaltje in elkaar te zetten.

Fondspiegelboek

Gister viel hier het Fondspiegelboek net als bij vele andere onder ons op de mat. Mooi was het toen ik zag dat ik 6e was geworden in categorie 2 en ook nog eens de 22e (Mijn Meissie) en 65e (Mitchell) beste duif bezat. Ook zag ik nog dat "Mijn Meissie" op een mooie 66e plek stond oven de stand na vijf Barcelona vluchten. Zoals U zal begrijpen ben ik met die paar duiven hier meer dan trots op. 

Mooie en leuke mail binnen gekregen

Recentelijk kreeg ik nog een leuke mail binnen van mijn Belgische vriend Freddy. Het volgende schreef hij mij,

Hallo Johan,
Je nieuwe kijk op de week zopas gelezen. Zoals velen kijken we iedere week weer uit naar je verhaal, zoiets als toen we klein waren en grote zus ons s' avonds voor het slapen gaan een verhaaltje voorlas uit het grote sprookjesboek.

Nou, geloof me, leuk hoor om zulke complimenten binnen te krijgen hoor.  

Verders deze week

Schreef ik vorige week nog dat ik op de beurs diverse artikelen alweer had gekocht voor aankomend seizoen, zo kreeg ik ook al het bestelde van zowel Yves Aerts van Dierenkliniek Hulst als van dr. Brockamp binnen. De kast is weer gevuld voor aankomend jaar zullen we maar denken. Nee, even serieus, ik ben gewoon een bijzondere voorstander van bepaalde producten als het maar niets met medicatie te maken heeft. Dit wil ik niet zeggen dat ik qua medisch niets doet. Maar ik geef liever zoal artikelen uit de Probac lijn dan wekelijks medicatie toe te dienen. Maarja, wie ben ik !!

Op eigenhok

Zoals vorige week, als de weken er voor ook al aangegeven te hebben verloopt alles hier nog rustig en uiterst simpel. Haalde ik vorige week nog aan om al een schema te maken voor wat de vliegduiven betreft. Dit heb ik inderdaad deze week gedaan. Mits alles goed gaat beginnen we met St. Vincent en eindigen we met Perpignan. Bij elkaar staan er een negen vluchten op die ik mee zal willen spelen. Buiten de Z.L.U. vluchten wil ik dit jaar ook nog aan St. Vincent en Montauban mee doen. Maar nogmaals, het is nog vroeg en het kan zo weer veranderen. En trouwens, met tien stuks ouwe duiven, en dit aangevuld met twaalf nog onervaren twee jarigen zal het moeilijk zat worden. Ook ik zou het liefst iedere week met een tiental duiven naar het lokaal komen. Maar ja, die ruimte heb ik nu eenmaal niet. Maar aan de andere kant gezien komt dit misschien ook wel goed uit, de kleine ruimte die je maar voor handen hebt. Daarom is de selectie, en hier kan ik onderhand meer dan over mee praten keihard. En geloof me, een goeie zal je niet snel ruimen. Simpel, die zijn er maar zo weinig. Goeie stambomen zijn er zat, net als velen die met hun mond al jaren kampioen zijn. Maar uitslagen, ja die staan als een paal boven water en betere bewijzen zijn er niet. Met dit wat ik hiervoor geschreven heb wil ik enkel en alleen maar aangeven dat je keihard moet selecteren.

Zo, voor deze week wil ik het verders hier bij laten en voor een allen, tot horens en of ziens....

Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

Van Elsacker-Jepsen

M. van Ginkel

IFC Zeeland

Van Hoeck-Noel

De Marathonvliegers

Marcel van Zanden

Super Fondclub G.O.U.

IFC Hoogerheide

Nico Jan Koenders

Team Noel-Willockx

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!