Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Oproep Afdeling 8 verenigingen Open printvriendelijke pagina
Falco Ebben  24-3-2009
 

Afgelopen zaterdag heb ik de huldiging van WZHB bijgewoond. In tegenstelling tot wat ik eerder op mijn site schreef was er niet één, maar zijn er twee liefhebbers uit Afdeling 8 in de prijzen gevallen. Naast Ben Roodbeen uit Renkum was ook Reind Breman uit Genemuiden onder de prijswinnaars, maar hij was bij de maandwinnaars (12 mogelijkheden) en die had ik de vorige keer niet meegeteld. Dus van de 77 mogelijkheden waren er 2 voor Afdeling 8.
Bij de categorieën 'Beste Liefhebber', 'Beste Doffer', 'Beste Duivin', 'Beste Jonge Duif' en 'Beste Asduif' was niemand uit de GOU present, dit kan ook niet omdat ons vliegprogramma zo beperkt is dat dit niet mogelijk is, daarover heb ik al vaker geschreven.

Ik heb zaterdag slechts drie liefhebbers uit onze afdeling gesproken (veel meer waren er logischerwijs niet aanwezig), hoofdsponsor Hans Eijerkamp en prijswinnaars Breman en Roodbeen. Ook zij waren zeer teleurgesteld over het vliegprogramma van onze afdeling en welke gevolgen dit heeft voor een competities als WZHB.
Ik vind het beschamend dat het bestuur van Afdeling 8 een heel eigen koers vaart en geen rekening houdt met de liefhebbers die graag deelnemen aan competities als WHZB. Dat ze met hun eigen officiële programma later aan willen vangen vind ik prima, maar geef de liefhebbers die graag vroeg beginnen en aan (Inter)nationale competities deelnemen in elk geval de kans. Ze plaatsen op het vliegprogramma wel twee africhtingsvluchten voor de oude en drie (!!) africhtingsvluchten voor de jonge duiven!! Ik klok liever!!

Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat er in 2009 wél liefhebbers uit Afdeling 8 present zijn?

Voor wat betreft de categorie 'Beste Jonge Duif' is het probleem opgelost. De commissie WHZB is bereid wat toe te geven en telt nu één vlucht minder voor de competitie zodat liefhebbers uit Afdeling 8, die maar 7 jonge-duivenvluchten op het programma hebben staan, ook een eerlijke kans hebben.

Voor wat betreft de oude-duiven ligt dat wat gecompliceerder. Stichting WHZB is niet van plan om hun competitie, die al 50 jaar in meer of mindere mate dezelfde opzet heeft, helemaal op de kop te zetten voor één afdeling.
Onze afdeling heeft al de voorstellen die ik heb ingediend om ons ook een kans te geven afgeketst.
De enige mogelijkheid is zelf vluchten gaan organiseren. Dit gaat om 3 weekeinden: 18/4, 25/4 en 25/7. Op 25/7 hebben we een vitesse-jonge duivenvlucht waar ook oude invliegduiven mee mogen, dus dat is makkelijk op te lossen. Hiervoor kunnen we een uitslag maken. Afdeling 8 heeft dit op de vergadering wel afgewezen, maar dan moet dit maar zonder hun toestemming, niemand wordt er mee benadeeld. Indien er voldoende liefhebbers de klok stellen wil de WHZB-commissie deze accepteren als kringuitslag, dat hebben ze toegezegd.

Voor de weekeinden 18/4 en 25/4 zou er een fanatieke club, of liever één fanatieke club in iedere Regio, zelf een vlucht uit bijvoorbeeld Menen moeten organiseren. Indien iedere Regio de mogelijkheid krijgt om mee te doen wordt de uitslag door de WHZB-commissie geaccepteerd, dat heeft Ronald Geerdink mij toegezegd. Ik hoop dat er clubs zijn die dit gaan ondernemen, veel mensen zouden ermee geholpen zijn.

Als er een vereniging is die dit wil gaan ondernemen dan hoor ik het graag. Ook als ik dan ergens bij kan helpen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Marcel van Zanden

Gebr. Maas & Zn

Comb. Verweij-de Haan

Will & Falco Ebben

Super Fondclub G.O.U.

Huub Hermans

Comb. Gerritsen

Cor Drost

A. Engelen

IFC Zeeland

Nico Jan Koenders

Gebr. van Toor

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens