Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (05-04-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  5-4-2009
 

Zo, na vorige week geen "Kijk op" geschreven te hebben zijn we er nu weer wel. Nee, vorige week was ik lekker met het vrouwtje een lang weekend naar het voor mij zo mooie en meer dan aantrekkelijke Limburg. Daarom dan ook dat ik nu met een iets langere "Kijk op" zal komen.

Diefstal Cor de Heijde

Als eerste wil ik mijn ongenoegen en onbegrip uitbrengen over alweer een gedane diefstal. Komt er nu nooit een einde aan aan al dat gedoe. Dit keer werd Cor bezocht en dit alweer voor de tweede keer in zijn meer dan succesvolle duivenloopbaan. Wat moet de man in kwestie allemaal wel niet doorstaan. Ook mensen die zelf ook al bestolen zijn geweest worden gelijk weer aan alles herrinnerd. Echt, afschuwelijk gewoon en woorden heb ik er dan ook niet voor. Ik heb de hoop, net als velen dat ze een keer gepakt worden. En, geloof me, als ze gepakt worden heb ik de gedachten dat velen onder ons zullen staan te kijken wie er zoal bij betrokken zijn. Maar nogmaals, dit zijn puur persoonlijke gedachten en verders nergens op gebaseerd.

Huldiging Club der Azen

Dit was ook de reden waarom er eens een keer geen "Kijk op" verscheen vorige week zondag. Op de zaterdag er voor was ik afgereisd samen met het vrouwtje naar het mooie Limburgse land. Eerst naar het hotel en dan naar Wil en Annelies Pieters waar we mee hadden afgesproken. Wil en Annelies hadden wij leren kennen tijdens de vakantie van de CLub der Azen. Het was een fijn en gelukkig weer zien. In de middag zijn we een stuk wezen wandelen en in een gezellig tentje langs onze route hebben Wil en ik er lekker enkele tot ons genomen. Toen we weer huiswaarts keerde zijn we in de avond lekker wezen eten in Maastricht. Na ons het avondeten goed te hebben laten smaken hebben we nog een rondje Maastricht gedaan. 

Hier gebeurden het allemaal !!!

Op het podium aangaande de tweede prijs van Barcelona.

In gesprek met...

Tijdens de huldiging ben ik in een leuk en leerzaam gesprek geraakt met niemand minder dan de levende legende Jantje Theelen. Sinds enkele jaren ken ik hem van de huldigingen van de Z.L.U. maar om dan nu eenmaal eens met hem in contact te zijn gekomen bemerkte ik pas echt wat voor een man hij is. Leuk was het om tijdens dit gesprek de afspraak gemaakt te hebben dat als dadelijk de vluchten weer gestreden zijn ik samen met één van mijn Noord-Hollandse duivengabbertjes in de persoon van Dirk Pals ik een weekend samen met de vrouwen naar het Limburgse toegaat en dat we er dan ook een bezoek aanvast plakken bij deze grootmeester. Denkelijk zal Dirk er net zo naar uitkijken als dat ik dat doe.

Luister eens jochie...

Eén en al oor voor deze grootmeester!!!


Aan een mooi weekend kwam een kl.... einde

Als we op de maandag besluiten om na nog even te Maastricht en Valkenburg geweest om huiswaarts te keren verliep deze reis in zijn geheel anders dan dat we verwacht, en zeker ook gehoopt hadden. Ik ga u zeker niet lastig vallen met een uitgebreid verslag van het gebeuren. Maar goed 10 kilometer vanaf Vlakenburg te zijn, t.h.v. DSM bij Stein blijkt achteraf dat ik de motor van mijn ouwe trouwe Toyotatje in de prak heb gereden. Eenmaal op de vluchtstrook komen zowel politie, brandweer als Rijkswaterstaat er met zwaailicht en sirene aan te pas. Tjonge jonge wat een spektakel zeg. Via de ANWB kregen we een vervangende wagen waar we huiswaarts mee konden en als auto'tje werd de dag daarop thuis gebracht. Coclusie, auto naar de knoppe en volgende week kunnen Monique en ik ons andere, voor ons nieuwe karretje gaan halen. Zo ziet u maar, ook hier gaat het zeker niet alleen maar over rozegeur en maneschijn hoor.  

Ren weer afgebroken

Nadat een dinsdag de duiven hier bij elkander zijn gezet is ook het winteronderkomen (de ren) weer afgebroken. Echt, wat heb je dan gelijk weer een ruimte zeg als de ren van het terras is verdwenen. Tevens gelijk deze week nu ik toch vrij was gelijk de tuintegels met de gasbrander onderhanden genomen en eerlijk is eerlijk, de tuin ziet er weer als een sprookje uit.

Koppelen

Afgelopen dinsdagavond zijn de duiven weer samen gezet. Het was gelijk een drukte van jewelste in het hok. In totaal (incl. kweekduiven) zijn er 19 koppels gezet. Alles is goed verlopen. Geen vechtpartijen of wat ook. En persoonlijk zie ik het altijd graag als voorafgaande van het seizoen de duiven, en dan met namen de duivinnen blijven zoals ze de gehele winter zaten. Je ziet het wel eens anders als je op hokken komt waar ze enkele dagen gekoppeld zitten. Het lijkt dan net of de duivnnen helemaal afgelakkerd zitten. Nou, ik zie dat althans zelf niet graag hoor.

Africhten

Het begin is ook hier aangebroken. Nadat de duiven een dinsdagavond bij elkaar zijn gezet zijn zowel afgelopen woensdag als de donderdag zowel de jaarlingen als de laatjes een stukje weggebracht. Ik heb ze te Zuid-Beijerland gelost op een kleine 15 km. Volgende week zullen ze, mits het weer het toelaat nog enkele keren weggebracht gaan worden.

Martin Kwakernaat

Vrijdagavond is Martin Kwakernaat langs geweest om nog enkele duiven op de gevoelige plaat vast te leggen. Hoe e.e.a. er dadelijk uit zal komen te zien zal u dadelijk als ze klaar zijn hier op de site te zien krijgen.

Nieuwe foto's

Tevens is op de site onder de rubriek "Foto's" enkele nieuwe foto's gezet. Schroom niet en neem gerust eens een kijkje.

Bij deze wil ik afsluiten en zou ik tegen een ieder willen zeggen, "Tot de volgende Kijk op ...."

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Van Hoeck-Noel

Aad Beerendonk

Super Fondclub G.O.U.

Nico Haesen

Combinatie Bruggeman

Huub Hermans

Gebr. van Toor

IFC Hoogerheide

Nico Jan Koenders

Fondunie 2000

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens