Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (15-03-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  15-3-2009
 

Naar buiten kijkend denk ik van, "je zou deze zomer maar dit weer hebben". Een strak heldere blauwe hemel. Machtig lijkt me dat, geen wolkje aan de lucht. Maar dat is nu iets wat we helaas totaal niet kunnen beinvloeden. Deze "Kijk op ...." is misschien iets later dan gewend op deze zondag maar ja, gisteren een mooi feest gehad van de Nationale Fondspiegel. Een goed en een behoorlijk glaasje bier op, de kids bij opa en oma en ja, ongemerkt, al is het geen gewoonte van me kwam ik toch wat later uit bed dan gewoonlijk. Nu staat er nog één huldiging op het programma en deze staat in de agenda voor over twee weken. Dit betreft de huldiging van de Club det Azen. Nu kijk ik hier naar deze huldiging helemaal naar uit en dit om diverse redenen.

1) Ik mag daar zelf ook naar voren komen. (2e prijs op Barcelona tegen het cremé de la cremé)
2) Ik zie alle gezichten weer waar we een onvergetelijke week mee op vakantie zijn geweest.
3) En dit is misschien wel de belangrijkste, het is gewoon een machtig iets deze dag in het Limburgse.

Fondspiegelfeest

Ook dit feest was weer een leuk samenzijn. Ik zag hier weer vele bekende gezichten en links en rechts handjes schudden en een glaasje bier drinken met mannen zoals; vader en zoon van der Weijden, Hugo Batenburg, Piet de Vogel, Jan Polder, Dik van de Berg, Jaap Bruggeman en me gabbertje uit Spanje natuurlijk niet te vergeten Dirk Pals. En zo kan ik nog wel even door gaan !!! Als artiest op deze avond kwam dit keer Thomas Berge. Toen hij eenmaal na enkele liedjes gezongen te hebben al zingend de zaal in ging zat hij plots bij mijn eigen Monique op schoot en samen galmden ze door de zaal heen met een lied. Ik wist verdomd niet dat me eigen vrouwtje zo leuk kon zingen hahaha. Gekheid natuurlijk, maar leuk was het in ieder geval wel.

De duiven

Wat de duiven aan gaat zijn ze er hier gewoon klaar voor om zo dadelijk (31 maart) gekoppeld te gaan worden. Enkele keren per week komen ze buiten. Hier zit zeker nog geen strak schema in, net als dat er in de gehele verzorging nog geen strak ritme zit. Nee, gewoon alles rustig proberen te houden. Hier komt er pas een echt ritme en strak schema in vanaf half, derde week mei. Dan komt er weer de vollebak aan te pas, tweemaal daags verplicht trainen. Dus eigenlijk heb ik nog tot die tijd een beetje vakantie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er nu met de pet naar gooi. Nee, in tegendeel zelfs. Maar velen zullen het best begrijpen wat ik met het voorgaande hier bedoelde. De paar gekweekte jongen, die nu eenmaal ook buiten de schotel komen en zelf al hun graantjes pikken zijn naar mijn gedachten schitterend opgekomen. Eerdaags zullen deze van eigenaar gaan veranderen.

Verders

Verders is er eigenlijk weinig te melden vanuit Poortugaal. Ik heb recentelijk nog diverse (5 stuks) verslagen geschreven die nog geplaatst zullen gaan worden en ben ik met nog een verslag bezig. Voor deze week wil ik het hier weer bij laten. Voor een allen zou ik zeggen, tot ziens of horens!!!

Bonnen kopers

Voor die, die een bon gekocht hebben van mij zou ik willen zeggen, neem eens contact op zodat we voor aankomend jaar iets af kunnen spreken.

Groeten Johan 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Huub Hermans

Theo de Kruijk

Dick-Jan & Stephan Göbel

Super Fondclub G.O.U.

Cees van Heijst

Gebr. Maas & Zn

Comb. Gerritsen

Aad Beerendonk

Fondunie 2000

A. Engelen

Van Hoeck-Noel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens