Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Algemene nieuwsfeiten vanuit Bestuur NPO Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  11-4-2009
 

In de maand maart is onder meer gesproken over de problematiek rond Urk/Flevopolder. Deze problematiek raakt de afdelingen GOU, Midden-Nederland en Friesland. Het bestuur NPO heeft aan Afdeling GOU verzocht het voortouw te nemen om samen met de andere afdelingen dit probleem proberen tot een oplossing te brengen.

Internationaal spel afdeling 7 t/m 11

Met betrekking tot de overeenkomst met de afdelingen 7 tot en met 11 en het internationale spel zijn de volgende afspraken bevestigd:

Alle liefhebbers die NU spelen dienen niveau 9 te zetten en spelen dan automatisch mee in niveau 10. De Duitse liefhebbers vullen verplicht niveau 10 in. Uit niveau 10 wordt de NU uitslag gemaakt. In niveau 10 kunnen de NU liefhebbers poulen.
De NU zal zelf de publicatie verzorgen dat liefhebbers voor aanvang van het seizoen dienen aan te geven als zij niet willen dubbelen.
De NPO huldigt de internationale kampioenen tijdens de Nationale manifestatie. De NU levert de gegevens, zoals berekend volgens het eigen systeem (6 NU-vluchten en NU-kampioenschappen). NPO neemt deze gegevens over. De kosten van de internationale huldiging door NPO op de manifestatie  worden gedragen door NPO. Overigens kunnen alle NU-kampioenen uitgebreid worden gehuldigd op een eigen feestmiddag georganiseerd door de NU.
Persberichten door de NU zelf te verzorgen met kopie aan de NPO. Indien NPO publiceert dan kopie aan de NU. Bij misverstanden overleg met elkaar.
Het Internationale spel, niveau 10, is van de NPO waar zij eindverantwoordelijk voor blijft. Bestuur NPO kan het Internationale spel delegeren aan een ander rechtspersoon, maar het eigendomsrecht blijft voorbehouden aan bestuur NPO.
Correspondentie zal aan de afdelingen 7 t/m 11 gezonden worden met een afschrift aan de NU. Dit om de structuur en beleidslijnen van de NPO aan te houden.
Het bestuur NPO hecht er veel waarde aan om gezamenlijk tot een werkbare situatie te komen en met hoopt dat men hier een aanzet toe heeft gegeven. De afspraken hebben betrekking op 2009. In het najaar zal er geëvalueerd worden met de afdelingen 7 t/m 11, de NU en het bestuur NPO.

Klassering Meurkens

De heer Meurkens zal op grond van de uitspraak van het Beroepscollege zijn nationale klasseringen krijgen. Deze zullen tevens worden gepubliceerd.

Deelname aan Weitstreckenflüge Süd-Ost

Er is besloten dat er geen bezwaren zijn indien Nederlandse leden willen deelnemen aan de Weitstreckenflüge Süd-Ost in Duitsland.

Geen vergoeding vrijwillige functionarissen

Op een vraag van een commissie besluit het bestuur dat er aan commissies en anderen die binnen onze organisatie functies uitoefenen, geen vergoeding zal worden toegekend. Wel zal de Financiële Begeleidings- en Controle Commissie worden gevraagd wat de consequenties zouden zijn indien wel een vergoedingensysteem zal worden ingevoerd. Daarbij is dan ook de vraag hoe een dergelijk systeem er dan zal moeten uitzien.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

Nico Jan Koenders

Theo de Kruijk

Combinatie Lokhorst

Combinatie Bruggeman

De Marathonvliegers

Cees van Heijst

Gebroeders Homma

IFC Zeeland

Johan Hamstra

Gebr. Maas & Zn

Gertjan Knoop

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens