Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Vriendschap is geen illusie Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  6-4-2009
 

Een beetje rare aanhef vind u niet? Het Goede Doel (met Henk Westbroek) zong in de tachtiger jaren reeds: “Vriendschap is een illusie, een pakketje schroot in een dun laagje chroom”
En bij de meeste vriendschappen is dat ook zo, als je rijk, knap of succesvol bent heb je vrienden, maar zodra je het niet meer bent, of er valt niets meer te halen dan vallen vele vrienden af en blijven enkel de echten over...

Ik heb honderden “vrienden” gehad, topspelers, beginners, matige spelers en jeugd. De meesten hiervan vallen af , soms na enkele weken soms pas na enkele jaren. En hoe komt dat nu? Zou het door mij komen, of door die anderen?
Als ik mijn echte vrienden moet geloven komt het gedeeltelijk door mijzelf, ik ben een beetje kort van kont zoals ze hier zeggen, oftewel ik heb lange teentjes.
Als een vriend in mijn ogen iets fout doet, reageer ik daar fel op. Maar aan de andere kant; is dat normaal toch? Je moet tegen vrienden toch je mening kunnen zeggen zonder dat het uit de hand loopt?
Maar waarom lopen die “echte” vrienden dan niet weg? Daarom juist, echte vrienden waar je op kunt bouwen, waar je lief en leed mee deelt lopen niet zomaar weg..

Hoe kom ik op dit onderwerp?

Omdat ik de laatste weken weer geconfronteerd ben met echte vrienden en met “nep” vrienden, over de laatste wil ik eigenlijk niet schrijven, dat komt weer in mijn jaarlijkse “Mr. Positivo is boos” column, maar er zit er weer één bij hoor, ongelofelijk wat die me weer flikt. Maar zoals ik al zei, even wachten tot de “ben boos” column hahaha.

De Eijerkamp vriendenclub is zo’n groepje jonge liefhebbers die zijn aangesloten bij het Praathuis Forum, 15 van die “jonge honden” wilden graag eens rondkijken op Greenfieldstud van Hans Eijerkamp en zonen uit Brummen (Zutphen), ze werden met open armen ontvangen door Hans en Evert Jan zelf op de eerste dag. Al snel zagen de hokverzorgers Gerard en Piet en de Eijerkampen dat er zo’n 10 stuks bloedfanatiek waren, met die 10 werd de vriendenclub opgericht. Via msm, het praathuis-forum en bezoekjes hebben ze bijna dagelijks contact met elkaar en met de hokverzorgers Gerard en Piet.
Hans Eijerkamp verwelkomt met enige regelmatigheid de jongens (en èèn dame) bij hem thuis voor tips en tricks zoals dat zo mooi heet.
Op zaterdag 14 maart jl. was het ook weer zover, de vriendenclub kwam tezamen op Greenfieldstud.
Dokter v.d. Sluis was er ook en onderzocht de meegebrachte duiven op Geel, Coccidiose en wormen en bekeek de keeltjes even op slijm of andere “foutjes”, er waren toch nog een paar duifje met wat probleempjes waaronder één van mijzelf. Mijn 181 die even een paar dagen aan de haal was geweest had toch een lichte geelbesmetting opgelopen, maar dit was geen enkel probleem, het was nog maar 14 maart dus nog tijd zat voor de eerste vlucht van 4 april.
Evert Jan Eijerkamp hield een voordracht over de verzorging op de vlieghokken van Hans Eijerkamp & znn en Gerard Boesveld vertelde zeer open over de hokken van Lotte Eijerkamp.

Op donderdag 19 maart had ik een vriendendag bij mij thuis, Rudy Hoff, Dik Scholten, Rien Weijers, Joep Bodelier waren met Hans Eijerkamp meegekomen om mijn duifjes eens te bekijken.
De vriendschap tussen deze 5 mannen is al zo oud als de weg naar Rome.
Rudy Hoff is al vriend van Hans vanaf hun tienertijd, zo ook Dik Scholten (waar Hans de meubelhandel mee is begonnen), Rien Weijers is al vriend vanaf de jaren 80 en Joep en Hans kennen elkaar al vanaf Joep zijn tienerjaren (hij is wat jonger dan de anderen).
Deze groep gaat om de paar weken lekker een dagje weg, en nu waren wij aan de beurt, super gezellig en vooral veel gelachen. Later die dag lekker wezen eten bij de Chinees in Steenwijk. Zo hoort het: Vriendschap tussen mensen en soms al 60 jaar lang!

Vorige week donderdag,vrijdag en zaterdag hadden we weer van die vriendschapdagen bij ons thuis (en onderweg haha), veel vrienden thuis gehad; Ferry van Loo met Bodyguard, Gunter Prange, Cees Panhuis, de Smitjes (vader en Zoon Smit namen een computerklok mee voor de jeugd in Noordwolde, grote Klasse) en zaterdagmorgen de Duitser met zijn vrouw (Dietrich en Yvonne van Riel), deze laatste kwamen hun nieuwe duiven bekijken, ze bestelden jongen bij ons uit de Rechtstreekse Verkerken, de rechtstreekse Koopmannen, uit Dochter Jackpot, uit Figo Aske, uit de Triller (Heremans Ceusters), ze zijn bezig met een geheel nieuwe start in Zwolle en pakken het groots aan.

En donderdagmiddag mochten Ydo en Elco Homma (18 en 15 jaar) bij Peter vd Merwe komen voor een koppel eitjes (bon gekocht), dus mochten Richard vd Horst en ondergetekende mee om ze te halen uit Dordrecht, Super ontvangst, mooie eitjes uit prachtig koppel, bedank Peter!
Onderweg nog twee keer langs Mac Donald geweest om de inwendige mens te versterken en om 21.00 uur weer thuis.

Vriendschap is geen illusie. Volgende week de eerste vlucht, zijn ze er klaar voor?

Tot volgende week.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

Gebroeders Homma

Theo de Kruijk

Nico Haesen

Huub Hermans

De Marathonvliegers

M. van Ginkel

Fondunie 2000

Johan Hamstra

Gebr. Maas & Zn

Cees van Heijst

IFC Zeeland

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies